Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Tiny Tina’s Wonderlands Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Gearbox Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Gearbox Software

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Tiny Tina’s Wonderlands
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://playwonderlands.2k.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8.5

    ENTERNITY SCORE
*
Η ανήλικη Tiny Tina απέκτησε το δικό της solo παιχνίδι σχεδόν 10 χρόνια μετά από το expansion Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep του Borderlands 2. Το Tiny Tina’s Wonderlands είναι το δεύτερο spin-off της σειράς της Gearbox, 6ο παιχνίδι της συνολικά. Όσοι έχουν παίξει το προαναφερόμενο DLC ξέρουν πολύ καλά τι να περιμένουν μια και πρόκειται για το direct sequel όλων όσων είδαμε εκεί. Όσοι από την άλλη έχουν παίξει μόνο το base game κάθε τίτλου Borderlands έχουν μια αρκετά καλή ιδέα περί τίνος πρόκειται, αρκεί να προσθέσουν μια γερή δόση φαντασίας (ως προς το είδος). Οι παίκτες που θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το συγκεκριμένο σύμπαν θα ανακαλύψουν ένα απόλυτα διασκεδαστικό looter shooter που θα τους κρατήσει απασχολημένους γύρω στις 20 ώρες.



Στο νέο first-person shooter του franchise η Tiny Tina μας προσκαλεί σε ένα μεγάλο παιχνίδι Bunkers & Badasses - το αντίστοιχο Dungeons & Dragons -  παρέα με τους Valentine και Frette. Dungeon master του επιτραπέζιου είναι φυσικά η Tiny Tina που διηγείται την ιστορία διαμορφώνοντας – αναδιαμορφώνοντας ανά πάσα στιγμή τον κόσμο μέσα στον οποίο παίζουμε και στόχος της παρτίδας είναι η εξόντωση του Dragon Lord. Σύντροφός μας εντός του επιτραπέζιου είναι το Butt Stallion, το διαμαντένιο πόνυ του Handsome Jack από το Borderlands 2 (και το Pre-Sequel).  Όπως είπαμε και προηγουμένως, το παιχνίδι διαρκεί γύρω στις 20 ώρες. Περιέχει 11 βασικές αποστολές, συν κάποιες προαιρετικές που αποφέρουν επιπλέον loot.



Το Tiny Tina’s Wonderlands μας επιτρέπει να φτιάξουμε τον δικό μας χαρακτήρα με τη βοήθεια ενός πολύ λεπτομερούς συστήματος character creation. Μόλις κατασταλάξουμε στην εμφάνιση που μας ικανοποιεί επιλέγουμε το class του χαρακτήρα μας μεταξύ 6 διαθέσιμων επιλογών. Κάθε class έρχεται με το δικό του ξεχωριστό skill set, αλλά και με αποκλειστικές ειδικές επιθέσεις. Τα χαρακτηριστικά RPG του Wonderlands σχεδόν τελειοποιούν τη φόρμουλα των παιχνιδιών Borderlands, δίνοντας μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας, εμβαθύνοντας πιο πολύ από ποτέ. Μετά από τις πρώτες δύο ώρες παιχνιδιού είναι δυνατή η ανακατανομή των specs, ενώ αργότερα είναι εφικτή και η εφαρμογή δεύτερου class στον ήρωα ή την ηρωίδα με τον οποίο-α παίζουμε.  Το μόνο αρνητικό εδώ είναι το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε level up μέχρι και το επίπεδο 40. Από την άλλη, με δεδομένο το μέγεθος του παιχνιδιού και με την απουσία new game plus (τουλάχιστον για την ώρα), δε χρειάζεται να εξελιχθούμε και πολύ παραπάνω.



