Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Garfield Lasagna Party Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Microids

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microids

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
To Garfield Lasagna Party αποδεικνύεται ένα πολύ περιορισμένο party game. Διαβάστε το περισσότερα στο αναλυτικό review του Δημήτρη Βασιλάκη.

Είναι αντιληπτό ότι τα party games είναι μια καλή λύση για τις εταιρείες ώστε να προσεγγίσουν εύκολα και σχετικά φθηνά την αγορά των παιδικών τίτλων, αλλά και αυτών που παίζονται εύκολα από σχετικούς και άσχετους γονείς παρέα με τα παιδιά τους. Όπως βέβαια, ακόμα πιο πρακτικό είναι αυτά τα party games να έχουν και κάποιο δημοφιλή ήρωα. Ε εδώ έχουμε τον Γκάρφιλντ.




Εδώ βέβαια έχουμε και κάτι σαν προσθήκη, κάτι σαν ανάμειξη των ειδών, μιας και το Garfield Lasagna Party διαθέτει ως κεντρικό mode ένα επιτραπέζιο (board game) με το τέλος του κάθε γύρου να σηματοδοτείται από την συμμετοχή σε κάποιο τυχαίο mini-game, από τα 32 που διαθέτει ο τίτλος. Οι ήρωες της διάσημης σειράς, Garfield, Odie, Arlene και Nermal είναι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού και αυτοί που μπορείτε να επιλέξετε στο παιχνίδι. Το «επιτραπέζιο» απαιτεί αρκετή τύχη, διαθέτει κάποια αντικείμενα να πειράξετε τη δική ζαριά και να χαλάσετε τη ζαριά των άλλων. Γενικά είναι κάτι αρκετά συμπαθές, αλλά σε καμία περίπτωση κάτι ιδιαίτερο, ενώ διαθέτει και αρκετή δόση τύχης, κάτι που περιέργως δεν προσθέτει στη γοητεία του τίτλου, αλλά προκαλεί εκνευρισμό. Ακόμα πιο παράξενο είναι ότι το παιχνίδι δεν έχει σημείο που να τερματίζει, αλλά 10 υποχρεωτικούς γύρους (μάλλον για να παιχτούν 10 mini-games), σε μια προσπάθεια να μιμηθεί, αποτυχημένα, τις βόλτες που κόβει ο παίκτης στο ταμπλό της Μονόπολη. Από εκεί και πέρα υπάρχει η δυνατότητα να παίξετε είτε ένα-ένα τα mini-games της επιλογής σας, είτε και σε τουρνουά με τυχαία επιλογή, κάτι που πραγματικά μας φάνηκε πιο διασκεδαστικό.



Ας δούμε τώρα τα ίδια τα minigames που σε τελική ανάλυση αποτελούν τον πυρήνα του gameplay του τίτλου. Ναι, κανείς δεν περιμένει αριστουργήματα, και ναι πρέπει να είναι αρκετά εύκολα να τα παίξουν παιδιά και πράγματι κάποια -λίγα όμως- είναι αρκετά διασκεδαστικά. Το κακό όμως είναι ότι σε τουλάχιστον 5 από αυτά, όχι λίγα σε σύνολο 32 υπάρχουν σαφή προβλήματα μη ανταπόκρισης του χειρισμού ή σωστής λειτουργίας του παιχνιδιού, κάτι που αν εκνευρίζει ενήλικα, φανταστείτε τι κάνει σε παιδί. Εμείς επειδή το δοκιμάσαμε με παιδιά, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχει καθόλου πλάκα, όταν το παιδί προσπαθεί να μάθει έναν χειρισμό που δεν λειτουργεί. Από εκεί και πέρα δυστυχώς τα παιχνίδια αυτά είναι αρκετά επαναλαμβανόμενα και φυσικά, σε σχέση με ανάλογα παιχνίδια του ανταγωνισμού, ο αριθμός 32 είναι πολύ μικρός, κάτι που δίνει στο παιχνίδι πολύ μικρή διάρκεια ζωής, όσο κι αν καταφέρει να διασκεδάσει κανείς όσο το παιχνίδι διατηρεί ακόμα την όποια πρώτη φρεσκάδα του.



Για τεχνικό τομέα δεν έχουμε πολλά να πούμε. ΟΚ ένα παιχνίδι με καρτουνίστικα γραφικά και κλασικό ήχο της σειράς, με την πλάκα και τον χαρακτήρα που προσφέρει ο Garfield ως ήρωας και τίποτα παραπάνω. Για την ακρίβεια έχουμε δει πολύ πιο απαιτητικά παιχνίδια από το Lasagna Party να φορτώνουν πιο γρήγορα στον SSD του Xbox Series X.


Δεν μας τα λέει λοιπόν καλά ο φίλος μας ο Garfield, αν και μάλλον αυτός είναι ο τελευταίος που φταίει. Σίγουρα στην αγορά θα βρείτε κάτι πολύ καλύτερο, εκτός αν είστε φανατικοί της σειράς, οπότε μπορεί και να το προτιμήσετε. 

4

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Είναι party games με τον Garfield
  • Μπορεί να διασκεδάσει
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πάρα πολύ περιορισμένο περιεχόμενο
  • Ανούσιο board game mode
  • Προβλήματα λειτουργίας σε κάποια minigames
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*