Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

WarioWare: Move It! Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Intelligent Systems

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ο Wario και η παρέα του έρχονται να ταράξουν τα νερά της διασκέδασης με δεκάδες ευφάνταστα micro-games, εγκλωβισμένοι σε ένα νησί που νόμιζαν αρχικά πως θα περάσουν χαρούμενες διακοπές. Περισσότερα για το WarioWare: Move It! στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Το burger με σκόρδο, αν και έχει αρκετά πιθανά οφέλη για την υγεία, σίγουρα δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή της πλειοψηφίας. Εκτός αν πρόκειται για τον Wario, που μόλις τα μυρίσει παραγγέλνει πέντε δεκάδες. Εκτός από το να χορτάσει την πείνα του, ο συμπαθητικός, ατσούμπαλος μηχανόβιος κερδίζει το μεγάλο δώρο που σκαρφίστηκε ο πλανόδιος σεφ για να πουλήσει την πραμάτειά του, ένα ταξίδι στο Caresaway Island, μαζί με άλλα 20 άτομα. Οπότε, του γίνονται φόρτωμα όλοι οι φίλοι του, τους οποίους πριν καν φτάσουν προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, καθώς είναι έτοιμος για την απόλυτη ξάπλα. Που να ήξερε όμως σε τι περιπέτειες θα μπλέξει και τι αγώνα θα κάνει για να ξεφύγει από αυτές. Ποιος ξέρει, ίσως να το σκεφτεί διπλά πριν αποφασίσει ξανά να αγοράσει "βρώμικο".




Από την αρχή, το παιχνίδι ξεκαθαρίζει δύο πράγματα. Πρώτον, θα πρέπει να βρείτε οπωσδήποτε εκείνα τα straps των Joy-Cons που νομίζατε ότι ποτέ δεν θα σας χρησιμεύσουν. Να που ήρθε η ώρα. Δεύτερον, ξεχάστε το mobile mode, μιας και ολόκληρο το μοντέλο χειρισμού είναι βασισμένο σε motion controls. Οπότε αν είστε κάτοχοι ενός Nintendo Switch Lite, ξεχνάτε τον τίτλο, εκτός αν έχετε στην κατοχή σας extra Joy-Cons. Ακόμα και σε tabletop mode υποστηρίζεται μονάχα το παιχνίδι για έναν παίκτη. Σε διαφορετική περίπτωση, είτε στο Story Mode όπου είναι δυνατή η συμμετοχή έως δύο παικτών, είτε στο Party Mode με τη συμμετοχή έως τεσσάρων, η τοποθέτηση της κονσόλας στη βάση, η τηλεόραση και τα Joy-Cons ανά χείρας είναι μονόδρομος. Το άλλο πιο βασικό, χώρος. Θα χρειαστείτε μεγάλο χώρο για να υπάρχει απόσταση ασφαλείας μεταξύ των παικτών αλλά και από την τηλεόραση, που όσο πιο μεγάλη η διαγώνιός της, τόσο το καλύτερο. Άρα, τι λείπει από το WarioWare: Move It! Αυτό που λέμε Play Anywhere και ισχύει για τα περισσότερα παιχνίδια της Nintendo. Άρα, ναι μεν είναι για όλους τους κατόχους της νεότερης κονσόλας της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά με προϋποθέσεις που πιθανό να τους αναγκάσουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.



Στο ερώτημα τι να περιμένει κάποιος από το WarioWare: Move It! η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από απλή. Δεκάδες micro-games (κυριολεκτικά όμως), που διαρκούν πολλές φορές λιγότερο από μια ανάσα, τα οποία θα τεστάρουν με τον καλύτερο αλλά και πιο "σκληρό" τρόπο τα αντανακλαστικά, την αντίληψη και τη δυνατότητά σας για αφαιρετική σκέψη. Σε συνδυασμό με κίνηση, πολλή κίνηση. Το παιχνίδι τιμάει τις λέξεις “Move It” που υπάρχουν στον τίτλο του με ποικίλους τρόπους. Αν διαβάζοντας αυτό σας δημιουργήθηκε το ερώτημα αν αποτελεί ένα μέσο γυμναστικής, η απάντηση είναι θετική σε υπερθετικό βαθμό. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Η διασκέδαση στην υπηρεσία της απώλειας βάρους, οπότε καλό θα είναι να έχετε πρόχειρη μια πετσέτα για τον ιδρώτα, μια δεύτερη αλλαξιά και μπόλικο νερό για την αναπλήρωση των χαμένων υγρών.



