Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    RaceWard Studio

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nacon

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • TT Isle of Man: Ride on the Edge 3
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://iomttthegame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 3

    ENTERNITY SCORE
*
Το TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 πάει να πάρει τη μέση οδό μεταξύ arcade και sim, και όπως είναι σύνηθες στο είδος, τα κάνει θάλασσα.

To franchise TT Isle of Man: Ride on the Edge, άλλαξε σελίδα. Παλιότερα αποτελούσε έργο της KT Racing, αλλά τώρα έχει νέο developer, την ιταλική ομάδα Raceward Studio, υπεύθυνη για την όχι και τόσο καλή σειρά RiMS Racing από το 2021. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, παρά το γεγονός ότι η ομάδα περιλαμβάνει διάφορους βετεράνους της θρυλικής ομάδας Milestone (με όλα τα καλά και κυρίως τα κακά αυτής) είναι η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια ενός στούντιο σε ένα πλήρες παιχνίδι που το έχουν φτιάξει οι ίδιοι από την αρχή. Δύο χρόνια μετά τον δεύτερο τίτλο, τι ψάρια πιάνει η Τρίτη έκδοση του πιο επικίνδυνου αγώνα μοτοσικλετών στον κόσμο;




Εάν δεν γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, το TT Isle of Man είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής και διάσημη διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για περισσότερο από έναν αιώνα στο Isle of Man, ένα αυτόνομο βρετανικό νησί. Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στους δρόμους του νησιού, που είναι εκπληκτικά στενοί και περιβάλλονται από τοίχους, δέντρα και άλλα εμπόδια. Είναι μάλλον ένα κατάλοιπο του παρελθόντος και εξαιρετικά επικίνδυνο, πολύ περισσότερο από τον μέσο αγώνα σας, Superbike κ.λπ. μια κλειστή πίστα, αλλά είναι επίσης μια μοναδική διοργάνωση με πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.



Λογικό λοιπόν (;) να υπάρχει και videogame και το TT Isle of Man: Ride on the Edge φέρνει μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη στη φόρμουλα. Σε αντίθεση με το να έχουμε μόνο τις εμβληματικές πίστες της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μπορεί πλέον να εξερευνηθεί ολόκληρο το νησί σε λειτουργία ανοιχτού κόσμου, με τους παίκτες να βρίσκουν ιστορικές τοποθεσίες, να κάνουν προκλήσεις με βάση τον χρόνο και άλλα πολλά. Αν και αυτό ήταν το πλέον υποσχόμενο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, η εκτέλεση, δεν. Σε αντίθεση με, ας πούμε, το Forza Horizon, μόνο οι δρόμοι μπορούν να εξερευνηθούν και δεν υπάρχουν και πολλοί. Δεύτερον, δεν υπάρχει πραγματικά δραστηριότητα άλλων μηχανών, αναβατών ή οτιδήποτε άλλο, επομένως όλα συνοψίζονται στην οδήγηση από το σημείο Α στο Β σε δρόμους που ήδη βλέπουμε συχνά για να ξεκινήσουμε μια διοργάνωση ή να μαζέψουμε κάποιο συλλεκτικό αντικείμενο. Τελικά, καταλήγετε να πατάτε το fast travel για να τελειώνετε. Δεν προσφέρει πραγματικά τίποτα ο ανοικτός κόσμος.



Το ξεχνάμε λοιπόν αυτό και πάμε στον πραγματικό gameplay. Και το παιχνίδι φαίνεται να προσφέρει τα πάντα: όχι βέβαια πολλές πίστες, αν και περιλαμβάνει διάφορες ιστορικές διαδρομές, πολλές επίσημες μηχανές και αναβάτες από την αυθεντική διοργάνωση, career mode, free race. online matchmaking leaderboards. Τα βασικά είναι λοιπόν εκεί, αλλά και λίγα είναι δυστυχώς και δεν προσφέρουν πουθενά κάτι το ξεχωριστό, κάτι που να προσφέρει ατμόσφαιρα. Τα γραφικά του TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 είναι επίσης στοιχειώδη για τη γενιά του παιχνιδιού. Ο κόσμος είναι αρκετά άδειος, και με επαρκή, στα όρια του βαρετού μοντέλα, χωρίς τίποτα να ξεχωρίζει πραγματικά. Τουλάχιστον εγγυάται υψηλή ανάλυση και σταθερά 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο στο Xbox Series X (ακόμα και λειτουργία 120 Hz αν το υποστηρίζει η τηλεόρασή σας), αλλά είναι κρίμα ότι δεν έχετε και πολλά να απολαύσετε σε αυτό το νησί μιας και ακόμα και το επιφανειακά λεπτομερές photo mode, έχει σοβαρά θέματα με τις γωνίες της κάμερας των replay, που τείνουν μερικές φορές να κολλάνε πίσω από κάποιο κτίριο που καλύπτει την οπτική γωνία.



Αλλά ό,τι και να είπαμε παραπάνω, το πρόβλημα είναι ένα: το κακό μοντέλο οδήγησης, χειρισμού, φυσικής, αυτό που εν πάσει περιπτώσει κάνει το racing, racing. Το TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 πάει να πάρει τη μέση οδό μεταξύ arcade και sim, και όπως είναι σύνηθες στο είδος, τα κάνει θάλασσα, κάτι που γίνεται απίστευτα τραγικό στους στενούς δρόμους του νησιού, καθιστώντας ούτε λίγο ούτε πολύ, τον τίτλο unplayable στα στενά σημεία, όσο και αν παλέψαμε να φέρουμε τις ρυθμίσεις στο σωστό σημείο. Αδύνατο. Δεν ξέρουμε τι ήθελαν να πετύχουν οι προγραμματιστές με TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 , αλλά το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν μια κακή προσομοίωση της αυθεντικής διοργάνωσης: αμφιλεγόμενο, επικίνδυνο κι εκνευριστικό, με πιθανώς ελάχιστους οπαδούς να το εκτιμούν. 

3

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Επίσημο περιεχόμενο
  • Αρκετά modes
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τραγικό μοντέλο οδήγησης, unplayable στα στενά κομμάτια
  • Άχρωμος κόσμος και γραφικά
  • Χωρίς λόγο ανοικτός κόσμος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*