Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nintendo Switch Sports Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Nintendo Switch Sports είναι ακόμα μία ιδιαίτερη περίπτωση review. Ένα σημαντικό κομμάτι του τίτλου, το πιο ενδιαφέρον ίσως, έχει να κάνει με το online gaming. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο οι servers παραμένουν κλειστοί, οπότε η βαθμολογία μας, μαζί με το συμπλήρωμα που αφορά την κριτική για το online θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες.



Προς το παρόν, το Nintendo Switch Sports περιλαμβάνει έξι αγωνίσματα. Volleyball, Badminton, Tennis, Football, Bowling και Chambara (ένα είδος ξιφασκίας). Σε τη συμμετοχή ενός εώς και τεσσάρων παικτών τα τρία πρώτα, ένας ή δύο παίκτες για τα επόμενα. Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες καλούνται να πάρουν το Joy-Con ή τα Joy-Cons στο χέρι, για να γυμνάσουν κατά κύριο λόγο τα χέρια τους, παράλληλα με τη διασκέδαση που προσφέρει κάθε άθλημα. Αρχικά, θα κληθείτε να δημιουργήσετε το δικό σας avatar, με περιορισμένες επιλογές για τη συνολική του εμφάνιση, που μελλοντικά αναμένεται να εμπλουτιστούν, ξεκλειδώνοντας σχετικά αντικείμενα.



Υπάρχουν καλά και όχι και τόσο καλά νέα. Από τα πρώτα λεπτά ενασχόλησής σας με το παιχνίδι θα αρχίσουν οι απορίες, που έχουν να κάνουν κυρίως με ελλείψεις που για ορισμένους (και για εμάς) θεωρούνται αδιανόητες. Καταρχάς στο Volleyball οι αγώνες λήγουν όταν μια ομάδα φτάσει στους πέντε πόντους, έχοντας διαφορά δύο από τους υπόλοιπους, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε επιλογή επέκτασης της διάρκειάς τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Badminton, ενώ στο Tennis εκτός από αγώνες που διαρκούν ένα και μοναδικό game, υπάρχουν οι επιλογές για Best of 3 και Best of 5. Πουθενά η δυνατότητα έστω για ένα ολοκληρωμένο set. Δεν παραπονούμαστε αδίκως, για κάτι που ίσως απαιτούσε από τους developers να ξεπεράσουν τα τεχνολογικά όρια της κονσόλας. Παραπονούμαστε για τη μη ύπαρξη απλών επιλογών, που συναντάει κανείς ακόμα και σε παιχνίδια προηγούμενων δεκαετιών, που πολύ απλά θα επέκτειναν τη διάρκεια της διασκέδασης. Άραγε, αν μια ομάδα παικτών αρχίσει να διαμαρτύρεται ότι αγόρασε ένα demo, με ποια επιχειρήματα θα αντικρουστεί αυτή η άποψη;



Όταν ένας παίκτης ασχολείται για πρώτη φορά με κάποιο από τα αθλήματα, πριν ξεκινήσει η πραγματική δράση, παρέχεται ένα μικρό, προαιρετικό tutorial, που σκοπό έχει την εξοικείωσή του με τον τρόπο χειρισμού. Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, το tutorial μπορεί να επαναληφθεί, αλλά όχι για όλα τα αθλήματα. Μάλιστα, οι σχετικές επιλογές βρίσκονται κρυμμένες στις ρυθμίσεις και αφορούν το Volleyball, το Football και το Chambara. Λες και τα άλλα τρία αθλήματα προέρχονται από άλλον πλανήτη. Προχειρότητα, το πιο πιθανό. Ασέβεια προς τον καταναλωτή, σίγουρα. Μα, δεν βρέθηκε κάποιος στην ομάδα ανάπτυξης να πει, που βαδίζουμε; Γιατί δεν προσθέτουμε τα tutorials για όλα τα παιχνίδια; Αφού έτσι και αλλιώς υπάρχουν. Δεν απαιτείται επιπλέον κόπος.



