Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Party Animals Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Recreate Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Recreate Games

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Party Animals
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://partyanimals.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Το Party Animals είναι ένα πολύ διασκεδαστικό party game, όμως υπό προϋποθέσεις.

Το μεγάλο party game του Xbox είναι εδώ, ύστερα μάλιστα από πολλά χρόνια στη διαδικασία της ανάπτυξης, παρόλο που έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και χρόνια, ακόμα και σε playable μορφή. Δημιουργός του είναι η Recreate Games, ένα νέο στούντιο με μέλη που έχουν τεράστια εμπειρία στον χώρο και με πάθος για τη δημιουργία ρεαλιστικών παιχνιδιών – όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία – όμως το ντεμπούτο της γίνεται με έναν άκρως μη ρεαλιστικό τίτλο. Το Party Animals εκμεταλλεύεται τα αστεία και ενίοτε εριστικά physics του για να προκαλέσει τρελές καταστάσεις σε κάθε ένα από τα minigames που διαθέτει, κάτι που, από μόνο του αρκεί για να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια τουλάχιστον διασκεδαστική κυκλοφορία στο συγκεκριμένο είδος.




Με ένα απλούστατο UI, το Party Animals μας παραθέτει μια συλλογή από ζωάκια, τα οποία αποτελούν τους playable χαρακτήρες του. Αφότου επιλέξουμε το ζωάκι με το οποίο θέλουμε να παίξουμε, ξεκινά το matchmaking και ψηφίζουμε μεταξύ τριών διαφορετικών minigames. Όλα τους παίζονται με έως και 8 παίκτες, οι οποίοι μοιράζονται σε ομάδες των δύο ή των τεσσάρων. Το matchmaking γίνεται γρήγορα και συνήθως σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Το netcode δείχνει να λειτουργεί άψογα, δίχως κολλήματα ή αποβολές παικτών λόγω προβλημάτων με τη σύνδεση, αν και, ώστε να εξασφαλιστεί αυτή η εύρυθμη κατάσταση, υπάρχει ένα ευλόγου χρονικού διαστήματος loading screen. Ταυτόχρονα, βλέπουμε την κάρτα με τις οδηγίες του εκάστοτε minigame που περιμένουμε για να παίξουμε, μαζί με ένα σύντομο κλιπ που δείχνει στην πράξη αυτό που θα πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε.



Όλα τα minigames του Party Animals φέρουν υπερβολικά απλούς κανόνες, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να ακολουθηθούν – κάτι που στην προκειμένη είναι το ζητούμενο. Είτε θα πρέπει να κρατηθούμε ζωντανοί, μην πέφτοντας από την εκάστοτε πλατφόρμα – πίστα, είτε θα πρέπει να υπερνικήσουμε την αντίπαλη ομάδα στη συλλογή πόντων, σε minigames που στέκονται ως εναλλακτικές εκδόσεις αθλημάτων ή παιδικών παιχνιδιών της αλάνας. Όποιο και αν είναι το minigame που παίζουμε, το ζωάκι μας μπορεί να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να κάνει άλματα και να ρίξει γροθιές στα αντίπαλα ζωάκια (ή και στους συμμάχους μας). Σχεδόν σε κάθε περίπτωση ενδείκνυται το button mashing του πλήκτρου για τις γροθιές, αφού έτσι αναισθητοποιούνται οι αντίπαλοί μας για ορισμένα πολύτιμα δευτερόλεπτα, δίνοντάς μας χώρο να κάνουμε αυτό που πρέπει για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ή απλά να μπορέσουμε να τους σηκώσουμε στα χέρια μας και να τους πετάξουμε στον γκρεμό της κάθε πίστας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 8 ζωάκια να τρέχουν γρονθοκοπώντας στα τυφλά σχεδόν ακατάπαυστα, με το θέαμα να είναι εξίσου ξεκαρδιστικό και αγχωτικό. Ανά περιόδους, αντικείμενα που χρησιμεύουν για περαιτέρω ξυλοφόρτωμα κάνουν την εμφάνισή τους, προσθέτοντας πόντους στο σύνολο της απόλαυσης που μπορεί να προκύψει από κάθε minigame.



