Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Terminator: Resistance Complete Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Teyon

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Reef Entertainment

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Terminator: Resistance Complete Edition
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.terminatorvideogame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Το Terminator: Resistance Complete Edition επιστρέφει στις κονσόλες νέας γενιάς. Αξίζει;

To Terminator: Resistance ήταν ένα παιχνίδι που είχε δεχθεί αρκετή κριτική όταν πρωτοκυκλοφόρησε σε PC και στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς το 2019 και ένας από τους βασικούς λόγους ήταν τα γραφικά του. Προφανώς η κυκλοφορία είχε κι άλλα θέματα, αλλά 4 χρόνια μετά κυκλοφορεί η  Complete Edition σε Xbox Series X/S με την υπόσχεση ότι το πακέτο θα δείχνει πιο γεμάτο αλλά και πιο καλογυαλισμένο.




Ξεκινώντας κατευθείαν με τον τεχνικό τομέα και γενικότερα το οπτικοακουστικό μέρος του Terminator: Resistance - Complete Edition, θα πρέπει να πούμε ότι τα πράγματα κινούνται σε άκρως ικανοποιητικούς ρυθμούς. Με εξαίρεση το Quick Resume που μας κρέμασε μερικές φορές, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα σημαντικό πρόβλημα με το παιχνίδι, ενώ τα γραφικά είναι μια χαρά για την απεικόνιση ενός σκοτεινού και γκρίζου κόσμου. Σίγουρα έχουμε δει πολύ καλύτερους τίτλους με τις κονσόλες νέας γενιάς, αλλά θεωρούμε ότι αυτός είναι μακράν ο πιο όμορφος τρόπος για να παίξει κανείς το Terminator: Resistance στην τηλεόρασή του. Το θέμα του ήχου και συγκεκριμένα του soundtrack κινείται σε κορυφαία επίπεδα, αφού μιλάμε για επικά κομμάτια από το αυθεντικό franchise και ενορχηστρώσεις που μιλούν στην ψυχούλα των fans των Terminator. Η μουσική βγάζει μία αίσθηση δεκαετίας του ’80 χωρίς όμως να μοιάζει παρωχημένη ή ξεπερασμένη εν έτει 2023, ενώ στο τέλος του βασικού campaign θα αποζημιωθούν οι πάντες σ’ ό,τι αφορά την συνολική ατμόσφαιρα.



Θεωρούμε ότι ο βασικότερος λόγος για να ασχοληθεί κάποιος με το Terminator: Resistance - Complete Edition είναι η ατμόσφαιρα και η ιστορία γενικότερα. Για όσους δεν γνωρίζουν, το παιχνίδι επικεντρώνεται στη μάχη των ανθρώπων εναντίον των μηχανών που ελέγχονται από το Skynet, ένα στρατιωτικό αμυντικό σύστημα που έσπασε τα δεσμά του σαν ΑΙ το 1997. Η εν λόγω τεχνητή νοημοσύνη προκάλεσε μία πυρηνική καταστροφή σε μία προσπάθεια να εξαφανίσει τους ανθρώπους, με τους επιζώντες να αντιστέκονται οργανωμένα ενάντια σε αυτή την καταστροφική ΑΙ. Με λίγα λόγια, έχουμε την κλασική ιστορία των ταινιών επιστημονικής φαντασίας του James Cameron. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του στρατιώτη Jacob Rivers με μοναδικό σκοπό να αποκαλυφθούν τα νέα σχέδια του Skynet και του στρατού από Terminators και φυσικά την καταστροφή της ασύμμετρης αυτής απειλής.



