Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Submerged: Hidden Depths Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Uppercut Games Pty Ltd

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Uppercut Games Pty Ltd

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Submerged: Hidden Depths
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.submergedhiddendepths.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Aπό την αρχή του το Submerged: Hidden Depths ξεκινά με δύο στοιχεία που τραβάνε άμεσα το ενδιαφέρον, με την, ας την πούμε, πρωτοτυπία τους. Το πρώτο είναι ότι το παιχνίδι ήταν αποκλειστικό για το, πολύπαθο Google Stadia, με τους δημιουργούς του έναν χρόνο και κάτι μετά να παίρνουν την απόφαση να του φέρουν και αλλού, γιατί, καταλαβαίνετε τώρα, ενώ το δεύτερο είναι ότι πρόκειται έναν τίτλο ενός γοητευτικού στο όνομα και ιδιότητες υποείδους, του «relaxploration», ή όπως θα το λέγαμε στο χωριό μας, που δεν φτιάχνουμε σύνθετες για να το παίξουμε έξυπνοι, «χαλαρωτική εξερεύνηση». Είναι σαφές ότι υπάρχει κόσμος που διαβάζοντας την παραπάνω γραμμή θα πει όχι ευχαριστώ, ειδικά αν ανήκει σε πιο νεαρές ηλικίες. Όμως πλέον δεν είναι λόγος ο κόσμος που θέλει να χαλαρώσει και να αράξει παίζοντας, χωρίς μάχες και άλλες περισπάσεις, ε και σε αυτούς απευθύνεται αυτός ο τίτλος. Κάνει τη δουλειά του; Ας το δούμε.



Ξεκινάτε και βρίσκεστε στα ερείπια μιας πλημμυρισμένης πόλης, όπου τα υψηλότερα σημεία ξεπροβάλλουν από το νερό δημιουργώντας ένα πανέμορφο θέαμα, Παίζετε ως Miku και Taku, δύο αδέρφια που εξερευνούν τον νέο τους κόσμο που έχει κατακτηθεί από κάτι που αποκαλείται «The Mass» και θυμίζει τεράστιο μαύρο παρασιτικό κισσό. Η Miku έχει μια δύναμη που είναι το κύριο όπλο ενάντια στο φυτό, και κάπου εκεί ξεκινά το παιχνίδι. Το όλο σενάριο, αν μπορεί να το αποκαλέσει κανείς έτσι, φτάνει στο παίκτη με χαλαρό και λεπτό τρόπο, λίγο με υπονοούμενα περισσότερο με collectibles. Οι χαρακτήρες μιλούν μια δική τους, όχι είναι αλήθεια εύηχη και πετυχημένη γλώσσα, ενώ ο βασικός στόχος είναι η συγκέντρωση σπόρων που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο και που χρησιμοποιούνται για την απελευθέρωση των και την καταπολέμηση του μαύρου φυτού.



Μπορείτε να προσεγγίσετε την ανάκτηση αυτών των σπόρων με όποια σειρά θέλετε, αφού ξεκινήσετε με το μικρό σας σκάφος από το νέο σας σπίτι στο κέντρο του χάρτη. Αφού ανακτήσετε το καθένα, αποκαλύπτεται ένα περαιτέρω τμήμα της αφήγησης. Είπαμε. Χαλαρή εξερεύνηση. Άρα δεν υπάρχει μάχη και θάνατος, που όμως ο τίτλος καταφέρνει αρκετά καλά να μην αποτελέσει τροχοπέδη και παράγοντα βαρεμάρας. Βρίσκεστε λοιπόν στη θάλασσα σε μια βάρκα και από εκεί μπορείτε να πάτε παντού, με τη κάποια επιπλέουσες πινακίδες βέλη να σας οδηγούν στην είσοδο κάθε περιοχής. Όταν φτάσετε στην ξηρά, η Miku και ο Taku αποδεικνύονται εξαιρετικά ευκίνητοι. Η αναρρίχηση σε κτίρια, η αιώρηση σε κισσούς και ziplines είναι μέρος του ρεπερτορίου, αλλλά και πάλι με χαλαρό και ήρεμο τρόπο μιας και τα άλματα εκτελούνται αυτόματα. Εκτός από τον κύριο στόχο σας να μαζέψετε τους σπόρους, υπάρχουν και άλλα που μπορείτε να συλλέξετε, όπως relics και αναβαθμίσεις της βάρκας, λουλούδια και εγγραφές στο ημερολόγιο . Έτσι θα έχετε κάτι να κάνετε, που μάλιστα δεν αφήνει την αίσθηση του περιττού και άχρηστου.



Το Submerged: Hidden Depths είναι πραγματικά πολύ όμορφο και πολύχρωμο. Ο κύκλος ημέρας/νύχτας και ο καιρός που αλλάζει, αναδεικνύει πραγματικά όλες τις πτυχές του εξωτικού τοπίου με την απόκοσμη ομορφιά, με την κάθε περιοχή να διαφέρει από την άλλη και γενικά, στο μέτρο του εφικτού, να μην υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα, αλλά ομαλή ροή σε κάθε επίπεδο. Η μουσική έχει και αυτή κάτι το απόκοσμο και στοιχειωμένο με το soundtrack να χαρακτηρίζεται από πολλά κομμάτια σε πιάνο που φυσικά ενισχύουν τον χαλαρωτικό χαρακτήρα του τίτλου, αποτελώντας ένα από τα πλέον δυνατά του στοιχεία. Κακά τα ψέματα. Το Submerged: Hidden Depths είναι ένα όμορφο και χαλαρωτικό παιχνίδι που τσιτώνει το παίκτη όσο πρέπει να μην τον κάνει να κοιμηθεί, αλλά είναι μια σχετικά εύκολη εμπειρία, κάτι που μπορεί να ικανοποιήσει αρκετούς αλλά να αποθαρρύνει κάποιους άλλους. Σε γενικές γραμμές αν υποτεθεί ότι ο στόχος του ήταν αυτός, τα έχει πάει εξαιρετικά, πάρα την αρκετά μικρή διάρκεια της κεντρικής ιστορίας, κάτι που αλλάζει όμως αν πάτε για τα ουκ ολίγα collectibles, κάτι που συνιστούμε.



Με λίγα λόγια, αν θέλετε να χαλαρώσετε με ηρεμία σε εξωτικά τοπία, το Submerged: Hidden Depths είναι ακριβώς αυτό που πρέπει, αν πάλι θέλετε έστω και μέτρια ένταση και άγχος, καλύτερα να αναζητήσετε κάτι άλλο. Εμάς πάντως αυτή η συγκεκριμένη δόση ηρεμίας, δεν μας απογοήτευσε καθόλου. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Χαλαρωτικό, ήρεμο, εύκολο
  • Πανέμορφο
  • Υπέροχο soundtrack
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απουσιάζει η πρόκληση
  • Μικρή σε διάρκεια κεντρική ιστορία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*