Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sonic Origins Plus Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    SEGA

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SEGA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Sonic Origins Plus
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://origins.sonicthehedgehog.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Το Sonic Origins Plus, σαν βασικό πακέτο, μοιάζει ακόμη πιο γεμάτο από πέρσι, ενώ κυκλοφορεί και μία πανέμορφη φυσική έκδοση.

Πέρσι τέτοια εποχή όταν παρουσιάζαμε το review του Sonic Origins είχαμε αναφέρει ότι «υπάρχει άπλετος χώρος για ένα ή δύο ακόμα παιχνίδια στη συλλογή» και η Sega φαίνεται να μας άκουσε, εμπλουτίζοντας ακριβώς αυτό το στοιχείο. Αν δεν διάβασε εμάς, τότε σίγουρα διάβασε τα σχόλια αρκετού κόσμου που πέρασε καλά με το Sonic Origins, αλλά παράλληλα επισήμανε ότι τα 4 παιχνίδια έμοιαζαν λίγα σαν αριθμός μπροστά στο μεγαλείο του Sonic ως χαρακτήρα και brand.




To Sonic Origins Plus αποτελεί ένα DLC για το Sonic Origins, το οποίο όμως κυκλοφορεί και σε φυσική μορφή σαν ολοκληρωμένο πακέτο. Μετά τους περσινούς κάπως μπερδεμένους σχεδιασμούς με τις διαφορετικές digital εκδόσεις του Sonic Origins, η Sega ακολούθησε ένα πιο απλό και ξεκάθαρο πλάνο στη νέα αυτή κυκλοφορία. Απαιτούνται 10 ευρώ για όσους θέλουν να επενδύσουν μόνο στο DLC και 39.90 για όσους θέλουν όλο το πακέτο, μαζί με το περσινό βασικό game. Το Plus προσφέρει 12 νέους τίτλους από την εποχή του Game Gear αλλά και προσθήκες για το ήδη υπάρχον υλικό. Η Amy αποτελεί πλέον playable character στα βασικά παιχνίδια, κάτι που μας άρεσε πολύ από άποψη gameplay, αφού με το σφυρί της προσφέρει μία διαφορετική αύρα. Ο Knuckles εμφανίζεται ως playable character στο Sonic CD το οποίο πέρα από την ικανοποίηση των hardcore fans να επιλέξουν τον εν λόγω χαρακτήρα στο αγαπημένο αυτό game, προσφέρει και διαφορετικά paths που μπορεί να ακολουθήσει κανείς λόγω του μηχανισμού gliding. Οι δύο χαρακτήρες προσφέρουν όντως την απαραίτητη φρεσκάδα, δεν υπάρχουν απλώς ως διακοσμητικοί χαρακτήρες και θα ήταν ωραία αν η παρουσία τους σήμαινε και κάποια νέα missions στο αγαπημένο Missions mode.  



Μιας και αναφερθήκαμε στα missions, αξίζει να επισημάνουμε ότι το Plus DLC συμπεριλαμβάνει τα προηγούμενα μικρά DLCs που είχαν κυκλοφορήσει για το Sonic Origins το προηγούμενο διάστημα, το οποίο είναι τίμιο για τον κόσμο που θα το αγοράσει, αλλά κάπως απογοητευτικό για όσους έχουν ήδη επενδύσει στο επιπρόσθετο υλικό του Sonic Origins. Θεωρούμε ότι ο τρόπος κυκλοφορίας και διάθεσης του περσινού Sonic Origins, των προηγουμένων DLCs και τώρα του Sonic Origins Plus έχει κατά κάποιον τρόπο αδικήσει τους περσινούς early adopters, αλλά παράλληλα παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πακέτο για όσους θα επενδύσουν για πρώτη φορά τα λεφτά τους στο Sonic Origins Plus. Κατά την άποψή μας, ο βασικότερος λόγος αυτής της αδικίας δεν είναι μόνο οι τιμές των πακέτων, αλλά το γεγονός ότι οι 12 τίτλοι Game Gear μοιάζουν σαν τσαπατσούλικες προσθήκες απλά για να υπάρχουν. Καταρχάς να πούμε ότι τα παιχνίδια που προστέθηκαν είναι τα Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic the Hedgehog: Triple Trouble, Sonic Chaos, Sonic Blast, Sonic Labyrinth, Sonic Spinball, Sonic Drift, Sonic Drift 2, Tails Adventure, Tails’ Skypatrol και το Dr. Robotnik's Mean Bean Machine. Κάποια από αυτά είναι καλά, κάποια άλλα ήταν ήδη με τα τότε δεδομένα μέτρια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων απλώς ΟΚ. Για κάποιον που θέλει να τα δει για πρώτη φορά, σίγουρα έχει ενδιαφέρον να τσεκάρει την Sega-έκδοση του Tetris στο Dr. Robotnik's Mean Bean Machine ή το Tails Adventure που μοιάζει με συμπαθητικό metroidvania. Είναι κάποιοι obscure τίτλοι που σίγουρα τους τερματίσαμε φέτος πιο άνετα εξαιτίας του Save – Load συστήματος που μας αφήνει να αποθηκεύσουμε όπου θέλουμε. Επίσης, ωραίο στοιχείο ήταν ότι τα Sonic Drift είχαν ειδικό local multiplayer mode το οποίο μας επέτρεπε να τα απολαύσουμε μαζί μ’ έναν φίλο μας, χωρίς βέβαια αυτό να αλλάζει το γεγονός ότι δύσκολα θα τα ξαναπαίζαμε για πολλές ώρες τα εν λόγω cart games.