Η ιστορία, οι χαρακτήρες και το οπτικοακουστικό κομμάτι τα πάνε μια χαρά από την αρχή ως το τέλος, εκεί που μας τα χαλάει το παιχνίδι είναι στο gameplay, το οποίο δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει να είναι ή να γίνει. Σαν shooter πρώτου προσώπου, το Terminator: Resistance δεν ήταν κάτι το τρομερό το 2019 όταν πρωτοβγήκε, οπότε και τώρα οι απαιτητικοί των FPS ας μην περιμένουν πολλά πράγματα. Έχει αρκετά όπλα ώστε να κρατηθεί ένα άλφα ενδιαφέρον, αντίθετα με τους εχθρούς που παραμένουν σχετικά λίγοι σ’ ό,τι αφορά την ποικιλία. Ο τίτλος περνάει διάφορες φάσεις, από τις πρώτες του ώρες όπου ο χαρακτήρας είναι τρομερά αδύναμός και το σκηνικό θυμίζει έντονα “Alien: Isolation”, έως το τέλος όπου τα πάντα μετατρέπονται σ’ ένα πιο κλασικό shooting game. Νιώθαμε ότι ο τίτλος περνάει μία κρίση ταυτότητας, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τα αμέτρητα collectibles και crafting materials που υπάρχουν στην εκάστοτε περιοχή, η οποία έχει main και side missions. Σαν survival horror game τα πάει στην αρχή καλά, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώνεται αυτή η προσέγγιση, αφού μέσω του leveling system, των talent trees και των αναβαθμισμένων όπλων, τα πράγματα μετατρέπονται σε μία πιο action περιπέτεια με πιστολίδια. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι οι developers της Teyon κράτησαν τον χαρακτήρα ελαφρώς αδύναμο, δηλαδή ποτέ δεν χάνεται ολοκληρωτικά αυτός ο φόβος όταν συναντάμε περισσότερους Terminators, απλά το παιχνίδι προσεγγίζει λίγο απ’ όλα με αποτέλεσμα να μη κάνει τίποτα τέλεια.



Με εξαίρεση τα RPG στοιχεία και τις επιλογές των διαλόγων που πραγματικά κάνουν απλώς τα απολύτως απαραίτητα, τα υπόλοιπα στοιχεία δεν είναι κακά, απλώς αυτό το ποτ πουρί από stealth, crafting, shooting και μικρές ανοικτού τύπου περιοχές δεν αφήνει τον τίτλο να αποκτήσει μία ταυτότητα σαν gameplay. Λίγο απ’ όλα για να τικαριστούν κάποια κουτάκια στον σχεδιασμό ενός first person παιχνιδιού, μόνο που αυτή τη φορά υπήρξε βελτίωση σε τομείς όπως κάμερα και ΑΙ των εχθρών συγκριτικά με την πρώτη κυκλοφορία. Προφανώς και ο βασικός σκελετός στο gameplay ενός τίτλου δεν μπορεί να αλλάξει μέσω μίας επανακυκλοφορίας και ενός complete edition, αλλά χαιρόμαστε που έγινε δουλειά σε τεχνικά προβλήματα που έχριζαν άμεσης επιδιόρθωσης και πλέον μπορούμε να στοχεύουμε σαν άνθρωποι.



