Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Traveller's Tales

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Warner Bros. Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga είναι το καλύτερο Lego Star Wars, αλλά και το ομορφότερο και πληρέστερο Lego game που έχουμε δει μέχρι και σήμερα.

Το έκτο παιχνίδι Lego Star Wars περιέχει τις 9 ταινίες του franchise με πρωταγωνιστή τον Luke Skywalker. Η Traveller’s Tales χρειάστηκε τον περισσότερο χρόνο από κάθε άλλο παιχνίδι της σειράς για να ολοκληρώσει το The Skywalker Saga, όμως αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στο εκτεταμένο μέγεθος του παιχνιδιού λόγω των 9 ταινιών που έχει ως υλικό. Το βρετανικό στούντιο δούλεψε με τη χρήση μιας νέας μηχανής γραφικών την οποία ονόμασε NTT. Ένα εργαλείο που από τη μια έκανε το τελικό αποτέλεσμα ομορφότερο από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι στιγμής σε τίτλο Lego, όμως από την άλλη ζόρισε τους developers απαιτώντας πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για τον σχεδιασμό των animations. Έτσι το εν λόγω παιχνίδι θα είναι και το μοναδικό που θα χρησιμοποιεί την NTT, αφού στο μέλλον η Traveller’s Tales θα στραφεί προς την Unreal Engine.




Το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga αποδεικνύει ότι είναι το πιο μεγαλεπήβολο παιχνίδι της σειράς από νωρίς. Οι γαλαξιακοί sandbox κόσμοι του είναι τεράστιοι και εντυπωσιακοί με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια των τοπίων και στον φωτισμό κάθε τύπου περιοχής και χώρου. Μόλις επιλέξουμε με ποια τριλογία Star Wars θα ασχοληθούμε πρώτα (μια και έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε τις τριλογίες με τη σειρά που θέλουμε) αντιλαμβανόμαστε πολύ γρήγορα την εντυπωσιακή εξέλιξη της φόρμουλας της σειράς. Διότι όσο διαφορετικό και αν φαίνεται το αποτέλεσμα, το DNA παραμένει ίδιο και απαράλλακτο, γεγονός τουλάχιστον αξιοθαύμαστο αν λάβουμε υπόψη τις βελτιώσεις που έχουν γίνει και τις προσθήκες, ιδιαίτερα στους μηχανισμούς του gameplay.



Τα Lego εξακολουθούν να φαίνονται πλαστικά, όμως εξεπίτηδες. Μόνο που αυτήν τη φορά καταφέρνουν να πείσουν ως “ζωντανά” πλαστικά παιχνίδια που κινούνται και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, αν και με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Οι κινήσεις τους αναδεικνύουν μια ρεαλιστική ζωντάνια και οι διαφορετικοί φωτισμοί που πέφτουν πάνω τους αντανακλούν με ξεχωριστούς τρόπους. Μοιάζουν με μια Lego εκδοχή του Toy Story, καταφέρνοντας να εναρμονιστούν πλήρως με το άκρως ρεαλιστικό (για τα δεδομένα του franchise) περιβάλλον γύρω τους. Το οποίο περιβάλλον, όποιο και αν είναι αυτό, αποτελεί από μόνο του ένα απολαυστικό θέαμα. Όλες οι τοποθεσίες αντικατοπτρίζουν μέρη που έχουμε δει και στις ταινίες, βρίθουν ομορφιάς και ποικιλομορφίας, ενώ καιρικά φαινόμενα όπως το χιόνι και οι ανεμοθύελλες συνθέτουν ένα οπτικό επίτευγμα – πρωτιά για το franchise.



Το σύστημα μάχης έρχεται με καινούργια χαρακτηριστικά. Στο παρελθόν αρκούσε η επανειλημμένη χρήση ενός και μοναδικού πλήκτρου για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας. Στο The Skywalker Saga έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα μάχης που εκμεταλλεύεται περισσότερα πλήκτρα για τη δημιουργία combos που μπορούν να στείλουν τους εχθρούς μας στον ουρανό, ενώ οι πιο έντονες μάχες εξελίσσονται με στυλ third-person shooter και την κάμερα να ακολουθεί τον χαρακτήρα μας διαγωνίως, πάνω από τους ώμους του. Όταν βρισκόμαστε κοντά σε σημείο κάλυψης, τα Lego μπορούν να κρυφτούν ή να σκύψουν για να αποφύγουν αντίπαλα πυρά. Σε περίπτωση που καταστραφεί το σημείο κάλυψης που μας προστάτευε, μπορούμε να το χτίσουμε ξανά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.



