Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Zombie Army 4: Dead War Nintendo Switch Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Rebellion

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Rebellion

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Zombie Army 4: Dead War Nintendo Switch
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://zombiearmy.com/en FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το Zombie Army 4: Dead War είναι ένα αξιοπρεπές shooter που αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας. Λεπτομέρειες στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Τα shooters για το Nintendo Switch δεν είναι πολλά, πόσο μάλλον οι ποιοτικές μεταφορές. Όλα τα μεγάλα franchises, όπως το Call of Duty και το Battlefield απουσιάζουν εδώ και χρόνια από τις πλατφόρμες της ιαπωνικής εταιρείας και δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η κατάσταση αν οι πωλήσεις της υβριδικής κονσόλας δεν έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τουλάχιστον, οι κάτοχοι έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με μερικές πολύ καλές κυκλοφορίες, όπως το Zombie Army 4: Dead War της Rebellion Developments, που λανσαρίστηκε για PlayStation, Xbox και PC πριν από δύο χρόνια.




Τα γεγονότα διαδραματίζονται το 1946, μετά το τέλος εκείνων της τριλογίας Zombie Army. Βρισκόμαστε έναν χρόνο έπειτα από την ήττα του Αδόλφου Χίτλερ από της δυνάμεις της Resistance, ο οποίος είναι πλέον εξορισμένος στην κόλαση. Παρά το κλείσιμο του Hellmouth οι ορδές των zombies δεν σταμάτησαν να λυμαίνονται τη Γηραιά Ήπειρο. Ο πληθυσμός τους ήταν τόσο μεγάλος που οι δυνάμεις των Συμμάχων αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στη Γαλλία, την Ιταλία και τις χώρες γύρω από τη Γερμανία. Σα να μην έφτανε αυτό, έκανε την εμφάνισή της μία μυστικιστική οργάνωση που ελέγχει τις ορδές και φροντίζει για τον πολλαπλασιασμό τους με ραγδαίους ρυθμούς. Έτσι λοιπόν, μια ομάδα γενναίων στρατιωτών ετοιμάζεται για το λεγόμενο Dead War. Η ιστορία ξεκινάει στο Μιλάνο και εκεί αρχίζουν τα δυσάρεστα νέα. Οι απέθαντοι όχι μόνο έχουν αποκτήσει νοημοσύνη, αλλά και την ικανότητα να χειρίζονται όπλα και οχήματα που άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί, όπως τανκ. Η κατάσταση έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο και χωρίς υπερβολές, το μέλλον της ανθρωπότητας είναι πιο αβέβαιο από ποτέ.



Όσον αφορά τον πυρήνα του gameplay, δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια ιδιαίτερη αλλαγή, οπότε δεν θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες. Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το review* του συνάδελφου Πλάτωνα Πέππα για τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι έχετε την ευκαιρία να παίξετε είτε σε mobile είτε σε tabletop mode. Οτιδήποτε και να επιλέξετε, ο τεχνικός τομέας ούτε θα σας εκπλήξει, ούτε θα σας απογοητεύσει. Ο κόσμος είναι κάτι παραπάνω από σκοτεινός και οι λεπτομέρειες είναι όσες πρέπει. Μάλιστα, με τους εχθρούς να εμφανίζονται από παντού, με μορφή καταιγίδας, το πιο πιθανό είναι να μην προλάβετε να επιδοθείτε στο σπορ της παρατήρησης. Επιπλέον, η ατμόσφαιρα στο πεδίο της μάχης δημιουργεί το συναίσθημα της εγρήγορσης, κάτι για το οποίο φροντίζουν τα παντός είδους ηχητικά εφέ. Η κίνηση του χαρακτήρα παραμένει ένα τικ κάτω από αυτό που αναμέναμε σε ταχύτητα και αυτό ίσως αποβεί μοιραίο. Όσο όμως προχωράει το gameplay, τόσο περισσότερο θα συνηθίσετε τον ρυθμό και στο τέλος θα θεωρήστε πως είναι ένα στοιχείο προς την κατεύθυνση του ρεαλισμού.



Οι αποστολές είναι απλές και ποικίλες. Ναι μεν κυριαρχεί η γραμμικότητα, όμως οι στόχοι είναι κάθε φορά διαφορετικοί, εκτός από τον βασικό, δηλαδή την εξολόθρευση οτιδήποτε εχθρικού κινείται. Η ποικιλία των όπλων δεν είναι τεράστια. Σχεδόν όλα όσα υπάρχουν κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και ευτυχώς, σχεδόν ποτέ δεν θα μείνετε από πυρομαχικά. Βρίσκοντας τα κατάλληλα upgrade kits- ναι υπάρχουν ψήγματα εξερεύνησης- όταν βρεθείτε σε safe house θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας. Βασικό παράπονο το γεγονός ότι το μέγεθος του γεμιστήρα δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Ομολογουμένως, λίγο είναι και το ένα med kit που επιτρέπεται να κουβαλάτε ανά πάσα στιγμή, με δεδομένο το ότι όσο πλησιάζετε προς το τέλος, τόσο περισσότερο θυμίζει κολαστήριο το πεδίο της μάχης και οι βομβιστές αυτοκτονίας ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Η δράση συνοδεύεται από την αφήγηση της ιστορίας, που παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον. Μόνο που ώρες-ώρες οι διάλογοι είναι τόσο πυκνοί, που ο υποτιτλισμός τους πνίγεται στην οθόνη του Nintendo Switch και μόνο με μεγενθυντικό φακό θα μπορέσετε να διαβάσετε τα γραφόμενα.



Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε το παιχνίδι με πάσα επιφύλαξη μιας και δεν είμαστε fan των zombie shooters, όμως όσο περνούσε η ώρα τόσο καταλαβαίναμε το πόσο μεγάλο λάθος είχαμε κάνει. To Zombie Army 4: Dead War μας κέρδισε με την απλότητά του. Οι περίπου 30 ώρες που χρειαστηκαν για να δούμε τους τίτλους τέλους ήταν ικανοί για να χορτάσουν τη δίψα μας για ένα αξιοπρεπές shooter στην κονσόλα της Nintendo. Αν και θα υπαρξουν σημεία που η δυσκολία του ακόμα και στο επίπεδο Normal θα σας αποσυντονίσει, η υπομονή και η επιμονή θα ανταμείψουν όσους διαθέτουν αυτές τις αρετές. Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε κλείνοντας, είναι: "Αξίζει και με το παραπάνω κάθε cent που θα ξοδέψετε". 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αξιοπρεπής μεταφορά
  • Απλές και ποικίλες αποστολές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η δυσκολία ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά για την ολοκλήρωση του τίτλου
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*