Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

OlliOlli World Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    roll7

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Take Two Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το OlliOlli World οφείλει σίγουρα να βρίσκεται στη συλλογή κάθε skateboarding fan αλλά και κάθε Tony Hawk’s Pro Skater fan.

Η σειρά OlliOlli της Roll7 σημείωσε αρχικά επιτυχία στο PS Vita και στη συνέχεια σε άλλα συστήματα, ως μια εξαιρετική προσομοίωση 2D skateboarding με έντονα στοιχεία platforming. Το τρίτο μέρος της σειράς έρχεται να τελειοποιήσει τη φόρμουλα με ένα εξαιρετικό παιχνίδι για skateboarding fans και μη. Το αποτέλεσμα είναι ένας πάρα πολύ διασκεδαστικός τίτλος με τον οποίο μπορείτε πολύ άνετα να ασχοληθείτε από 10 λεπτά σε κάποιο διάλειμμά σας, μέχρι και αρκετές συνεχόμενες ώρες λόγω του εθιστικού gameplay.




Το πρώτο θετικό στοιχείο του OlliOlli World γίνεται πολύ γρήγορα αντιληπτό. Τα καρτουνίστικα γραφικά 2,5D είναι καλοσχεδιασμένα και προσεγμένα, δημιουργώντας ένα γοητευτικό αποτέλεσμα στην οθόνη. Το parallax scrolling λειτουργεί εξαιρετικά, προσφέροντας ζωντάνια στα backgrounds. Στα πρώτα λεπτά, γίνεται μια εισαγωγή στην ιστορία, η οποία κάνει γρήγορα κατανοητό το χιούμορ και το ευχάριστο συναίσθημα που θέλει να δημιουργήσει η ομάδα ανάπτυξης. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στο νησί της Radlandia, όπου ζουν οι θεοί του skateboarding. Ο εκλεκτός των θεών λέγεται Skate Wizard. Είναι ο φαινομενικά καλύτερος skater στον κόσμο, είναι έτοιμος να βγει στην σύνταξη και ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Αποστολή σας είναι να τον εντυπωσιάσετε εκτελώντας θεότρελα κόλπα, grinds, manuals, blunts, gaps και πολλά άλλα καθώς περνάτε από τα levels του παιχνιδιού. H δημιουργία και προσαρμογή του προσωπικού σας avatar είναι εξαιρετική. Υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών από ρούχα, χρώμα δέρματος, παπούτσια, μαλλιά, γενειάδες, καπέλα, γυαλιά και τατουάζ. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, avatars διαφορετικών παικτών να έχουν ομοιότητες μεταξύ τους. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα αξιοθαύμαστο το πόσο αρμονικά ταιριάζει το avatar με το γύρω περιβάλλον, ανεξάρτητα από τις αισθητικές επιλογές που έχουν κάνει οι παίκτες.



