Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

South Park: Snow Day! Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Question

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    THQ Nordic

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • South Park: Snow Day!
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://southpark.thqnordic.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Το South Park: Snow Day! αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη από την THQ Nordic που τοποθετεί τους παίκτες σε αστείες καταστάσεις της εκκεντρικής πόλης.

Το South Park πολλοί εμίσησαν, οι fans όμως όχι. Με 26 σεζόν, μια ταινία και έξι special events στο ενεργητικό του, το σύμπαν των Trey Parker και Matt Stone παραμένει στην επικαιρότητα προσφέροντας αμέτρητες στιγμές γέλιου, μέσα από σουρεαλιστικές καταστάσεις και κάφρικο χιούμορ. Η σειρά ανέκαθεν τάραζε τα νερά μέσα από τη σκληρή κριτική της επικαιρότητας και κατάφερνε ανά τα χρόνια να παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ. Το πάθος που έχουν οι δημιουργοί δεν σταμάτησε μόνο στον τηλεοπτικό φακό, αλλά πέρασε και στη βιομηχανία των video games με τίτλους όπως τα The Stick of Truth και The Fractured but Whole να έχουν κατακτήσει την αγάπη του κοινού. Τα χρόνια μπορεί πέρασαν αλλά να που η South Park Digital Studios και η THQ Nordic έρχονται με μια ακόμα προσθήκη, το South Park: Snow Day!




Η ιστορία του South Park: Snow Day! ξεκινάει όπως ένα κλασικό επεισόδιο της σειράς. Η εκκεντρική πόλη South Park, του μακρινού Κολοράντο έχει αποκλειστεί από μια μανιασμένη χιονοθύελλα, με τους κάτοικους να βρίσκονται σε κατάσταση χάους. Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους και με το νόμο της ζούγκλας να επικρατεί, ο Eric Cartman χαίρεται που δεν θα πάει σχολείο και ετοιμάζεται ως Grand Wizard, φωνάζοντας ανέμελος όλα τα παιδιά για να παίξουν στο χιόνι. Ανάμεσα στα παιδιά που προσκαλεί με χαρά ο Cartman να παίξουν είναι και το New Kid που πρωταγωνιστεί και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Tο βασίλειο του Kupa Keep επιχειρεί να ανακαλύψει τα αίτια πίσω από τη χιονοθύελλα, εικάζοντας πως ο Stan Marsh και οι στρατιά των Marshwalkers κρύβονται πίσω από αυτή. Ωστόσο, η αλήθεια βρίσκεται καλά κρυμμένη φέρνοντας την ομάδα προ εκπλήξεως.



Ως Νew Κid οι παίκτες θα πολεμήσουν σε πέντε βασικά κεφάλαια της ιστορίας, διαθέτοντας ένα οπλοστάσιο και ικανότητες που μπορούν να ενισχύσουν κατά τη διάρκεια της μάχης. Οι αποστολές επιλέγονται στο war table του Eric Cartman και οι αντίπαλες ομάδες βρίσκονται μπροστά από το paladin Butters Stotch για να ορίσουν τους κανόνες της αναμέτρησης. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να περιορίσουν το New Kid καθώς τον κατηγορούν ότι στα προηγούμενα παιχνίδια είχε γίνει αρκετά πανίσχυρο ώστε να χαλάσει τη διασκέδαση όλων. Στην επιλογή των καρτών, οι δύο πλευρές επιλέγουν με βάση τις δύο κατηγορίες, τις βασικές που ενισχύουν τα όπλα και τις ικανότητες και τις bullshit cards. Οι bullshit cards έχουν συγκεκριμένο αριθμό χρήσεων και προσφέρουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα στις ομάδες. Όταν μια κάρτα ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της μάχης ακούγεται η λέξη “bullshit” ως προειδοποίηση. Με τους κανόνες να έχουν οριστεί, οι παίκτες ορμούν στη μάχη με τους μαθητές του σχολείου που μάχονται από κοντινή ή μακρινή απόσταση και θα πρέπει να αξιοποιήσουν τα primary και secondary weapons και τις ικανότητές τους.