Ο λόγος που δεν δηλώνουμε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με αυτά τα ports είναι ότι έχει γίνει ελάχιστη δουλειά ώστε να μεταφερθούν στο σήμερα. Δεν περιμέναμε ότι θα βλέπαμε τα όμορφα wide-screen updates των βασικών τεσσάρων τίτλων της περσινής κυκλοφορίας, αλλά τουλάχιστον θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε λιγότερα τεχνικά προβλήματα, όπως π.χ. τα framedrops και τον πολύ κακό ήχο από την 8-bit εποχή σε ορισμένα σημεία. Μας αρέσει το retro, αλλά δεν θεωρούμε ότι θα έπρεπε μαζί με τους τίτλους να μεταφερθούν και τα προβλήματα των τότε παιχνιδιών αυτούσια ένα προς ένα. Το ότι δεν έχει γίνει κάποια τρομερή δουλειά σε αυτά φάνηκε και από τον τρόπο που παρουσιάστηκαν, αφού όλα τα games είναι βαθιά χωμένα σαν επιλογή στην τελευταία καρτέλα που συμπεριλαμβάνει και το “Museum”, σαν να πρόκειται απλώς για κάποιο μικρό εξτραδάκι. Η όλη παρουσία αυτή υποβαθμίζει με αυτόν τον τρόπο το εγχείρημα του να μεταφερθούν οι Game Gear τίτλοι στο σήμερα και όσο ασχολούμασταν μαζί τους, μας έκανε να σκεφτόμαστε ότι ίσως να προτιμούσαμε να βλέπαμε κάποια άλλα παιχνίδια που λείπουν όπως π.χ. το Sonic 3D Blast. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θεωρούμε το συγκεκριμένο παιχνίδι τρομερό, αλλά σίγουρα θα έδειχνε καλύτερα στην μεγάλη οθόνη, όπως και διάφορες άλλες κυκλοφορίες π.χ. από την εποχή του 32X. Γενικότερα η επιλογή των τίτλων ως προς το σύνολό τους μοιάζει μετά από κάποιες δεύτερες σκέψεις περίεργη, γιατί υπάρχουν ακόμα ελλείψεις οι οποίες ενδεχομένως να ταίριαζαν καλύτερα.



Το Sonic Origins Plus έχει δύο διαφορετικά πρόσωπα, ένα καλό και ένα κακό. Το κακό είναι για όσους θέλουν να το αγοράσουν ως DLC, μοιάζει κάπως αδύναμο και ίσως κάνει και κάποιους να μετανιώσουν που βιάστηκαν και έδωσαν πέρσι 39,90 ευρώ μόνο για την απλή έκδοση του Sonic Origins, ενώ φέτος κυκλοφορεί ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο στα ίδια λεφτά. Δεν έγινε αρκετή δουλειά στα Game Gear games ώστε να αναγκάσει κάποιον να επενδύσει 10 ευρώ μόνο και μόνο για να τα απολαύσει στο PlayStation 4/5. Ίσως η παρουσία των δύο νέων χαρακτήρων και των υπολοίπων DLCs να κάνει το φετινό DLC κάπως πιο ενδιαφέρον σαν προϊόν με επιπρόσθετο υλικό.



Τα συναισθήματα για νέους αγοραστές από την άλλη πρέπει να’ ναι εντελώς διαφορετικά, αφού το Sonic Origins Plus σαν βασικό πακέτο μοιάζει ακόμη πιο γεμάτο από πέρσι, ενώ κυκλοφορεί και μία πανέμορφη φυσική έκδοση. Υπάρχουν 4 τίτλοι με οπτικοακουστικές βελτιώσεις, διαφορετικά modes, missions, έξτρα περιεχόμενο για ξεκλείδωμα και 12 εξωτικοί τίτλοι από την εποχή του φορητού της Sega που θα ξεκλέψουν λίγες ώρες από τον εκάστοτε αγοραστή. Στα 39.99 παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμη καλύτερο πακέτο από πέρσι, το οποίο σίγουρα θα μιλήσει στις καρδιές των Sega fans που θέλουν να το απολαύσουν σε νέες κονσόλες ή και σε νέους gamers που θα θέλουν να μάθουν τι το τόσο καλό και φοβερό είχε τέλοσπάντων αυτός ο μπλε σκαντζόχοιρος για τον οποίο μιλάει συνέχεια ο πατέρας τους ή ο μεγάλος αδερφός τους. Με την αγορά της ολοκληρωμένης έκδοσης και την απόλαυση του πακέτου ως ενιαίου συνόλου, είμαστε σίγουροι ότι αρκετοί θα καταλάβουν τον έρωτα των παλιών παικτών με την πασίγνωστη μασκότ της Sega. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλό deal σαν ολοκληρωμένη standalone κυκλοφορία
  • Η παρουσία των Amy και Knuckles
  • 12 τίτλοι από εποχής Game Gear
  • Συμπεριλαμβάνονται όλα τα προηγούμενα DLCs
  • Εξαιρετικό physical release
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Εκτός από το σύστημα αποθήκευσης δεν υπάρχει καμία βελτίωση στα Game Gear games
  • Frame drops και προβληματικός ήχος (Game Gear)
  • Θα θέλαμε να δούμε νέα missions
  • Σαν DLC μοιάζει ακριβό, έπρεπε να δοθεί φθηνότερα ή και ως free update για κατόχους του περσινού Sonic Origins
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*