Τα minigames έχουν αρκετά μεγάλη ποικιλία και στην πλειοψηφία τους είναι έξυπνα και αξιοποιούν στο μέγιστο τα physics του Party Animals. Μόνο που, τα physics του μπορούν να εκνευρίσουν ουκ ολίγες φορές, κι αυτό αφορά περιπτώσεις που δε γίνεται εσκεμμένα. Ορισμένες φορές τα ζωάκια εκτοξεύονται με περίσσεια δύναμη, κάτι που μοιάζει περισσότερο με bug παρά με feature, ενώ οι γροθιές που ρίχνουμε ενδεχομένως να μην βρουν στόχο αν το αντίπαλο ζωάκι δε βρίσκεται σε απολύτως όρθια στάση, ακόμα κι αν τα χέρια του δικού μας περάσουν από μέσα του. Εκεί όμως που η λειτουργικότητα των physics γίνεται περισσότερο αμφισβητήσιμη, είναι όταν κάνουμε άλματα, ή όταν επιχειρούμε να σκαρφαλώσουμε στην πίστα από την οποία πέσαμε, προτού παρέλθει ο χρόνος που μας απομένει για να χάσουμε. Ακόμα κι έτσι, υπάρχει τεράστια μερίδα παικτών που έχει μάθει να ζει μ’ αυτά τα ψεγάδια, παίζοντας εξαιρετικά καλά, κι αυτό μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή των παικτών που είναι καινούργιοι στον κόσμο του Party Animals. Μια λύση είναι το παιχνίδι με φίλους, αλλά αυτό εξακολουθεί να απαιτεί τη σύνδεση στο διαδίκτυο και το matchmaking με άλλους παίκτες, εκτός και αν δημιουργήσουμε private room, καταλήγοντας να παίζουμε μόνο εμείς και οι φίλοι μας – δηλαδή, το πολύ 4 παίκτες. Αυτό είναι το φερόμενο offline mode για το οποίο είχε μιλήσει η Recreate Games, προτού παραδεχτεί πως το να το αναφέρει έτσι ήταν λάθος. Εδώ θα λέγαμε πως η μη προσθήκη ενός σωστού offline mode είναι το πραγματικό λάθος του Party Animals.



Με τη συμμετοχή μας στα minigames κερδίζουμε XP, με τα οποία κάνουμε level up, ξεκλειδώνοντας cosmetics και in-game νομίσματα για αγορά ακόμα περισσότερων (και πιο ιδιαίτερων) cosmetics. Η ποικιλία των εν λόγω αντικειμένων, τα οποία αποτελούν skins για τα ζωάκια μας, είναι τεράστια, όμως η πλειοψηφία της είναι ακριβή. Το Party Animals κρύβει μεγάλο grind για όσους θέλουν να ξεκλειδώσουν τα πραγματικά όμορφα skins για τα ζωάκια τους δίχως να πληρώσουν επιπλέον πραγματικά χρήματα. Γι’ αυτό και φέρει microtransactions, τα οποία κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, αφού το multiplayer - δηλαδή, όλο το παιχνίδι – γεμίζει από ελιτιστές που επιδεικνύουν εμφανίσεις για τις οποίες πλήρωσαν αδρά (επαναλαμβάνουμε, πραγματικά χρήματα). Εννοείται πως η διάθεση έξτρα χρημάτων υπόκειται στην ευχέρεια του κάθε παίκτη, όμως η ποσότητα των in-game νομισμάτων που δίνεται ως επιβράβευση για το levelling up δείχνει πως το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να προωθεί σχεδόν επιθετικά την αγορά των ακριβότερων skins με τη χρήση αληθινών χρημάτων.



Το Party Animals είναι ένα πολύ διασκεδαστικό party game, όμως υπό προϋποθέσεις. Τουλάχιστον για τώρα. Από τη στιγμή που φαίνεται πως θα υποστηριχθεί με μπόλικο επιπρόσθετο περιεχόμενο προχωρώντας, ευελπιστούμε στη βελτίωσή του στους καίριους τομείς που αναφέραμε πως χωλαίνει. Μέχρι τότε, η εξοικείωση με τα physics του είναι το κλειδί για την επιβίωση σε οποιαδήποτε πίστα του τύχει να παίξουμε. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη ποικιλία minigames και playable χαρακτήρων
  • Σχεδόν όλα τα minigames είναι απολαυστικά και έξυπνα
  • Πολύ καλό netcode, χωρίς προβλήματα σύνδεσης ή μεγάλες καθυστερήσεις
  • Ξεκαρδιστικά physics
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Physics που μπορούν να συγχύσουν με άσχημο τρόπο
  • Πλήρης απουσία offline mode
  • Microtransactions
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*