Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Resident Evil Village Gold Edition Review

*
Το Winters Expansion και το Resident Evil Village Gold Edition αποτελούν μια αρκετά αξιόλογη προσθήκη στο franchise.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του Resident Evil Village, και η Capcom κυκλοφορεί το The Winters’ Expansion ή αλλιώς το πρώτο πακέτο επέκτασης σε έναν από τους καλύτερους τίτλους της σειράς και άξιο συνεχιστή της. Για όσους δεν είχαν την τύχη να ασχοληθούν με τον αρχικό τίτλο, αυτός κυκλοφορεί και σαν «πακέτο» με το Winters’ Expansion και την καθόλου ευφάνταστη ονομασία “Gold Edition”, όπως συνηθίζει η ιαπωνική εταιρεία. Ας δούμε όμως τι ακριβώς προσφέρεται και κατά πόσο αποτελεί μια αξιόλογο προσθήκη ή όχι.




Θα μπορούσαμε να πούμε πως το πακέτο επέκτασης πρακτικά χωρίζεται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Πρώτη δεν είναι άλλη από το Shadows of Rose, την νέα περιπέτεια που θα βρει τους παίκτες να αναλαμβάνουν τον ρόλο της κόρης του Ethan Winters, Rose, καθώς αυτή επιστρέφει 16 χρόνια μετά σε γνώριμα μέρη και τοποθεσίες. Σύμφωνα με την ελαφρώς κακογραμμένη ιστορία, μαθαίνουμε ότι η Rose έχει αποκτήσει κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις, τις οποίες και προσπαθεί να διώξει από πάνω της, ούτως ώστε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Μέσα από μια εξαιρετικά βολική δικαιολογία θα της δοθεί η ευκαιρία να κάνει ακριβώς αυτό, μέσα από μια περιπέτεια που θα τη φέρει σε γνώριμες τοποθεσίες και διαδρομές, όπως τις είδαμε στον αρχικό τίτλο, με κάποιες μικρές ή μεγάλες αλλαγές. Γενικότερα θα πρέπει να σημειωθεί πως ολόκληρο το ταξίδι της νέας πρωταγωνίστριας διαρκεί μετά βίας 3 ώρες, ενώ πρακτικά καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια οι παίκτες θα λύσουν μια σειρά από κατά τα άλλα εύκολους και «προσβάσιμους» γρίφους, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 2 συνολικά διαφορετικές κατηγορίες εχθρών. Η Rose από την άλλη για να μείνει ζωντανή θα χρησιμοποιήσει όπλα αλλά και τις ικανότητές της, οι οποίες της επιτρέπουν να κάνει stun τους αντιπάλους (με πεπερασμένο αριθμό charges τη φορά) και να «καθαρίζει» ολόκληρες περιοχές. Δε θα γίνει εκτενέστερη αναφορά σε αυτό το κείμενο προς αποφυγή πιθανών spoilers.



Είναι προφανές ότι η ομάδα ανάπτυξης διάλεξε την ασφαλή προσέγγιση, αφού από πλευράς gameplay δε βλέπουμε κάτι καινοτόμο ή φρέσκο. Οι γρίφοι είναι στην ατμόσφαιρα της σειράς, ακριβώς όπως τους έχουμε συνηθίσει χωρίς να προσφέρουν κάποια ιδιαίτερη πρόκληση, ενώ η δράση ακολουθεί και αυτή την πεπατημένη, με πολύ βασικές στο στήσιμο αναμετρήσεις. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται λίγο μετά τα μισά της διαδρομής, όπου και ο τίτλος πραγματικά κερδίζει το “horror” στο “survival horror”, βάζοντας την Rose σε ένα συνεχές «παιχνίδι» που εναλλάσσεται ανάμεσα στο κρυφτό και το κυνηγητό, σε ένα πραγματικά εφιαλτικό σκηνικό. Η μεγαλύτερη διαφορά και το δεύτερο κομμάτι του πακέτου επέκτασης δεν είναι άλλη από την προοπτική τρίτου προσώπου. Πλέον οι παίκτες έχουν την επιλογή να αλλάξουν σε προοπτική πρώτου και τρίτου προσώπου κατά βούληση στον κεντρικό τίτλο, ενώ το Shadows of Rose είναι (προς το παρόν) αποκλειστικά σε τρίτο πρόσωπο. Η διαφορά είναι εμφανής, αφού η ροή της δράσης, ακόμα και τα «τρομάγματα» είναι διαφορετικά απ’ότι στην περιπέτεια του Ethan, φέρνοντάς την πιο κοντά στα remakes των Resident Evil 2 & Nemesis. Το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν ζήσουμε τον αρχικό τίτλο σε προοπτική τρίτου προσώπου, όπου και η εμπειρία αλλάζει αρκετά, με ορισμένα σημεία να έχουν εντελώς διαφορετικό αντίκτυπο ή να «χάνονται» μικρές λεπτομέρειες με τον τρόπο που αλλάζει η παρουσίαση. Τα δε cutscenes επιστρέφουν σε πρώτο πρόσωπο κάθε φορά, κάτι που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε ορισμένους, αφού η αλλαγή προοπτικής μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις για μια μερίδα ανθρώπων.



Το πακέτο κλείνει με το ανανεωμένο Mercenaries Mode, που έρχεται με 6 επίπεδα και 3 νέους χαρακτήρες. Αυτή τη φορά ο Chris Redfield είναι διαθέσιμος από την αρχή, ενώ μετά από την ολοκλήρωση συγκεκριμένων (απαιτητικών) challenges, οι παίκτες μπορούν να ξεκλειδώσουν τους Heisenberg και Lady Dimitrescu. Το Mercenaries mode είναι κάτι που ορισμένοι βρίσκουν ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα, ενώ για κάποιους άλλους δεν κάνει απολύτως τίποτα. Για όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία πάντως, αυτό που προσφέρεται εδώ είναι αρκετά ενδιαφέρον, με απολαυστική δράση και αρκετή πρόκληση.



Σε γενικές γραμμές το Winters’ Expansion αποτελεί μια αρκετά αξιόλογη προσθήκη στο Resident Evil Village. Σίγουρα, το Shadows of Rose, παρά το όποιο ενδιαφέρον, θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο δουλεμένο, αλλά το ανανεωμένο Mercenaries Mode και η αλλαγή προοπτικής σε DLC και main game είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες προσθήκες. Αφήνει και το πεδίο ανοιχτό για ενδεχόμενο sequel ή spin-off, που σημαίνει ότι ίσως δεν έχουμε δει ακόμα ό,τι είχαμε να δούμε από την οικογένεια του Ethan. Σε κάθε περίπτωση, για όσους δεν είχαν την τύχη να ασχοληθούν με το Village, η αγορά της Gold Edition είναι επιβεβλημένη. Για όσους σκέφτονται να επιστρέψουν, αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να το κάνουν. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Προοπτική τρίτου προσώπου
  • Ανανεωμένο Mercenaries mode
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κακή γραφή στο Shadows of Rose
  • Ορισμένα θέματα με την αλλαγή προοπτικής στα cutscenes
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*