Τα micro-games είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, που στο σύνολό τους, άνετα αποτελούν το καλύτερο δυνατό tech demo για τα motion controls του Nintendo Switch. Θα μάθετε να παίρνετε πολλές διαφορετικές στάσεις κρατώντας τα Joy-Cons, όπως με τα χέρια στην ανάταση, τα χέρια σε στάση λες και προσφέρετε κάποιο δώρο, λες και κρατάτε ένα σπαθί ή ένα τσεκούρι, σαν να τρέχετε με το ένα χέρι στο πιγούνι και το άλλο στην πλάτη, βαθύ κάθισμα με τα χέρια στους μηρούς, σαν να κάνετε μασάζ, λες και προσπαθείτε να σηκώσετε βάρη όπως ο Πύρρος Δήμας και πολλές άλλες που θα πρέπει να μάθετε να τις "εκτελείτε" με ακρίβεια αν θέλετε να φτάσετε ως τη γραμμή του τερματισμού σε κάθε επεισόδιο του Story Mode, όπου πρωταγωνιστεί είτε ο Wario, είτε οι φίλοι του. Τα boss fights δεν λείπουν και για ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία, δεν είναι απαραίτητο ότι πάντοτε θα αντιμετωπίζετε κάποιο όν, αλλά μπορεί και να πρόκειται για μια δοκιμασία μεγαλύτερης διάρκειας και δυσκολίας. Η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γρήγορα θα μάθει κανείς να προσανατολίζει τα Joy-Cons. Ακόμα μια βασική λεπτομέρεια, από εκείνες που είναι ικανές να χαλάσουν τη διασκέδαση της παρέας, ειδικά αν σε αυτή μετέχουν και άτομα που δεν έχουν τακτική επαφή με video games.



Στο Party Mode (…να υπήρχε λίγο παραπάνω περιεχόμενο…) η διασκέδαση απογειώνεται καθώς η παρέα μεγαλώνει με ακόμα περισσότερα άτομα. Θα περίμενε κάποιος να βρει μπροστά του μια επιλογή από micro-games, με νικητή στο τέλος αυτόν που θα κερδίσει στα περισσότερα. Ευτυχώς όμως, δεν έχει ακριβώς έτσι η κατάσταση. Η ομάδα ανάπτυξης έχει βάλει αρκετό μεράκι στο Party Mode, προσφέροντας ένα σύνολο αρκετά διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Θα υπάρξουν ανατροπές που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει, με την πρώτη από την τελευταία θέση να απέχουν, συνήθως, ελάχιστα μεταξύ τους. Χορός, επιτραπέζια παιχνίδια, σειρές από mini-games, επισκέψεις στον γιατρό και πολλά άλλα, δημιουργούν ένα κράμα που, αν και εφόσον παραβλέψετε το πόσο εκνευριστικά βασανιστικός μπορεί να καταντήσει ο προσανατολισμός των Joy-Cons, θα χαρίσουν σε εσάς και στην παρέα σας απεριόριστες στιγμές γέλιου και χαλάρωσης. Το χιούμορ είναι βασικό χαρακτηριστικό των παιχνιδιών Wario και ευτυχώς προσφέρεται σε αφθονία για μια ακόμα φορά.



Δύσκολα θα δώσετε βάση στο σενάριο και τις ατάκες των πρωταγωνιστών. Δύσκολα θα δώσετε μεγάλη σημασία στην εξαιρετική παρουσίαση, τόσο οπτικά, όσο και ηχητικά. Ο πυρήνας του WarioWare: Move It! είναι τα micro-games του και αυτά κρατάνε ψηλά τη σημαία του σκοπού για τον οποίο προορίζονται, είτε πρέπει να κόψετε τον κορμό ενός μπαμπού, είτε να τεμαχίστε ένα καρότο, είτε να βοηθήσετε μια κότα να ξεφύγει από τον Link, είτε να ποτίσετε τα λουλούδια, να καθαρίσετε το πάτωμα, να καψαλίσετε το φαγητό, να φράξετε τον δρόμο σε ανεπιθύμητες οντότητες, να απωθήσετε επιθέσεις εξωγήινων και πάρα πολλά άλλα που θα αποτελέσουν το εισιτήριο για ένα ξεχωριστό σύμπαν.



Τελικά, οι Sacred Stones (…δεν λέμε τι είναι…) θα αποδειχτούν όχι μόνο ιερές, αλλά και μαγικές, σε βαθμό να σας φωνάζουν συνεχώς να προσθέσετε τον τίτλο στη συλλογή σας, ειδικά αν είστε οπαδός των party games. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ευφάνταστα micro-games που ακονίζουν το μυαλό και τα αντανακλαστικά
  • Tech demo για την υλοποίηση των motion controls
  • Παιχνίδι και γυμναστική ταυτόχρονα
  • Άκρως διασκεδαστικό με παρέα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απαιτείται πολύς χώρος
  • Ο σωστός προσανατολισμός των Joy-Cons μπορεί να καταντήσεις εκνευριστική διαδικασία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*