Πέραν τούτου, αισθητή διαφορά συγκριτικά με το Borderlands υπάρχει στη χρήση ξορκιών αντί χειροβομβίδων και στο setting φαντασίας που αντικαθιστά το sci-fi, post-apocalyptic σκηνικό. Κατά τα άλλα η δράση εξακολουθεί να είναι γρήγορη και ακατάπαυστη, οι εχθροί επιτίθενται ταυτόχρονα αναγκάζοντάς μας να κινούμαστε συνεχώς προς πάσα κατεύθυνση προσαρμόζοντας την τακτική αντιμετώπισής τους ανάλογα με την περίσταση και οι χώροι στους οποίους βρισκόμαστε κατακλύζονται από πυρά και εκρήξεις. Ως ένα τίμιο looter shooter, το Tiny Tina’s Wonderlands κρύβει δεκάδες loot crates σε κάθε περιοχή με άφθονα πυρομαχικά, perks και όπλα. Πολλά, πολλά όπλα. Όπως φυσικά μας έχει συνηθίσει το IP, στο νέο του κεφάλαιο βρίσκουμε μια πληθώρα επιλογών όπλων που αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την πανέξυπνη γελοιότητα του παιχνιδιού, πράγμα που μας ωθεί να πειραματιστούμε με διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης κάθε κύματος εχθρών. Η εν λόγω γελοιότητα που χαρακτηρίζει τα παιχνίδια Borderlands αυτήν τη φορά ανεβάζει τον πήχη με ευκολία. Οι εξωφρενικοί διάλογοι είναι απολαυστικότατοι και ενισχύονται από το καστ που ανέλαβε τα voiceovers των χαρακτήρων. Η Ashly Burch – η φωνή της Aloy στα Horizon Zero Dawn και Horizon Forbidden West – επιστρέφει ως Tiny Tina θυμίζοντας λίγο Harley Quinn, όμως με λίγη παιδική αθωότητα παραπάνω. Ο Andy Samberg του Brooklyn Nine-Nine υποδύεται τον Valentine, Ο Will Arnett του BoJack Horseman είναι ο ιδιοφυής κακός Dragon Lord και η Wanda Sykes των Ice Age κάνει το ντεμπούτο της στα video games ως Frette. Αν και η ιστορία του Tiny Tina’s Wonderlands μοιάζει εκ πρώτης... ακροάσεως απλοϊκή, το γράψιμο των διαλόγων είναι ένας θρίαμβος από μόνο του και κουβαλάει με άνεση ολόκληρο το campaign.



Από τεχνικής πλευράς το Tiny Tina’s Wonderlands καταφέρνει και μένει σταθερό στα 60pfs ακόμα και όταν η οθόνη μας γεμίζει από τα φανταχτερά χρώματα των πυροβολισμών και της μαγείας που εκτοξεύονται από τη μια κατεύθυνση στην άλλη. Υπάρχουν ελάχιστα frame drops σε σπάνιες και τυχαίες περιπτώσεις, όμως δεν ενοχλούν (αν γίνουν αισθητά). Οι οθόνες φόρτωσης καθυστερούν λίγο ύποπτα μερικές φορές (για τα δεδομένα των new-gen συστημάτων), ενώ bugs παρατηρούνται σε περιπτώσεις αναρρίχησης σε ψηλά σημεία. Τα γραφικά του τίτλου είναι πανέμορφα – τα ομορφότερα της σειράς μέχρι και σήμερα και το soundtrack σε συνδυασμό με τα ηχητικά εφέ των όπλων και των εκρήξεων είναι εντυπωσιακά, ιδιαίτερα με τη χρήση ενός καλού headset. Ο τίτλος μπορεί να παιχτεί και σε co-op mode (και σε split-screen), όμως αν και παραμένει διασκεδαστικό, το AI μοιάζει να τα χάνει αρκετά συχνά και τα πράγματα γίνονται πολύ ευκολότερα απ’ ότι θα θέλαμε.



Μετά το Borderlands 3, το Tiny Tina’s Wonderlands αποτελεί ένα πολύ επιθυμητό φρεσκάρισμα για τη σειρά. Το setting του προσφέρει τα ομορφότερα τοπία της σειράς και η ιστορία του είναι απλή και παράλληλα ενδιαφέρουσα χάρη στο ιδιαίτερα πετυχημένο cast voice actors που μας κρατά παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς. Η μαγεία και τα ξόρκια του λειτουργούν ευεργετικά στο σύνολο του συστήματος μάχης, ενώ η ποικιλία των όπλων προσφέρει άπειρες δυνατότητες παιχνιδιού. Με δεδομένο τα παραπάνω θα θέλαμε μεγαλύτερη διάρκεια, αρκετές περισσότερες κύριες αποστολές και σίγουρα πιο προσεγμένο AI, ειδικά για το κομμάτι του multiplayer. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μια ιδέα παλιού expansion μετατράπηκε σε ένα αυτόνομο παιχνίδι που στέκεται επάξια στη συλλογή της σειράς, όντας το ομορφότερο απ’ όλα
  • Για άλλη μια φορά η πληθώρα όπλων συναρπάζει και δίνει πολλές δυνατότητες για εναλλακτικές τακτικές αντιμετώπισης κάθε περίστασης
  • Ασταμάτητη δράση με γνώριμο σύστημα μάχης σε ένα διαφορετικό, μα ταιριαστό στη σειρά setting
  • Εξαιρετικό καστ για το voice acting
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια
  • Μικροπροβλήματα στον τεχνικό τομέα και στο AI
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*