Από όπλα melee οι παίκτες έχουν στην κατοχή διπλά daggers, ασπίδα και σπαθί και τσεκούρι, με το κάθε ένα να διαμορφώνει διαφορετικά το στυλ μάχης. Τo ίδιο μοτίβο έχουν και τα secondary weapons, με το New Kid να εξοπλίζεται με ένα τόξο, μια βέργα, καθώς και ένα κοριτσίστικο ραβδί που εξαπολύουν φωτιά ή ηλεκτρισμό. Οι ειδικές ικανότητες ενισχύουν τις δυνάμεις του New Kid, όπως με προστασία και επιπλέον damage. Μια φούσκα ως ασπίδα, τυρογαριδάκια για την ανανέωση ζωής, πορδές για μεγαλύτερη ώθηση, καθώς και ουρά γάτας, το λεγόμενο “cheesing” κάνοντας τους αντίπαλους να αλλάξουν στρατόπεδο είναι μερικές τις δυνάμεις. Με την ολοκλήρωση ενός κεφαλαίου, οι παίκτες ανταμείβονται με χαρτί τουαλέτας, dark matter, καθώς και platinum points όταν ολοκληρώνουν μια σειρά από challenges. Κάθε currency έχει συγκεκριμένη χρήση σε κάθε NPCs, το χαρτί τουαλέτας επενδύεται στον Jimmy για την αναβάθμιση των καρτών που προσφέρει, το dark matter στον Mr. Hankey the Christmas Poo για να αναβαθμίσει τη ζωή του, το damage ή το stamina και τα platinum points στους Tweek και Craig για να αποκτήσουν νέες αμφιέσεις. Την εμφάνιση της κάνει και η Henrietta από τα Goth Kids που επιζητεί να ανακαλύψει τη σκοτεινή πλευρά του New Kid. Η Henrietta προσφέρει ειδικές κάρτες που μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη, ενώ διαθέτει ένα ξεχωριστό horde mode το “danse with ravenous shadows” με τους παίκτες να μάχονται ορδές από εχθρούς για επιπλέον rewards.



Ο συνδυασμός των όπλων και των δυνάμεων κάνουν το σύστημα μάχης αρκετά διασκεδαστικό, με κάθε ενέργεια από light και heavy attacks να εκτελείται άμεσα με τη χρήση mouse and keyboard και gamepad. Κάθε κίνηση απαιτεί στρατηγική από τον παίκτη και ιδιαίτερα όταν παίζει μονός, έχοντας ως βοήθεια την AI. Το South Park: Snow Day! είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί πολλούς παίκτες για τη καλύτερη εμπειρία. Εδώ υπάρχει ωστόσο ένας συμβιβασμός. Το South Park: Snow Day! είναι ένα online co-op παιχνίδι, που δεν ακολουθεί το μοντέλο των live service games, θετικό ως προσέγγιση, ωστόσο με ένα συμπάν όπως αυτό θα μπορούσε να διαθέτει περισσότερο περιεχόμενο από χαρακτήρες και τοποθεσίες της σειράς. Η βασική πλοκή του South Park: Snow Day! είναι το αυτό που ξεχωρίζει και προσφέρει μπόλικες στιγμές γέλιου από τους βασικούς πρωταγωνιστές, αλλά και από δευτερεύοντες χαρακτήρες.  Η κόντρα των Randy Marsh και Stephen Stotch για το ποιος έχει το περισσότερο χαρτί τουαλέτας στην πόλη και των Uncle Jimbo και Ned που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πλήθος των κάτοικων στην προμήθεια αγαθών. Όσο παρατηρούμε τη ροή της ιστορίας υπάρχουν μπόλικα references από τη σειρά και γεγονότα από τα προηγούμενα παιχνίδια και τηλεοπτικά επεισόδια να συνδέονται με το Snow Day και αυτό δημιουργεί την ανάγκη για κάτι παραπάνω.



Για τις ανάγκες του review, το South Park: Snow Day! δοκιμάστηκε σε PC με επεξεργαστή Ryzen 5 5600x, κάρτα γραφικών RTX 3070 και 32 GB RAM, σε ultra settings (ενεργό vsync) και ανάλυση 1440p. Οι low end απαιτήσεις συστήματος, σε προτεινόμενες και απαιτούμενες προσφέρουν ένα άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με το παιχνίδι να τρέχει ομαλά με πάνω από 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το Snow Day διαφέρει από τους προηγούμενους τίτλους, έχει ένα τρισδιάστατο σχεδιασμό που προσφέρει ένα μεγαλύτερο βάθος, ενώ η μετάβαση από το τηλεοπτικό μοτίβο και το gameplay λειτουργεί εξίσου καλά. Το χιονισμένο South Park στολίζεται από μεσαιωνικά αυτοσχέδια οχυρά και η μουσική που βαδίζει με την αισθητική, δημιουργούν μια απολαυστική αναδρομή στο The Stick of Truth.



Η THQ Nordic γνωρίζει καλά το κοινό που απευθύνεται το South Park: Snow Day! Οι άφθονες στιγμές γέλιου και οι διασκεδαστικές μάχες αποτελούν πυλώνες για μια ευχάριστη εμπειρία, μέσα από τον σουρεαλιστικό κόσμο των Trey Parker και Matt Stone. Ως fans του South Park είναι φανερό πως χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω σε θέμα πλοκής και χαρακτήρων, που προσφέρουν με επιτυχία τα The Stick of Truth και The Fractured but Whole. Αν είστε fans του South Park το Snow Day είναι σίγουρη επιλογή. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ξεκαρδιστικό σενάριο
  • Διασκεδαστικό σύστημα μάχης
  • Ποικιλία από όπλα και upgrades
  • Ικανοποιητικό performance στην έκδοση για PC
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Χρειάζεται παρέα για την καλύτερη εμπειρία
  • Θα μπορούσε να διαθέτει περισσότερο περιεχόμενο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*