Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Soulstice Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Reply Game Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Modus

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Soulstice
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://soulsticegame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Πιάνουμε άλλο ένα παιχνίδι που μας έμεινε από το 2022. Τι εντυπώσεις αφήνει λοιπόν το hack 'n slash action Soulstice videogame της νεοσύστατης Reply Game Studios;

Η νεοσύστατη Reply Game Studios λανσάρει τον πρώτο της hack ‘n slash action τίτλο μέσω της Modus Games, που χτίζει το δικό της βιογραφικό με indie κυκλοφορίες. Το Soulstice είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι, με έμφαση στη γεμάτη δράμα και μυστήριο ιστορία του και με διάρκεια κοντά στις 15 ώρες. Το σύστημα μάχης και οι “κακοί” του, όμως, είναι τα χαρακτηριστικά που κερδίζουν τις θετικές εντυπώσεις. Θα λέγαμε μάλλον πως, αυτά τα δύο είναι και τα χαρακτηριστικά που σηκώνουν τον τίτλο στην πλάτη τους, από την αρχή μέχρι και το τέλος.




Δεν είναι δα και αδιάφορη η ιστορία του, όμως πλήττεται από μια θλιβερή μονοτονία, μόνο και μόνο επειδή θέλει να μας θυμίσει, με κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται, πως οι δύο πρωταγωνιστές του ζουν έναν απίστευτο εφιάλτη και πως ότι κάνουν, το κάνουν για την εξιλέωση. Τι ακριβώς συμβαίνει όμως μαζί τους; Μιλάμε για τις αδελφές Briar και Lute που, ως Chimera, αναλαμβάνουν τη διάσωση της πόλης Ilden από τα τρομακτικά τέρατα Wraiths που την τρώνε εκ των έσω. Chimera είναι, σύμφωνα με το Order of the Ashen Blade, ένας στρατιώτης - ιππότης και ο σύντροφος – Shade του, ένα πνεύμα – πολεμιστής με μαγικές ικανότητες. Η Briar είναι ο στρατιώτης και η Lute το πνεύμα, έχοντας χάσει το υλικό, ανθρώπινο σώμα της, υπό αδιευκρίνιστες (αρχικά) συνθήκες.



Το μυστήριο που περιβάλλει τις δύο αδελφές ξεδιπλώνεται λίγο – λίγο, παράλληλα με την εμβάθυνση της μυθολογίας του κόσμου Keldas, όπου και βρίσκεται η πόλη Ilden. Η συγκεκριμένη πόλη, μαζί με άλλες δύο, απαρτίζουν τις ιερές περιοχές του κόσμου, που σώθηκαν στο παρελθόν από τρεις θρυλικούς ήρωες. Από τι σώθηκαν; Από ένα κατακλυσμιαίο γεγονός με την ονομασία Soulstice, το οποίο μαίνεται ξανά και γι’ αυτό οι Briar και Lute στρατολογούνται για την αποφυγή του. Οι δυο τους, ουκ ολίγες φορές, μοιάζουν να μοιρολογούν για το κακό που τις βρήκε, ανταλλάσσοντας ατάκες που έχουν σκοπό να τονώσουν την κατάθλιψη που τις διακατέχει, εντέλει κουράζοντάς εμάς, παρόλο που υποβόσκει ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τη συνέχεια της ιστορίας τους.



Παίζοντας ως Chimera, χειριζόμαστε την Briar, καθώς πλοηγείται στις διάφορες περιοχές της Ilden, αντιμετωπίζοντας τέρατα και φαντάσματα που θα βρει στον δρόμο της. Το Soulstice, όπως προ-αναφέραμε, είναι ένα αρκετά δύσκολο hack ‘n slash game, με έναν πολύ έξυπνο μηχανισμό: Η Lute, η αδελφή – πνεύμα που συντροφεύει την Briar, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μαγικές της ιδιότητες που, στην ουσία, κάνουν εφικτές τις επιθέσεις, αλλά και την άμυνα, κατά εχθρών που, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν άτρωτοι ενάντια στην Briar. Ανάλογα με τη δύναμη που χρησιμοποιεί η Lute, ένας χρωματιστός κύκλος σχηματίζεται γύρω από την αύρα της, δίνοντας στην Briar τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει εχθρούς που, διαφορετικά, δε θα μπορούσε. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο μηχανισμό που απαιτεί αρκετή προπόνηση προτού αποδώσει τα μέγιστα, όμως, μόλις ο παίκτης καταφέρει να πιάσει τον ρυθμό του, τότε το gameplay γίνεται άκρως απολαυστικό.



Αυτές οι δυνατότητες της Lute αποδεικνύονται χρήσιμες και εκτός μάχης, κατά τη διάρκεια του… platforming, για την εύρεση loot και XP για τις δύο αδελφές. Όμως, η εξερεύνηση δεν είναι ένα από τα δυνατά κομμάτια του τίτλου. Οι περιοχές είναι σχεδιασμένες σε μικρά τμήματα, με την κάμερα να ακολουθεί σε προ-καθορισμένο σημείο (με ελάχιστες εξαιρέσεις), κάνοντας τα πάντα λίγο πιο δύσκολα απ’ όσο θα ‘πρεπε. Επίσης, οι περιοχές της Ilden φέρουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, κουράζοντας αρκετά γρήγορα. Μπορεί λοιπόν οι μάχες να κερδίζουν αρκετούς βαθμούς για το Soulstice, όμως σε άλλα, πολύ βασικά κομμάτια, ο τίτλος καταλήγει μέτριος.



Τουλάχιστον, η Reply Game Studios εξασφάλισε μια αρκετά καλή ροή για τον τίτλο, αφού δεν υπάρχουν αξιοπρόσεκτα τεχνικά προβλήματα. Έτσι, οι 15 (περίπου) ώρες που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του Soulstice αρκούν για τον επαρκή και εξονυχιστικό πειραματισμό του συστήματος μάχης του, με την ιστορία – δυστυχώς – να έρχεται σε δεύτερη μοίρα και… όλα τα υπόλοιπα σε τρίτη, στην καλύτερη. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Έξυπνο σύστημα μάχης, με πολλές δυνατότητες
  • Αφθονία εχθρών, με ικανοποιητικό επίπεδο δυσκολίας
  • Ιστορία και διάλογοι που γεμίζουν 15 ώρες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η κατάθλιψη που χαρακτηρίζει ιστορία και διαλόγους ξεχειλίζει το ποτήρι
  • Προβληματική κάμερα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο
  • Ανεπαρκείς διαφοροποιήσεις στις περιοχές που επισκεπτόμαστε
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*