Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Fire Emblem Warriors: Three Hopes Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Tecmo Koei

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Fire Emblem Warriors: Three Hopes είναι η πιο ικανοποιητική hack and slash έκδοση του Fire Emblem: Three Houses που θα μπορούσαμε να έχουμε σήμερα.

Όσοι γνωρίζουν τι πάει να πει Musou games, ξέρουν πολύ καλά τι θα πρέπει να περιμένουν από το νέο crossover μεταξύ της σειράς Warriors και του Fire Emblem. Αυτό άλλωστε αποβαίνει καλό, στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον, κάτι που σίγουρα σκέφτεται και η Nintendo. Μετά από τα The Legend of Zelda αλα Warriors που κυκλοφόρησαν και τράβηξαν τόσο πολύ κόσμο που έως τότε δεν είχε ιδέα από τη σειρά της Omega Force, η συνέχιση με ένα ακόμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Το Fire Emblem: Three Houses είναι ο βασικός πυλώνας της ιστορίας του νεότερου πονήματος του ιαπωνικού στούντιο της Koei Tecmo, εξυπηρετώντας με την τροφοδοσία του setting, των χαρακτήρων και - σχεδόν - του μισού συστήματος μάχης.




Είναι μεγάλη αλήθεια πως οι βελτιώσεις σε σχέση με το Fire Emblem Warriors του 2017 βγάζουν μάτι από την πρώτη κιόλας δοκιμή του Fire Emblem: Three Hopes. Τα γραφικά του είναι πανέμορφα και οι επιδόσεις του είναι καλύτερες από αυτές του Hyrule Warriors: Age of Calamity. Τον περισσότερο χρόνο διατηρείται στα 30fps, με ορισμένες εμφανείς πτώσεις κατά τη διάρκεια μάχης με πολλά NPCs και ενόσω εξελίσσεται παρόμοιος διαπληκτισμός με χαρακτήρες – φίλους μας σε κοντινό από εμάς χώρο. Σαφώς και τρέχει καλύτερα σε docked mode, όμως ακόμα και σε φορητό δείχνει άκρως ελκυστικό, παρά τα ανακυκλωμένα σχέδια και animations των χαρακτήρων. Τα οποία δικαιολογούνται εν μέρει, καθώς ο τίτλος είναι ένα spinoff που τοποθετείται σε εναλλακτικό timeline από το τελευταίο παιχνίδι της βασικής σειράς από όπου προέρχεται.



Η σημαντικότερη αναβάθμιση ως προς το ποιόν του Musou-genre και σε ότι έχει να κάνει με το Fire Emblem εντοπίζεται στην εξέλιξη της συνταγής που φαίνεται πως εδραιώθηκε με το Hyrule Warriors: Age of Calamity. Ο δεύτερος τίτλος Warriors του The Legend of Zelda franchise εκμεταλλεύτηκε έναν ήδη υπάρχοντα κόσμο, μαζί με τους χαρακτήρες που εσωκλείει και έπαιξε με τους ρόλους τους μέσα σε αυτόν, αλλά και με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν ως συνέπεια των πράξεών τους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το Fire Emblem Warriors: Three Hopes αντλεί υλικό από το Fire Emblem: Three Houses, ανακατεύει την τράπουλα και παρουσιάζει τον ίδιο κόσμο με γνώριμους χαρακτήρες, όμως με διαφορετική πλοκή και πολύ διαφορετικές συμμαχίες και αντιπαλότητες. Κάνει μάλιστα ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας πολλές ξεχωριστές εκβάσεις στην ιστορία του, δίνοντας στον παίκτη τον πλήρη έλεγχο για το ποιος θα συνταχθεί με ποιους (στην προκειμένη, με ποιον οίκο από τους τρεις θα συνεργαστεί), αλλά και το τι σχέσεις θα δημιουργηθούν μεταξύ όλων των χαρακτήρων του. Πράγμα που χαρίζει άφθονο replayability από μόνο του, δεδομένου του πόσους πολλούς χαρακτήρες διαθέτει. Αν δεν έφταναν οι τρεις διαφορετικές ιστορίες που διατίθενται δηλαδή.
]


Αυτό δε σημαίνει πως είναι όλα μέλι γάλα, κυρίως επειδή ο πακτωλός πληροφορίας έρχεται με το τίμημά του: οι ατελείωτοι διάλογοι με τα ομολογουμένως προσεγμένα voiceovers (που ενισχύουν τη γενική ατμόσφαιρα) κουράζουν πολύ συχνά. Το να τους αποφύγουμε αποτελεί μονόδρομο ουκ ολίγες φορές και εντέλει δεν έχει καμία απολύτως σημασία αφού τα βασικότερα κομμάτια της ιστορίας τα αντιλαμβανόμαστε όπως και να ‘χει. Το φαινομενικά απεριόριστο περιεχόμενο για τους λάτρεις των anime μπορεί να προσφέρει μια κάποια ευχαρίστηση σε σκληροπυρηνικούς οπαδούς με τη φοβία μην και χαθεί σπιθαμή σεναρίου να εντοπίζεται σε επίπεδα OCD. Ιδιαίτερα όμως στην προκειμένη που έχουμε να κάνουμε με πολλά διαφορετικά σεναριακά σταυροδρόμια που εξαρτώνται πλήρως από τις αποφάσεις μας, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει σε υπέρογκο βαθμό.