Πέρα από τις σημαντικές και λιγότερο σημαντικές βελτιώσεις σε γραφικά αλλά και τεχνικά στοιχεία που δεν λειτουργούσαν καλά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Terminator: Resistance – Complete Edition είναι πραγματικά ολοκληρωμένο σαν πρόταση, μιας και συμπεριλαμβάνει τα Annihilation Line DLC και το Infiltrator Mode. To Annihilation Line DLC προσφέρει έξτρα ώρες στο main campaign με μία νέα ιστορία που δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον με την βασική, αλλά προσφέρει επιπλέον πρόκληση και καλοδεχούμενο νέο υλικό για τους σκληροπυρηνικούς fans. Το Infiltrator Mode μας ιντρίγκαρε περισσότερο, γιατί ουσιαστικά αναλαμβάνουμε τον έλεγχο ενός T-800 Infiltrator με σκοπό να αντιμετωπίσουμε την αντίσταση των ανθρώπων και να αποκαλύψουμε ένα κρυμμένο εργαστήριο. Η διάρκεια αυτού του mode είναι αρκετά μικρότερη (περίπου 50 λεπτά), αλλά μας φάνηκε αρκετά πιο ενδιαφέρουσα σαν πρόταση, μιας και βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα ρομποτικά μάτια ενός Terminator. Μεγάλη διαφορά στο gameplay δεν υπάρχει, ενώ το μόνο αρνητικό που βρήκαμε σε αυτό το mode ήταν το ΑΙ των αντιπάλων το οποίο για κάποιον λόγο έπαιρνε ξαφνικά την κάτω βόλτα. Mε αυτά και με αυτά, το επιπρόσθετο υλικό μπορεί να σπρώξει την συνολική διάρκεια του Terminator: Resistance – Complete Edition στις 20 ώρες, άλλοτε με περισσότερο και άλλοτε με λιγότερο ποιοτικό τρόπο.



Αυτό όμως που μας έμεινε μετά από αρκετές ώρες ενασχόλησης με την εν λόγω κυκλοφορία, ήταν ότι τελικά περάσαμε καλά. Όχι στον βαθμό μίας οσκαρικής ταινίας, αλλά σίγουρα στον βαθμό μιας ικανοποιητικής B-movie που απολαύσαμε τυχαία αργά το βράδυ σε κάποιο κανάλι. Δεν περιμέναμε πολλά, αλλά εν τέλει περάσαμε μια χαρά, ενδεχομένως πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και σίγουρα σημαντικό ρόλο παίξανε οι βελτιώσεις των ανθρώπων της Teyon σε κάποιους τομείς όπου το 2019 χώλαινε αρκετά. Σύμφωνοι, αν κάποιος δεν έχει ενδιαφέρον για το σύμπαν του Terminator, το παιχνίδι σαν παιχνίδι κινείται σε ρηχά νερά σ’ ό,τι αφορά το καθαρό gameplay, ειδικά αν συγκριθεί με τον ανταγωνισμό. Το Terminator: Resistance – Complete Edition προσφέρει όμως μπόλικο περιεχόμενο για όσους ψάχνονται με τις ταινίες Terminator και μετά από τις αλλεπάλληλες κατραπακιές τα τελευταία χρόνια στο σινεμά, οι fans θα ικανοποιηθούν αρκετά με αυτή την πρόταση. Παρά την κρίση ταυτότητας του τίτλου και την αγγλική ρήση “Jack of all trades, master of none” να ταιριάζει αρκετά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το παιχνίδι καταφέρνει και κάνει master ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο σε τούτη τη μορφή, που δεν είναι άλλο από την καθαρή διασκέδαση. Καλή ιστορία, ωραίος ρυθμός, ικανοποιητικό πιστολίδι και μία συνολική περιπέτεια που περιλαμβάνει αρκετό περιεχόμενο που έλειπε από προηγούμενες κυκλοφορίες. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η έκδοση του παιχνιδιού θα κάνει αρκετό κόσμο να περάσει ικανοποιητικά τις ώρες του μ’ ένα (ταλαιπωρημένο) franchise που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ψυχαγωγίας. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αρκετά μεγάλη βελτίωση σε γραφικά και τεχνικά θέματα
  • Τρομερό soundtrack
  • Αυθεντική ατμόσφαιρα Terminator
  • Έντονες και διασκεδαστικές στιγμές
  • Γεμάτο πακέτο με έξτρα DLC και mode
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κρίση ταυτότητας στο gameplay
  • Ένα απλώς “OK” FPS παιχνίδι (gameplay)
  • Ελλιπή RPG στοιχεία
  • To AI απογοητεύει μερικές φορές (ειδικά στο Infiltrator Mode)
  • Το Quick Resume μας κρέμασε κάποιες φορές (Xbox Series X)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*