Η αλήθεια είναι όμως πως εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με bosses, σπανίως ερχόμαστε σε αρκετά δύσκολη θέση ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε. Γενικότερα, η δυσκολία του παιχνιδιού είναι μικρή, έως και ανύπαρκτη (αναλόγως την εμπειρία του παίκτη), όμως το ανανεωμένο σύστημα μάχης αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στη σειρά. Μερικές από τις αποστολές θα μας στείλουν σε διαστημικές βόλτες όπου θα πολεμήσουμε εχθρικά διαστημόπλοια, ενώ μερικές πίστες θα δοκιμάσουν τις ικανότητές μας στο πιλοτάρισμα με πολύ υψηλές ταχύτητες. Ο χειρισμός των ιπτάμενων οχημάτων μας είναι πολύ εύκολος, ενώ μας δίνεται τεράστια ευλυγισία κινήσεων, αν και θα θέλαμε το ίδιο από την κάμερα που πράττει ακριβώς το αντίθετο μένοντας στάσιμη κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Σε άλλες πίστες θα μπορέσουμε να καβαλήσουμε διάφορα εξωγήινα πλάσματα όπως το Kaadu, το Reek και το Tauntaun. Το mounting βοηθά στη γρήγορη διάβαση μεγάλων αποστάσεων, αν και πάλι συναντάμε πρόβλημα με την κάμερα. Αυτήν τη φορά δείχνει να μετακινείται δύσκολα όντας πιο... “βαριά” και μας αναγκάζει να σταματήσουμε τη διαδρομή μας για να κοιτάξουμε ευκολότερα προς την κατεύθυνση που θέλουμε.



Όπως συνηθίζεται με παιχνίδια Lego που βασίζονται σε ταινίες, το Skywalker Saga αντιμετωπίζει τις ιστορίες των κινηματογραφικών παραγωγών Star Wars με σεβασμό και ταυτόχρονα με άφθονο χιούμορ. Το σενάριο του παιχνιδιού δεν μπορεί να θεωρηθεί παρωδία, αλλά μια κωμική και ενίοτε ανώριμη απόδοση του κινηματογραφικού σύμπαντος. Χωρίς να γίνεται απαραίτητα ξεκαρδιστικό, το γνώριμο χιούμορ της σειράς δηλώνει ξανά το παρών και χαρίζει άπλετη ψυχαγωγία πετυχαίνοντας στην εντέλεια τον σκοπό του. Κλασικές επικές και δραματικές σκηνές εμφανίζονται με αμυδρώς πιο ελαφρύ τόνο ώστε να ταιριάξουν με το σύνολο, δημιουργώντας πότε πότε μια ιδιαίτερη ένταση που απευθύνεται ξεκάθαρα στα θέλω των πιο πιστών οπαδών του Star Wars. Η μουσική και το soundtrack κάνουν φυσικά όλα όσα θα περίμενε κανείς από τον συγκεκριμένο τίτλο, ιδιαίτερα με δεδομένο όλα τα παραπάνω.



Το co-op του The Skywalker Saga δίνει τη δυνατότητα παιχνιδιού με έναν φίλο, όμως μόνο τοπικά και όχι μέσω της online οδού. Πρόκειται για μια αρκετά αισθητή απώλεια του τίτλου, αν και το γεγονός ότι το split-screen δημιουργεί δύο διαφορετικές κάθετες οθόνες που κόβουν μεγάλο ποσοστό του οπτικού πεδίου δημιουργεί κάπως σημαντικότερα παράπονα. Ίσως να μπορούσαμε να το παραβλέψουμε, όμως για κάποιον λόγο χάνεται η αξιοπιστία του third-person shooting με τα Lego να δυσκολεύονται να σημαδέψουν με βάση της εντολές που δέχονται. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει λόγω του μικρότερου περιθωρίου κίνησης της κάμερας εντός των ορίων του split-screen. Πέρα από αυτό υπάρχουν ορισμένα bugs και glitches, όμως αν υπολογίσουμε το πραγματικό μέγεθος του παιχνιδιού που συμπεριλαμβάνει 45 main missions, 140 side missions, εκατοντάδες puzzles που συνδυάζουν γρίφους με ικανότητες platforming και 380 διαφορετικούς playable χαρακτήρες, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν ελαφρυντικά.



Το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga είναι το καλύτερο Lego Star Wars, αλλά και το ομορφότερο και πληρέστερο Lego game που έχουμε δει μέχρι και σήμερα. Η εξέλιξη της φόρμουλας της σειράς δίνει στο franchise νέο πρόσωπο διατηρώντας όλα τα στοιχεία που το έκαναν αυτό που είναι σήμερα για εκατοντάδες χιλιάδες fans σε ολόκληρο τον κόσμο. Πληροί τις προϋποθέσεις να ικανοποιήσει όλους τους λάτρεις του Star Wars, αλλά και όσους περίμεναν πολλά χρόνια για κάτι διαφορετικό από ένα παιχνίδι Lego. Κάποια πράγματα όμως θα έπρεπε να είναι πολύ διαφορετικά για να μπορέσουμε να πούμε πως αποτελεί το απόλυτο Lego game που δε θα θέλει να χάσει κανείς από τη συλλογή του. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ομορφότερο, μεγαλύτερο και πληρέστερο από οποιοδήποτε άλλο Lego game
  • Μακράν το καλύτερο Lego Star Wars με πληθώρα υλικού από τις 9 ταινίες με πρωταγωνιστή τον Luke Skywalker
  • Ανανεωμένο σύστημα μάχης που ξεφεύγει από το button mashing ενός και μόνο πλήκτρου, προσθέτοντας combos και third-person shooting
  • 380 playable χαρακτήρες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ακόμα ένας τίτλος Lego που είναι υπερβολικά, έως και ενοχλητικά εύκολος
  • Απουσία online co-op, μικροπροβλήματα στο τοπικό co-op
  • Διάφορα bugs και glitches, προβλήματα με την κάμερα κατά τη διάρκεια των πτήσεων και του mounting
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*