Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Song of Farca Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Wooden Monkeys

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Alawar Premium

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Song of Farca: Μια ιδιωτική ντετέκτιβ - χάκερ προσπαθεί να λύσει υποθέσεις ενώ παράλληλα έρχεται αντιμέτωπη με την σκοτεινή πλευρά της φανταστικής πολιτείας της Farca.

Σε μια πολιτεία όπου οι τεχνολογικές γνώσεις αποτελούν το πυλώνα της αριστοκρατίας και οι εγκληματικές οργανώσεις προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην ασφυκτική πίεση των μεγάλων εταιριών, μια ιδιωτική detective και παράλληλα hacker προσπαθεί να λύσει υποθέσεις ενώ αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά της Farca. H ιστορία ακολουθεί την Isabella Song που βρίσκεται υπό κατ' οίκον περιορισμό λόγω ενός εγκλήματος που διέπραξε. Με όπλο τον υπολογιστή της και σκοπό την απόδοση της δικαιοσύνης, αναλαμβάνει την πρώτη της δουλειά μέσω του δημοσιογράφου φίλου της με αντάλλαγμα την αναγνώριση των υπηρεσιών της από μελλοντικούς πελάτες.




Με σκοπό την διαρροή των πραγματικών συμφερόντων ενός πρώην ηθοποιού, η Isabella καλείται να συλλέξει στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν από τον Τύπο ώστε να αποκαλύψει την προπαγάνδα που έχει στήσει ο στόχος της. Για να το πετύχει αυτό, καλείται να πραγματοποιήσει διάφορα scans και hacks μέσα από κάμερες, να συλλέξει πληροφορίες για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και να κάνει τεστ για να ανακαλύψει διάφορα στοιχεία. Το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Οι επιλογές της μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα αλλά και σε πιο καταστροφικές συνέπειες για την ίδια και την κοινωνία. Μέσα από τηλεφωνικές επικοινωνίες, συλλέγετε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν σε κάθε έρευνα.



Οι χαρακτήρες με την σειρά τους, σας προσφέρουν μερικά σημεία ενδιαφέροντος, όπου μέσα από τις διάφορες κάμερες που μπορείτε να κουνήσετε, θα βρείτε μέσα στο χώρο στοιχεία για το έγκλημα και τον δράστη. Σε σημεία που είναι λιγότερο προσβάσιμα, η Isabella προσφέρει βοήθεια μέσω μικρών robots και drones, ενώ σε κάποια υπάρχουν φρουροί και άλλοι NPCs που παρεμποδίζουν το οποιοδήποτε hacking. Σε αυτή την περίπτωση, καλείστε να διώξετε τον εχθρό από το αντικείμενο. Μόλις ολοκληρωθεί η εξερεύνηση, θα έχετε μαζέψει αρκετά στοιχεία ώστε να μιλήσετε με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Εδώ ενεργοποιείται το σύστημα συμπερασμάτων. Αφού συνδυάσετε δύο ενδεχόμενα - που προκύπτουν από την ανάλυση στοιχείων και ατόμων -, θα πρέπει να καταλήξετε στο σωστό συμπέρασμα. Όπως τονίζει η εταιρία στην αρχή του παιχνιδιού, η κάθε επιλογή μπορεί να αποβεί μοιραία, οπότε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να είστε πολύ προσεκτικοί.



Η κάθε υπόθεση διαφέρει από την προηγούμενη. Αν και η εξερεύνηση των χώρων παραμένει σε γενικές γραμμές η ίδια - εναλλαγή θέσης κάμερας και αποκάλυψη στοιχείων - και μπορεί να κουράσει, το παιχνίδι παρουσιάζει στο κάθε έγκλημα και κάποιο νέο mechanic για να σπάσει την μονοτονία. Για παράδειγμα, αν στην πρώτη χρειαστεί να χακάρετε ένα χρηματοκιβώτιο, στην δεύτερη θα χρειαστεί να δείτε ένα βίντεο και να εντοπίσετε μέσα από αυτό τον δράστη. Σε όλα τα παραπάνω βοηθάει και η μουσική cyberpunk, με κομμάτια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Το αξιοσημείωτο κομμάτι του παιχνιδιού αποτελεί η λεπτομέρεια στην ανάπτυξη του κόσμου. Πέρα από τις βασικές πληροφορίες που μαθαίνουμε από τους στόχους - όνομα, ηλικία, φύλο και τόπο καταγωγής -, ενημερωνόμαστε για την ζωή τους, σκάνδαλα, συνωμοσίες, άλλες δραστηριότητες που ακολουθούσαν στο παρελθόν. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει και το δικό του βιογραφικό. Ο κόσμος της Farca και η ζωή της Isabella δεν περιγράφονται μόνο στην οθόνη του υπολογιστή της. Η ομάδα ανάπτυξης έχει χωρίσει το user interface σε δύο κομμάτια, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Στο μικρό πάνω μέρος βλέπουμε το δωμάτιο της Isabella, καθώς και τι συμβαίνει στο κόσμο έξω από το παράθυρό της. Το μεγάλο κομμάτι ανήκει στην οθόνη του υπολογιστή της, όπου πραγματοποιούνται όλες οι διεργασίες.



Εν κατακλείδι, το Song of Farca καταφέρνει να διασκεδάσει τον παίκτη με τα hacking puzzles και το σύστημα συμπερασμάτων που διαθέτει. Η μουσική τον βοηθάει να εγκλιματιστεί στο κόσμο της πολιτείας Farca και να διαμορφώσει την διάθεση του ανάλογα το σημείο που βρίσκεται στην υπόθεση. Όλα τα παραπάνω το καθιστούν υποψήφιο για ένα από τα πιο αξέχαστα hacking indie games. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ενδιαφέρον story
  • Τα hacking mechanics και το σύστημα συμπερασμάτων
  • Η μουσική και το world building του
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το παιχνίδι γίνεται ελάχιστα επαναλαμβανόμενο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*