Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Last of Us Part 1 PC Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Naughty Dog

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το The Last of Us Part 1 PC της Naughty Dog είναι και επίσημα στους υπολογιστές, σημειώνοντας μια μαύρη σελίδα για την PlayStation PC LLC.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το The Last of Us Part αποτελεί ένα παιχνίδι σταθμό για την Naughty Dog και το PlayStation, προσφέροντας μια από τις κορυφαίες εμπειρίες που έχουμε βιώσει από την εποχή του PlayStation 3, μέχρι και το PlayStation 5 με την κυκλοφορία του The Last of Us Part 1. Παρά τις αντιπαραθέσεις που δημιουργήθηκαν με την κυκλοφορία του Part 2 και του remake, η Naughty Dog διατήρησε στην επικαιρότητα την ιστορία των Joel και Ellie μέσα από την πρόσφατη τηλεοπτική μεταφορά στο HBO και την κυκλοφορία του The Last of Us Part 1 στους υπολογιστές.




Η έκδοση για τους υπολογιστές έρχεται με όλο το περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στο PlayStation 5, ενώ διαθέτει επιπλέον features όπως υποστήριξη για οθόνες 21:9 Ultrawide και 32:9 Super Ultrawide, υποστήριξη για 3D audio, καθώς και πλήρη υποστήριξη για το Sony DualSense controller. Για τις ανάγκες του review, το The Last of Us Part 1 έτρεξε σε υπολογιστή με επεξεργαστή Ryzen 5 5600x, κάρτα γραφικών Nvidia RTX 3070, 16 GB RAM και χρήση SSD για την αποθήκευση, καθώς είναι απαραίτητο με βάση τις απαιτήσεις συστήματος. Το The Last of Us Part 1 δοκιμάστηκε σε custom settings με βάση το high preset σε ανάλυση 1440p, έχοντας σε low τις επιλογές των dynamic objects texture quality, characters texture quality, environments texture quality και visual effects texture quality, καθώς αύξαναν την χρήση της VRAM παραπάνω από όσο μπορεί να υποστηρίξει η RTX 3070. Η επιλογή ήταν αναγκαία για να έχουμε μια σταθερή εμπειρία, καθώς η δουλειά που έχει υλοποιήσει η Iron Galaxy στην μεταφορά του port, δημιουργεί ερωτήματα για την κατάσταση του optimization, ιδιαίτερα στο γεγονός πως τα βασικά presets των low και medium settings απαιτούν σχεδόν όλη την ισχύ της κάρτας γραφικών.



Όσον αφορά το performance τα πράγματα δεν δείχνουν ενθαρρυντικά. Στις βασικές επιλογές το παιχνίδι έτρεξε κατά μέσο όρο στα 65 με 80 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αντιμετωπίζοντας έντονα frame drops, shader stuttering και πολλαπλά crashes που δυσκολεύαν σημαντικά την εμπειρία. Το ίδιο μοτίβο ακολουθήσαν και οι δοκιμές με το Nvidia DLSS Super Resolution στις επιλογές quality, balanced και performance. Σε κάθε επιλογή το framerate προσπαθούσε να διατηρηθεί κατά μέσο όρο στα 60 με 80 καρέ ανά δευτερόλεπτο, παρουσιάζοντας ωστόσο τα ίδια προβλήματα με τα βασικά presets. Για τον τεχνικό τομέα, ακόμα και με διάφορους πειραματισμούς στα dynamic objects texture quality, characters texture quality, environments texture quality και visual effects texture quality το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, με τα shaders να μην αποδίδουν στο περιβάλλον. Για τις ανάγκες του χειρισμού, το The Last of Us Part 1 δοκιμάστηκε με χρήση mouse & keyboard. Ο χειρισμός βασίζεται στο κλασικό mapping ενός third person shooter, με κάθε εντολή να εκτελείται άμεσα. Αντίστοιχα και η χρήση του mouse είναι άνετη προς τον παίκτη, προσφέροντας ακρίβεια στις βολές των οπλών.



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να ξεκινήσει το campaign απαιτείται να ολοκληρωθεί η διαδικασία του building shaders στο βασικό μενού, η οποία διαρκεί σχεδόν δύο ώρες. Λόγω του χρόνου και της κατάστασης του port, έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίσει τους παίκτες από το να ζητήσουν επιστροφή χρήματων από το Steam. Η πολιτική που έχει ορίσει η Valve θέτει ως χρονικό όριο ένα παιχνίδι να έχει δοκιμαστεί λιγότερο από δύο ώρες για να μπορεί να εγκριθεί η επιστροφή.



Το The Last of Us αποτελεί το magnum opus της Naughty Dog, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει το απογοητευτικό αποτέλεσμα που έφερε η Iron Galaxy στους υπολογιστές. Τα πολλαπλά τεχνικά προβλήματα δεν επιτρέπουν να λάμψει το μεγαλείο που αντίκρισαν οι παίκτες στο οικοσύστημα του PlayStation και χρειάζεται αρκετό χρόνο ώστε να βελτιωθούν τα κακώς κείμενα. Το The Last of Us Part 1 αποτελεί επίσημα την μαύρη σελίδα για την PlayStation PC LLC. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αρκετά features στην έκδοση για PC
  • Άνετος χειρισμός με mouse & keyboard
  • Μπόλικες δυνατότητες με τα Nvidia DLSS Super Resolution και AMD FSR 2.2
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κακό optimization
  • Προβλήματα στο framerate
  • Πολλαπλά crashes
  • Προβλήματα με shader stuttering
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*