Στα της δράσης, το Fire Emblem Warriors: Three Hopes φέρει ένα φρεσκαρισμένο σύστημα μάχης με combos, ειδικές επιθέσεις, ομαδικά ultimates και γρήγορες εναλλαγές μεταξύ των δεκάδων playable χαρακτήρων με τα δικά τους ξεχωριστά movesets. Η πολυπλοκότητά τους ξεδιπλώνεται μέσα από μικρά tutorials που δυστυχώς κόβουν τη δράση πολλές φορές κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 – 5 ωρών του παιχνιδιού, όμως στη συνέχεια οι μηχανισμοί έχουν αφομοιωθεί πλήρως και αντιλαμβανόμαστε την ευχέρεια του λόγου (των όπλων μας) που έχουμε αποκτήσει. Εν μέσω του χάους μπορούμε να διακόψουμε το λαχάνιασμα για να οργανώσουμε τη στρατηγική μας εκ νέου, όσες φορές θέλουμε, δίνοντας εντολές στους υπόλοιπους χαρακτήρες της ομάδας μας, είτε για να επιτεθούν, είτε για να αμυνθούν – είτε για να κατακτήσουν έναν χώρο, είτε για να προλάβουν εκείνον τον κλέφτη που επιχειρεί να ξεφύγει με το κλειδί του εκάστοτε θησαυρού. Παρατάσσοντας λοιπόν την ομάδα μας σε ξέχωρα σημεία του κάθε χάρτη ανοίγουμε… portals σημείων στα οποία μπορούμε να μεταφερθούμε εν ριπή οφθαλμού, απλά αλλάζοντας χαρακτήρα με το πάτημα ενός πλήκτρου.



Η αβίαστη χρήση του συστήματος μάχης και των αμέτρητων επιλογών του (όταν αυτή επιτευχθεί) είναι απόρροια ενός από τα καλύτερα hack and slash games που μπορούμε να παίξουμε αυτήν την περίοδο στο Nintendo Switch μας. Οι ασταμάτητες ορδές εχθρών που συναντάμε και τα ποικίλα bosses του μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε επίδειξη δύναμης, κάθε φορά και με έναν διαφορετικό τρόπο. Το ζήτημα εδώ δεν είναι η δυσκολία ούτως ή άλλως, μα η πλήρης ελευθερία κατάκτησης κάθε εχθρικής βάσης και κατατρόπωσης κάθε αντίπαλης ομάδας με οποιονδήποτε τρόπο εμείς επιθυμούμε. Η έλλειψη σοβαρής δυσκολίας σαφώς και μπορεί να κουράσει, μοιάζοντας να ‘χει απορρίψει οποιαδήποτε παροχή κινήτρου στον παίκτη, όμως το υποσχόμενο πακέτο εδώ είναι η ακατάπαυστη δράση με την μπόλικη ιστορία που ανακατεύει τα δεδομένα της βασικής σειράς Fire Emblem.



Το Fire Emblem Warriors: Three Hopes είναι η πιο ικανοποιητική hack and slash έκδοση του Fire Emblem: Three Houses που θα μπορούσαμε να έχουμε σήμερα. Η Omega Force έφτιαξε ακόμα έναν δυνατό crossover τίτλο για την πολύχρονη σειρά της, δείχνοντας πως ξέρει προς τα πού βαδίζει για το μέλλον. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ένα από τα καλύτερα hack and slash games του Nintendo Switch για τους τελευταίους πολλούς μήνες, αλλά και ένα από τα καλύτερα Musou games των τελευταίων ετών
  • Ανανεωμένο και βαθύ σύστημα μάχης που αφομοιώνεται σχετικά αργά, αλλά στη συνέχεια δίνει πληθώρα επιλογών σε κάθε μάχη
  • Τεράστιο περιεχόμενο πλοκής, με τρεις διαφορετικές ιστορίες και πολλά σεναριακά σταυροδρόμια προς εξερεύνηση
  • Καλή απόδοση του τίτλου
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πτώσεις του frame rate σε μάχες με πολλούς… παρευρισκόμενους
  • Με λίγη δυσκολία παραπάνω, η οποία θα ανέβαινε σταδιακά, θα μιλούσαμε για άλλου επιπέδου αποτέλεσμα
  • Άπειροι ανούσιοι διάλογοι – fillers που κουράζουν και εντέλει skip-άρονται
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*