Η ουσία του OlliOlli World και το πιο αξιοθαύμαστο στοιχείο του είναι το gameplay. Η σειρά ανέκαθεν είχε ως στόχο την πιο "hardcore" εμπειρία skateboarding. Ο παίκτης χρησιμοποιεί το αριστερό analog stick για να πραγματοποιήσει κόλπα. Τα εύκολα κόλπα απαιτούν απλές και μονοκόμματες κινήσεις, ενώ τα πιο σύνθετα περιλαμβάνουν στροφές πάνω από 180 μοίρες ή αλλαγή κατεύθυνσης. Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πως χώρεσαν τόσα κόλπα με κομψότητα σε ένα μόνο analog stick. Ταυτόχρονα, τα grinds (κόλπα που εκτελούνται πάνω σε σίδερα ή περβάζια με το skateboard) πραγματοποιούνται κάνοντας μια κίνηση με το ίδιο stick, όμως κρατώντας το στην τελική του θέση για όλη τη διάρκεια. Τα spins γίνονται με τα shoulder buttons, ενώ τα grab tricks με συνδυασμούς του δεξιού analog stick. Ενώ ο χειρισμός λόγω της διαφορετικότητάς του ενδεχομένως να σας στην αρχή, όσο περνάτε χρόνο στο παιχνίδι θα αρχίσετε να αισθάνεστε πως όλες οι κινήσεις γίνονται φυσικά. Το συναίσθημα της νίκης είναι έντονο, ειδικά αν μπορέσετε να εκτελέσετε ένα combo όπως πρέπει. Ο χειρισμός στα παλαιότερα παιχνίδια της σειράς ήταν σημαντικά πιο δύσκολος, καθώς εκτός απο το κομμάτι του trick, grind ή οτιδήποτε άλλο, οι παίκτες έπρεπε να φροντίσουν να πατήσουν το Χ την κατάλληλη στιγμή για να προσγειωθούν ομαλά. Στην περίπτωση που δεν συνέβαινε, ο χαρακτήρας γκρεμιζόταν και το level ξεκινούσε από την αρχή. Η Roll7 είχε δηλώσει εξ' αρχής πως για το τρίτο μέρος της σειράς ήθελε να παραδώσει ένα παιχνίδι που θα λειτουργεί καλύτερα ως entry point για τους παίκτες που δεν έχουν ξαναπαίξει OlliOlli. Η επιλογή αυτή αντικατοπτρίζεται στο γεγονός πως ο μηχανισμός της προσγείωσης έχει παραμείνει ίδιος, με την εξής διαφορά. Πλέον, ο παίκτης δεν τιμωρείται αν δεν πατήσει το Χ τη σωστή στιγμή, απλά δεν παίρνει επιπλέον πόντους.



Παρόλα αυτά τα κόλπα αναπαριστώνται εξαιρετικά στην οθόνη, με πολύ καλή λεπτομέρεια, και όταν μάθετε καλά χειρισμό θα δημιουργήσετε τον δικό σας, προσωπικό πανικό στο νησί της Radlandia. Η απόκριση του χειριστηρίου είναι εξαιρετική και οι περισσότεροι συνδυασμοί κινήσεων εκτελούνται άμεσα. Παρόλα αυτά, όταν (και αν) φτάσετε στο επίπεδο να παίζετε ανταγωνιστικά για να κάνετε σκορ στο multiplayer ή στα leaderboards των καλύτερων χρόνων παγκοσμίως, τότε σε πάρα πολύ έντονα sessions σε god mode, κάποια από τα inputs δεν γίνονται αντιληπτά από το παιχνίδι, λόγω της ταχύτητας με την οποία είστε αναγκασμένοι να τα εκτελέσετε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε ένα θεαματικό combo και να χρειαστεί να ξεκινήσετε το εκάστοτε level από την αρχή.  Το φαινόμενο αυτό, αν και σπάνιο, πρέπει να το αναφέρουμε καθώς παρουσιάζεται σε πιο προχωρημένες πίστες ή όταν προσπαθείτε να φέρετε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο objective.