Τουλάχιστον, η απόκριση στις εντολές χειρισμού είναι άμεση. Το σύστημα χειρισμού βασίζεται αποκλειστικά σε motion controls, οπότε όπως προειδοποιεί τακτικά το παιχνίδι, καλό θα είναι να έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο γύρω σας, για να εκτελείτε με άνεση όλες τις κινήσεις. Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά, αν και υποστηρίζεται table top mode, όταν υπάρχει ένας μόνο παίκτης, η χρήση του touchscreen λάμπει δια της απουσίας της, παρόλο που πρόκειται για παιχνίδι της Nintendo. Τεχνικά, όλο το διάστημα που ασχοληθήκαμε με το παιχνίδι για τις ανάγκες του review δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Με τον τομέα αυτόν αλλά και με εκείνον της παρουσίασης οι περισσότεροι θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Η λεπτομέρεια των γραφικών βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ακόμα και όταν η κονσόλα βρίσκεται εκτός dock. Σε συνδυασμό μάλιστα με το soundtrack και τα διαφόρων ειδών ηχητικά εφέ, δημιουργείται ένα μοναδικό μίγμα αίσθησης απόλυτης χαλάρωσης και θέλησης να τα δώσετε όλα για όλα για τη νίκη.



Σε επίπεδο single player, αργά η γρήγορα θα κατορθώσετε να αγωνιστείτε στον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ο πήχης της πρόκλησης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός και αυτός είναι ο κύριος λόγος που θα βαρεθείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα αν δεν έχετε παρέα για να διασκεδάσετε τουλάχιστο offline. Ελάχιστοι θα είναι οι στόχοι που θα κυνηγάτε σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μέχρι να φτάσετε το απόλυτο, όπως το μέγιστο σκορ στο bowling. Άραγε θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ακατάρριπτο ρεκόρ κάνοντας το ένα strike μετά το άλλο; Στη μνήμη σας θα μείνει σίγουρα το Football, ο πλέον αδύναμος κρίκος της συλλογής, όπου προσπαθείτε να σκοράρετε κλωτσώντας μια τεράστια μπάλα, σε ύψος μονοκατοικίας. Δεν θα ξεχάσετε επίσης το ότι στο Volleyball, όσο και να προσπαθήσετε, η μπάλα δεν πρόκειται να βγει ποτέ άουτ, ενώ στο Tennis, ο συμπαίκτης σας θυμίζει περισσότερο διακοσμητική, παρά λειτουργική παρουσία, ακόμα και αν το μπαλάκι πάει πάνω του. Έχει όπως καταλάβαμε την μοναδική ικανότητα να περνιέται για φάντασμα.  Τώρα, αν πρόκειται για σχεδιαστικές αστοχίες ή συμβιβασμούς, όπως το ερμηνεύει ο καθένας. Εμείς πάντως κλίνουμε προς την πρώτη περίπτωση.



Κακά τα ψέματα, σε όσο καλό επίπεδο και αν βρίσκεται το AI, οι κινήσεις του θα είναι προβλέψιμες από ένα σημείο και μετά, όχι μόνο στο Nintendo Switch Sports, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του είδους. To single player mode θα πρέπει να το εκλάβετε αποκλειστικά ως ένα μεγάλο προπονητήριο, έναν προθάλαμο για τον πραγματικό ανταγωνισμό που σας περιμένει στο multiplayer. Εκεί θα αφήσετε στην άκρη τις όποιες αστοχίες και λάθη, έχοντας πλέον απέναντί σας έναν πραγματικό αντίπαλο η επόμενη κίνηση του οποίου ίσως δεν βρίσκεται καν στο μυαλό του. Έχετε την επιλογή να παίξετε είτε παρέα μπροστά από την ίδια οθόνη, είτε online, με φίλους ή αγνώστους. Στην δεύτερη περίπτωση, πέρα από τη χαρά της νίκης, θα συλλέξετε μεταξύ άλλων διάφορα αντικείμενα και περισσότερες πληροφορίες θα μπορέσουμε να σας προσφέρουμε τις επόμενες ημέρες.



