Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Indies στο Μικροσκόπιο: Figment 2: Creed Valley Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Bedtime Digital Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bedtime Digital Games

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Figment 2: Creed Valley
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://bedtime.io/figment-2/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Το Figment 2: Creed Valley είναι μια περιπέτεια που θα σας ταξιδέψει στα βάθη του μυαλού. Περισσότερες πληροφορίες στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Το ανθρώπινο μυαλό παίζει πολλά παιχνίδια. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, όσο περισσότερο σκέφτεται κάποιος, όσο περισσότερα γνωρίζει, τόσο το χειρότερο. Όταν οι σκοτεινές σκέψεις στιβάζονται η μία πάνω στην άλλη, το κουράγιο και η αισιοδοξία είναι δυο από τα όπλα που επιστρατεύονται, εφόσον οι αντοχές τους δεν έχουν καταρρεύσει. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του Figment 2, όπως και του προκατόχου του. Ο Dusty που αντιπροσωπεύει το κουράγιο και η ιπτάμενη Piper που είναι η ενσάρκωση της αισιοδοξίας.




Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για μια συνέχεια του Figment, στο ίδιο σκηνικό. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο προσπαθεί να απαλλάξει το μυαλό από έναν σκοτεινό εφιάλτη και οι γνωστές λάμπες που φωτίζουν πτυχές του εγκεφάλου κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Όμως, νέοι εχθροί που ο Dusty θα εξοντώσει με τον σπαθί του και ένας νέος μηχανισμός επίθεσης γεμίζουν τον παίκτη με αισιοδοξία ότι μάλλον θα δει κάτι νέο και όχι απλά μια επανάληψη των προηγούμενων. Αφότου ένας ακόμα εφιάλτης μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ο Mayor Relic εμφανίζεται και ενημερώνει τον Dusty και την Piper ότι η Πυξίδα της Ηθικής έχει χάσει τον προσανατολισμό της, με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνονται οι πεποιθήσεις και οι ηθικές αξίες του ανθρώπου που γνωρίσαμε στο πρώτο παιχνίδι, ο οποίος είναι πια ενήλικας με δική του οικογένεια.



Από το σημείο αυτό ξεκινάει το ταξίδι για την Creed Valley, όπου περιμένει τι άλλο, από ένας ακόμα εφιάλτης. Ο τόπος αυτός κατοικείται από τις Γνώμες. Κάθε μία έχει κάτι να πει, άλλοτε χρήσιμο για την εξέλιξη της περιπέτειας και άλλοτε κάτι εντελώς αδιάφορο, όπως ακριβώς συμβαίνει στην πραγματική ζωή, όπου όλοι έχουν μια γνώμη άλλες λίγες είναι αυτές που αξίζει να λάβεις σοβαρά υπόψη. Στο Figment 2 θα πρέπει να βρείτε τρόπους να φτάσετε στο βάθος του μυαλού, να ανοίγετε για μια ακόμα φορά δρόμους, μόνο που τώρα ο βασικός μηχανισμός έχει αλλάξει. Τοτέμ που θα βρείτε στον δρόμο σας θα λειτουργήσουν ως διακόπτες για να μεταφέρεστε ανάμεσα σε δύο καταστάσεις. Ανοικτό και Κλειστό Μυαλό. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι οι έξυπνοι γρίφοι δεν λείπουν από το Figment 2, μόνο που όπως και οι περιοχές που θα επισκεφτείτε είναι λιγότεροι από τον προκάτοχό του. Η ομάδα ανάπτυξης επέλεξε να προσθέσει περισσότερες μάχες, περισσότερη δράση, νέα είδη εχθρών, νέους τρόπους αντιμετώπισής τους, αντί για ασκήσεις που βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία. To gameplay σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο διεκπεραιωτικό, με τις μάχες, ακόμα και με τα bosses να κινούνται ανάμεσα σε μέσο και χαμηλό βαθμό δυσκολίας. Ως και μια έρευνα που θα κληθείτε να κάνετε, παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να συλλέξετε στοιχεία, είναι δομημένη με τρόπο τέτοιο που στο τέλος, με μεθόδους trial and error θα αποκαλυφθεί αργά ή γρήγορα ο δράστης.



Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι λείπουν οι στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης. Η εξερεύνηση είναι μέρος στο gameplay από την άποψη ότι θα βρίσκεται εδώ και εκεί τα λεγόμενα Shards of Memories. Όταν γεμίσει η σχετική μπάρα, τότε θα ξεκλειδώσει μια ανάμνηση και αν δεν κατορθώσετε να βρείτε τα πάντα από την αρχή, θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε ακόμα και όταν ολοκληρωθεί η βασική ιστορία, επιστρέφοντας σε οποιοδήποτε κεφάλαιο θέλετε. Το παιχνίδι διαφημίζεται ως μια μουσική περιπέτεια, όμως δεν είναι ακριβώς μια παραγωγή μιούζικαλ, όπως μπορεί να φαντάζονται οι περισσότεροι. Η μουσική ως έννοια, ακούσματα  και εικόνες υπάρχει από την αρχή ως το τέλος του τίτλου. Είτε με τη μορφή οργάνων που λειτουργούν ως γέφυρες, είτε με τις παντός είδους μελωδίες που δίνουν κάθε φορά την κατάλληλη επένδυση στην κατάσταση που βιώνουν ο Dusty και η Piper. Όλα αυτά δένουν όμορφα με τα προσεγμένα και λεπτομερή γραφικά, τα έξυπνα λογοπαίγνια και το χιούμορ, που αναπτερώνουν τόσο το κουράγιο, όσο και την αισιοδοξία.



Το Figment 2: Creed Valley περνάει πολλά μηνύματα και γιατί όχι, σε διάφορα σημεία δίνει μαθήματα ζωής. Η θεματολογία του ναι μεν δεν είναι πρωτότυπη, όμως σίγουρα έχει μια θέση στο παζλ της σύγχρονης ζωής και αξίζει να ασχοληθείτε. Άλλωστε, δεν θα απαιτήσει περισσότερα από δύο απογεύματα από τον ελεύθερο χρόνο σας. Στο τέλος, ίσως σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, ίσως το μυαλό σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο μέλλον, που ως τώρα ήταν χτισμένο με μαύρους εφιάλτες. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολλά μηνύματα
  • Υπέροχος αισθητικός τομέας
  • Χιούμορ
  • Έξυπνοι γρίφοι
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγότεροι γρίφοι και περιοχές προς εξερεύνηση
  • Απλά διεκπεραιωτικό σε κάποια σημεία
  • Μάχες χαμηλού βαθμού δυσκολίας
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*