Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Warhammer 40k: Chaos Gate - Daemonhunters Console Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Complex Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Frontier Developments

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Warhammer 40k: Chaos Gate - Daemonhunters Console
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.chaosgate.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Τι εντυπώσεις αφήνει το Warhammer 40k: Chaos Gate - Daemonhunters Console Edition; Ο Κωνσταντίνος Καλκάνης έπαιξε και κριτικάρει…

Προς ευχάριστη έκπληξη των περισσοτέρων, το Warhammer 40k: Chaos Gate - Daemonhunters ήταν μια αξιόλογη strategy πρόταση, παρά το γεγονός ότι η Games Workshop θα δώσει τα δικαιώματα του ip σε οποιονδήποτε το ζητήσει. Ευτυχώς, το Daemonhunters αποτέλεσε εξαίρεση, και οι fans του Warhammer 40k είχαν την τύχη να απολαύσουν έναν από τους προσεγμένους τίτλους 40k, αν και μόνο στο PC. Από τον Μάιο του 2022, λοιπόν, έπρεπε να περάσουν σχεδόν 2 χρόνια για να μεταφερθεί ο τίτλος και στα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας – και φυσικά δε θα μπορούσαμε να χάσουμε την ευκαιρία για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.




Όπως προαναφέρθηκε, ο τίτλος κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2022 για PC και έτυχε θερμής αποδοχής από το κοινό, αν και ομολογουμένως δεν ήταν το επόμενο XCOM. Περισσότερο ίσως γιατί ήταν από τις ελάχιστες πραγματικά πετυχημένες προσπάθειες του franchise επάνω στο είδος τα τελευταία χρόνια – εξαιρώντας το Dawn of War, το οποίο πλέον φαντάζει μακρινή ανάμνηση. Η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες μιας ομάδας Grey Knights, μιας ιδιαίτερης ομάδας των Adeptus Astartes, των Space Marines, που έχουν μοναδική αποστολή την εξόντωση της παρουσίας του Chaos, οπουδήποτε και αν αυτό εμφανίζεται. Μετά από μια μάχη με τους ακόλουθους του Khorne, η ομάδα μένει χωρίς αρχηγό και αυτή η υποχρέωση πέφτει στους παίκτες – αν και δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για προσαρμογή, αφού μια Inquisitor επιτάσσει το σκάφος και τη βοήθεια των Grey Knights για να καταπολεμήσουν μια νέα απειλή, την εμφάνιση spores που φέρνουν μαζί τους τις δυνάμεις του Chaos, αυτή τη φορά ακόλουθους του Nurgle.



Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Grey Knights θα πλοηγηθούν σε μια σειρά από πλανήτες/τοποθεσίες και θα αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του Chaos σε μια σειρά από αποστολές που αν και θα μπορούσαν να έχουν περισσότερη ποικιλία, παρ’όλα αυτά παραμένουν διασκεδαστικές. Το gameplay ακολουθεί τη κλασσική φόρμα turn based μάχης, με κάθε χαρακτήρα να διαθέτει σε κάθε σειρά έναν αριθμό action points (ap) που χρειάζεται να μοιραστούν ανάμεσα σε κίνηση και δράσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος βασίζεται περισσότερο στους αριθμούς παρά στην τακτική για να προσφέρει πρόκληση, αν και η τελευταία δεν είναι τελείως απούσα. Έχοντας αναφέρει αυτό, βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιπέτεια των Grey Knights δεν είναι από τις πιο εύκολες και το easy mode δεν είναι καθόλου ντροπή – έστω για το πρώτο playthough.



Η παρουσίαση στις κονσόλες είναι αναμενόμενα καλή, αν και παραδόξως υπάρχουν (ελάχιστες) στιγμές που ο τίτλος δείχνει να δυσκολεύεται να κρατήσει ένα αξιοπρεπές frame rate (όπως για παράδειγμα στην εισαγωγική αποστολή), κάτι που σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά. Κατά τα άλλα οι επιδόσεις είναι καλές, ενώ ίσως χρειάζεται μια προσαρμογή της φωτεινότητας γιατί η εικόνα είναι αρκετά σκοτεινή στις default ρυθμίσεις. Οι χρόνοι loading είναι ικανοποιητικοί αν και ίσως θα μπορούσαν να είναι κάπως μικρότεροι, ενώ δεν απουσιάζουν και ορισμένες όμορφες/έξυπνες πινελιές, όπως για παράδειγμα το πως το χειριστήριο δονείται όταν ο Space Marine που έχουμε επιλέξει περπατάει στον χώρο, όταν αυτός φοράει Terminator Armor (για τις ανάγκες του κειμένου αυτού χρησιμοποιήθηκε η έκδοση του τίτλου για PlayStation 5).



Σε γενικές γραμμές η κυκλοφορία Warhammer 40k: Chaos Gate - Daemonhunters είναι η ιδανική ευκαιρία/δικαιολογία για τους φίλους του franchise που δεν είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον τίτλο στα PC. Ταυτόχρονα, είναι μια αξιόλογη πρόταση για όσους ψάχνουν έναν turn-based tactics τίτλο - δεδομένου ότι μιλάμε για PlayStation 4,5/Xbox One/Series και δεν υπάρχει η γκάμα που υπάρχει διαθέσιμη στα PC. Οι Grey Knights είναι απλά το κερασάκι στη τούρτα (και ίσως το 50% των λόγων για αγορά για έναν fan). Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αποδεικνύεται πως ο τίτλος μπορεί να δουλέψει και στις κονσόλες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα – κάτι που μας γεμίζει με αισιοδοξία για μελλοντικές κυκλοφορίες, αφού οι καλές ιδέες υπάρχουν και τα πρώτα δείγματα είναι αν μη τι άλλο θετικά. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ατμόσφαιρα
  • Πιστό στο αρχικό υλικό
  • Απολαυστική δράση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρή γκάμα αποστολών
  • Βασίζεται στους αριθμούς εχθρών περισσότερο απ’όσο θα έπρεπε
  • Η κάμερα και η χρήση της θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύκολη – έχει fixed προοπτικές/γωνίες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*