Πριν συμπληρώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες, είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε για αρκετές ώρες με το online mode. Τα προβλήματα συνδεσιμότητας που συναντήσαμε ήταν ελάχιστα και αυτά όταν η κονσόλα βρισκόταν εκτός dock. Με το σύστημα τοποθετημένο στη βάση του, χρησιμοποιώντας καλώδιο LAN, η εμπειρία ήταν ομαλή και άκρως απολαυστική. Το matchmaking είναι γρήγορο, γεγονός που οφείλεται στο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιοι από τους συμμετέχοντες είναι bots, ελεγχόμενα από τη CPU. Θα καταλάβετε το αν θα βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι παίκτες ή οι αντίπαλοί σας. Αψεγάδιαστες κινήσεις, αλλά όχι αποτελεσματικές, οπότε η κατάκτηση της νίκης θα είναι απλή υπόθεση. Ασφαλώς για να παίξετε, θα πρέπει να έχετε ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία Nintendo Switch Online. Κάθε συμμετοχή σε αγώνα συνοδεύεται από έναν αριθμό πόντων, που πολλαπλασιάζονται ανάλογα με τις επιδόσεις των παικτών. Φτάνοντας στους 100, ξεκλειδώνει ένα τυχαίο αντικείμενο, για την διαμόρφωση της εμφάνισης του χαρακτήρα σας. Υπάρχουν αντικείμενα που σχετίζονται με την ένδυση, όπως t-shirts, γυαλιά, αλλά και μπάλες, ρακέτες και άλλα αξεσουάρ. Οι συλλογές αντικειμένων θα ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο να συνεχίσετε να ασχολείστε με το online mode.

Δυστυχώς, η Nintendo δεν μπόρεσε ή καλύτερα δεν θέλησε να εξελίξει την γενικά επιτυχημένη συνταγή των sports games που έχει κυκλοφορήσει σε προηγούμενες οικιακές της κονσόλες. Κάποια σημεία δείχνουν βιασύνη, κάποια προχειρότητα, άλλα απαιτούν παραχωρήσεις από πλευράς των παικτών. Οφείλουμε στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι κατά τη δημιουργία του συστήματος χειρισμού, η ομάδα ανάπτυξης δεν έλαβε υπόψη της το μοντέλο Lite. Οπότε οι κάτοχοί του θα χρειστεί να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για την αγορά Joy-Cons. Ακόμα, πολύ θα θέλαμε να έχει δοθεί περισσότερη προσοχή στον σχεδιασμό του Football, όμως ατυχήσαμε. Μάλιστα, τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται για το Leg Strap, είναι πιθανότερο να τα κλάψετε, παρά να τα ευχαριστηθείτε. Το να βασίζεσαι στην τεράστια επιτυχία του Nintendo Switch ως οδηγό ότι θα πουλήσεις, δεν αποτελεί τον καλύτερο σύμβουλο. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν θα διασκεδάσετε στο έπακρο, αν επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας πέραν του single player mode. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Άκρως διασκεδαστικό όταν υπάρχει παρέα
  • Online gaming δίχως προβλήματα
  • Λεπτομερή γραφικά και πολύ καλός ηχητικός τομέας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Single player mode δίχως κίνητρα, με χαμηλό βαθμό πρόκλησης
  • Αδύναμος κρίκος το Football
  • Σχεδιαστικά θέματα που απαιτούν παραχωρήσεις εκ μέρους των παικτών
  • Τρανταχτές ελλείψεις
  • Μη φιλικό για τους κατόχους Nintendo Switch Lite
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*