Ταυτόχρονα, το παιχνίδι σάς επιτρέπει να προχωρήσετε στα πρώτα levels με αρκετά εύκολα objectives, τα οποία θα σας καλωσορίσουν στον κόσμο της Radlandia. Οι πίστες έχουν διάφορα main και side objectives, για να τις ολοκληρώσετε όπως επιθυμείτε εσείς. Αν ο στόχος σας είναι να ολοκληρώσετε στο 100% το OlliOlli World, τότε να γνωρίζετε πως θα δυσκολευτείτε αρκετά. Για τους fans της σειράς, συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο, το OlliOlli World είναι πιο εύκολο να ολοκληρωθεί αλλά σημαντικά πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι. Η Roll7 έχει επιτύχει με αυτό τον τρόπο να ικανοποιήσει  παίκτες που θέλουν να βιώσουν μια πιο χαλαρωτική εμπειρία, αλλά και παίκτες που θέλουν να ζήσουν τον απόλυτο πανικό δυσκολίας για να περάσουν μέσα απο τα εξαιρετικά σχεδιασμένα levels εκτελώντας όλα τα objectives. Εδώ οφείλουμε να πούμε πως ένα μειονέκτημα του τίτλου είναι το γεγονός πως σε προχωρημένα επίπεδα η κίνηση του skater σας είναι πάρα πολύ γρήγορη, με πολλά χρώματα στην οθόνη. Ταυτόχρονα, στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, η δράση ενδεχομένως να σας προκαλέσει ζάλη, ειδικά αν παίζετε σε οθόνη πολλών ιντσών ή από κοντινή απόσταση. Η ομάδα ανάπτυξης φροντίζει παρόλα αυτά να σας προειδοποιήσει για την κατάσταση, καθώς στο μήνυμα καλωσορίσματος του παιχνιδιού δηλώνει πως το OlliOlli World είναι ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι. Σας προτείνεται να το παίξετε από απόσταση που δεν θα κουράσει τα μάτια σας ή σε μια μικρότερη οθόνη.



Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το ολοκαίνουργιο online mode. Όταν ολοκληρώσετε την ιστορία του OllieOllie World, θα ξεκλειδώσετε την “Gnarvana”. Η Gnarvana, είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να συναγωνιστείτε με άλλους παίκτες για το ποιος θα κάνει το καλύτερο σκορ. Λόγω της φύσης, της ταχύτητας και του ιδιαίτερα έντονου gameplay, το multiplayer δεν είναι real-time. Αντιθέτως, προσπαθείτε να ξεπεράσετε το σκορ κάποιου παίκτη ενώ βλέπετε το avatar απο τη δική του προσπάθεια. Στην Gnarvana υπάρχει και ένα mode το οποίο λειτουργεί ως Level Creator. Εδώ, μπορείτε να να αλλάξετε τη διάρκεια ενός επιπέδου, τη δυσκολία του, να προσθέσετε μερικές αισθητικές πινελιές και να το τρέξετε, ή να το μοιραστείτε με άλλους παίκτες με τον ειδικό κωδικό που σας δίνεται όταν ολοκληρώσετε τις επιλογές σας.



Εν κατακλείδι, το OlliOlli World εκπληρώνει τον στόχο για τον οποίο αναπτύχθηκε. Με το αυξημένο budget, η ομάδα ανάπτυξης τελειοποιεί τις ελλείψεις της φόρμουλας των προηγούμενων δύο παιχνιδιών, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο φιλικό προς έναν νέο παίκτη. Συγχρόνως, αυξάνει τη δυσκολία κατακόρυφα για όσους επιθυμούν να κάνουν τα πάντα. Ένας συνδυασμός από εθιστικό gameplay και όμορφα καρτουνίστικα γραφικά σας καλεί να παίξετε "άλλα 5 λεπτά" και πιθανότατα να βρείτε τον εαυτό σας να μην μπορεί να αφήσει το χειριστήριο. Το multiplayer δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά συμπληρώνει την εμπειρία πολύ ευχάριστα. Το OlliOlli World οφείλει σίγουρα να βρίσκεται στη συλλογή κάθε skateboarding fan αλλά και κάθε Tony Hawk’s Pro Skater fan. Είναι γοητευτικό και ακόμη και αν δεν έχετε καμία σχέση με το άθλημα και αξίζει να ασχοληθείτε μαζί του. 
EDITOR’S CHOICE

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Γοητευτικά γραφικά 2,5D
  • Έντονη δράση
  • Εξαιρετική αναπαράσταση των κλασσικών skateboarding tricks
  • Πολύ καλή απόκριση στις εντολές και σχεδιασμός των controls
  • Προσβάσιμο από παίκτες διαφορετικών ικανοτήτων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η γρήγορη κίνηση μπορεί να κουράσει τα μάτια
  • Σε έντονα sessions κάποια stick inputs δεν αναγνωρίζονται
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*