Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Fire Tonight Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Reptoid Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Way Down Deep

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Fire Tonight
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.firetonight.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Τι θα μπορούσε να χωρέσει σε περίπου 40 λεπτά gameplay; Η απάντηση δίνεται μόνο όταν κάποιος ολοκληρώσει το Fire Tonight, μια σύντομη περιπέτεια που μεταφέρει τους παίκτες στις αρχές της δεκαετίας του '90, τότε που τεχνολογικές εξελίξεις όπως τα smartphones και η ευρεία χρήση του Internet δεν υπήρχαν καν ως σκέψεις. Φεύγαμε από το σπίτι μας απλά με την υπόσχεση να γυρίσουμε συγκεκριμένη ώρα. Αν οι δείκτες του ρολογιού δεν είχαν περάσει εκείνον τον χρονικό ορίζοντα κανείς δεν ανησυχούσε. Κατάσταση άκρως αντίθετη με το σήμερα, που η ακριβής μας θέση στον παγκόσμιο χάρτη είναι γνώση που επιθυμούν να έχουν ανά πάσα στιγμή όλοι όσοι βρίσκονται στο στενό μας οικογενειακό περιβάλλον. Περιπέτειες όπως αυτή που θα ζήσει το ζευγάρι των πρωταγωνιστών, Maya και Devin, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν. Η αγωνία για πράγματα της καθημερινότητας έχει χαθεί. Η προσμονή να δεις ξανά το πρόσωπο του άλλου δεν υπάρχει πλέον. Μια φωτογραφία, μια βιντεοκλήση αρκούν μεν για να φέρουν κοντά αγαπημένους ανθρώπους, όμως διώχνουν την μαγεία της όποιας επικείμενης συνάντησης.



Απομακρυνόμαστε από τη φλυαρία, διαφορετικά θα καταλήγαμε να σας εξιστορήσουμε τα γεγονότα της νεανικής μας ηλικίας και μεταφερόμαστε στο τι συμβαίνει στο Fire Tonight. Την ώρα που η Maya και ο Devin μιλούν στο τηλέφωνο, μια μεγάλη φωτιά ξεσπάει στην πόλη. Η κατάσταση σοβαρή- φλόγες καλύπτουν μία πολύ μεγάλη περιοχή- και συνοδεύεται από διακοπή ρεύματος. Ως πιο ενεργός άνθρωπος, αψηφώντας τον όποιο κίνδυνο, η Maya αποφασίζει να μεταβεί στο διαμέρισμα του Kevin. Η φωτιά είναι ένα εμπόδιο, όμως στους δρόμους υπάρχουν και αστυνομικοί που για την ασφάλεια των πολιτών έχουν αποκλείσει κομβικά σημεία. Η πρωταγωνίστρια θα πρέπει να βρει τρόπους να τους αποφύγει και ταυτόχρονα να βρει κλειδιά που θα της ανοίξουν τον δρόμο για μια επόμενη περιοχή, φέρνοντάς την πιο κοντά στον αγαπημένο της. Από όπου και αν περνάει, η πυροσβεστική υπηρεσία είναι εξαφανισμένη. Ο ένας και μοναδικός τρόπος να κάνει τις φλόγες να παραμερίσουν είναι το walkman της. Όσο αυτό παίζει μουσική, τόσο πέφτουν οι πύρινες θύρες. Όμως για να λειτουργήσει χρειάζεται μπαταρίες και Maya είναι αναγκασμένη να ψάχνει συνεχώς τους κάδους απορριμμάτων για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες.



Όσο ενδιαφέρουσες, γεμάτες δράση είναι οι σκηνές με το θηλυκό μέρος του ζεύγους, άλλο τόσο βαρετές είναι οι περισσότερες με τον Kevin. Αυτός βρίσκεται καθηλωμένος στο σπίτι του και το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει το ενδιαφέρον του σε αντικείμενα που είναι είτε προσωπικά, είτε του φέρνουν στο μυαλό τη σύντροφό του. Απλά θα πρέπει να "σκουπίσετε" όλη των οθόνη από άκρη σε άκρη, οριζοντίως και καθέτως, να ελέγξετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, διαφορετικά θα περάσετε αρκετό χρόνο απλά κοιτώντας τον Kevin, που δύσκολα σηκώνεται από τον καναπέ του. Αυτό δεν λέγεται gameplay, αλλά διεκπεραίωση καταστάσεων. Θυμίζει δημόσιο υπάλληλο που το μόνο που κάνει όλη μέρα είναι να βάζει σφραγίδες σε έγγραφα και απλά περιμένει την ώρα να σχολάσει. Το μόνο που κρατάμε από τα όσα "διαδραματίζονται" στο δωμάτιό του, είναι οι λίγες πληροφορίες για τη σχέση των δύο νεαρών υπάρξεων.



Το μήνυμα περνάει επιτυχώς στους παίκτες. Η δύναμη της αγάπης ξεπερνάει όλα τα εμπόδια, ανθρώπινα και μη. Το σύντομο, λιτό σενάριο έχει τυλιχτεί με μια υπέροχη αισθητική, τόσο οπτικά, όσο και ακουστικά. Το μόνο που μπορεί να μπερδέψει καμιά φορά τους παίκτες είναι το ισομετρικό περιβάλλον 3D, καθώς μπορεί να γίνει δύσκολος ο εντοπισμός της Maya στην οθόνη. Η μικρή διάρκεια ωφελεί και έναν άλλον τομέα, αυτόν των διαλόγων, που είναι περιεκτικοί και σε καμία περίπτωση δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των Άρλεκιν. Από την άλλη, μαθαίνουμε ελάχιστα για τους χαρακτήρες και την ώρα που αρχίζουμε να δενόμαστε μαζί τους, πέφτουν οι τίτλοι τέλους.



Αν αναζητάτε μια σύντομη εμπειρία για να συνοδεύσει τον καφέ σας ή να γεμίσει χρόνο αναμονής, μην ξεχάσετε ότι υπάρχει και το Fire Tonight. Ναι μεν δεν θα σας μείνει αξέχαστο, όμως θα σας στείλει, νοερά, σε περασμένες, αγαπημένες εποχές. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ταξίδι στα αγαπημένα '90s
  • Οι σκηνές που πρωταγωνιστεί η Maya
  • Η οπτικοακουστική αισθητική
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγες πληροφορίες, μικρό το δέσιμο με τους χαρακτήρες
  • Οι σκηνές που πρωταγωνιστεί ο Kevin
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*