Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

2015 League of Legends World Championship Finals

*
Το ταξίδι που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου στο Παρίσι τελείωσε στο Βερολίνο την τελευταία μέρα του ίδιου μήνα. Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους οι SKTelecom T1 στέφθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και οι κορεατικές ομάδες μετρούν 3 από τα 5  Summoner's Cup του League of Legends. Στο Mercedes-Benz Arena (O2 - Berlin) του Βερολίνου η τελετή έναρξης ήταν λιγότερο μεγαλοπρεπής από πέρυσι με ένα video στα matrix του γηπέδου να δείχνουν στιγμιότυπα του τουρνουά και την πορεία των ομάδων ως τον τελικό. Η παρουσία των παικτών και των προπονητών ήταν καλύτερη από κάθε φορά με την τούμπα του Faker για να πάρει τη θέση του ανάμεσα στους συμπαίκτες του να αποτελεί το highlight της τελετής.



Οι SKTT1 κέρδισαν 3-1 με τους KOO Tigers να είναι η πρώτη ομάδα που τους πήρε παιχνίδι. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες πολλές φορές μέσα στη σεζόν με τους SKTT1 να έχουν το πάνω χέρι στα μεταξύ τους παιχνίδια και το αποτέλεσμα του τελικού να το επαληθεύει. Οι KOO Tigers ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση κατά τη διάρκεια του τουρνουά αλλά χωρίς να έχουν ανάλογη ποικιλία στις στρατηγικές τους. Με τον Smeb σε dualist και τον KurO σε control mages, οι KOO Tigers βασίζονταν στο late game για να κερδίσουν το παιχνίδι. Οι SKTT1 από την άλλη έδειξαν ποικιλία στον τρόπο παιχνιδιού τους τόσο σε champions αλλά και σε στρατηγικές. Σε μια top lane centric meta, ο Marin προτίμησε να παίξει teamfight focused champions όπως ο Rumble και ο Gnar με τους SKTT1 να διαλέγουν comp που να είναι δυνατό στο mid game ώστε να αποκτήσουν νωρίς το προβάδισμα, να κάνουν group up και να pushάρουν μαζί για τα objectives. Η στρατηγική τους απέδωσε τα μέγιστα και, ακόμη και στο 3ο παιχνίδι που χάσανε, φάνηκε πως ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους. Παρ' ότι σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού οι ΚΟΟ ήταν μπροστά στο gold και είχαν το Baron buff, οι SKTT1 τους κέρδιζαν στα teamfights και χρειάστηκαν πιο προσεκτική προσέγγιση για να κλείσουν το game. Έπρεπε να φτάσουν στο 4ο παιχνίδι για να παίξει Ryze ο Faker, ο μοναδικός παίκτης που έχει εμπιστευτεί το champion στο τουρνουά και για άλλη μια φορά ήταν ασταμάτητος. Φάνηκε πως η ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι είχε αφυπνίσει τους SKTT1, οι οποίοι από νωρίς πήραν το προβάδισμα και τέλειωσαν το παιχνίδι δίχως να αφήσουν περιθώριο στους KOO Tigers να τους σταματήσουν.



Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ξανά ο Bengi και ο Faker με το “πολυεργαλείο” Marin να εξασφαλίζει το βραβείο MVP για τις εκπληκτικές του εμφανίσεις. Μια ομάδα που μετά την απόλυτη επιτυχία που είχαν βιώσει το 2013 σαρώνοντας όλους τους τίτλους είχε φτάσει στο απόλυτο μηδέν πέρυσι δίχως να καταφέρει να φτάσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014. Ήρθαν αλλαγές στο roster, μόνο δύο από τους πέντε παίκτες της παλιάς ομάδας παρέμειναν και ο προπονητής kkOma αποφάσισε να φτιάξει ένα σύνολο που βασίζεται λιγότερο στις μονάδες και περισσότερο στην ομαδικότητα. Τα αποτελέσματα αρχικά ήταν μικτά και η ομάδα άρχισε να βελτιώνεται λίγο πριν το Mid Season Invitational στο οποίο και συμμετείχαν. Μετά την ήττα τους στον τελικό από τους EDG, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Δούλεψαν πιο πολύ από ποτέ και από τότε ξεκίνησαν την ξέφρενη πορεία που τους έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Η απονομή και η τελετή λήξης ήταν…άχαρες; με τους νικητές να λαμβάνουν μετάλλια πριν πάρουν το Summoner's Cup και τη συνέχεια να έχει συνεντεύξεις με τους παίκτες. Σε σύγκριση με την περσινή τελετή που είχε από live των Imagine Dragons μέχρι χορογραφίες με Κορεάτες ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές, φέτος η Riot έκανε πισωγύρισμα σε μια κατά τ' άλλα άψογη διοργάνωση. Η Season 5 έφτασε στο τέλος της και οι παίκτες ξεκινάνε τις διακοπές που δικαιούνται. Η Riot πάλι γυρνάει πίσω στο εργαστήρι της και ετοιμάζει ήδη την Season 6.



Ως την επομένη φορά…”Good game, well played”.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • League of Legends
    • 12+ pegi 12+
      • 8.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (25)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://eune.leagueoflegends.com/ FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • giannisGG
    • οταν εχεις τον καλυτερο παικτη στον κοσμο εχεις ενα τεραστιο πλεονεκτημα...
      οταν εχεις τους τρεις καλυτερους παικτες στον κοσμο(+benji,marin) απλα δεν χανεις....

      οι KOO παιξανε τα πρωτα 2 παιχνιδια οπως οι ORIGEN και προφανως χασανε...
      στο 3ο παιχνιδι παιξανε σαν ΚΟΟ και το κανανε rodeo και κερδισανε ευκολα...
      και εκει που λες θα κανουν το ιδιο και στο 4ο παιχνιδι,επαναλαμβανουν το λαθος των πρωτων 2 παιχνιδιων και χανουν για πλακα...

    • winters
    • Bengi και Marin δεν είναι οι καλύτεροι παίχτες στον κόσμος στην θέση τους.
      Στο 3ο παιχνίδι οι SKT έδωσαν no reason 2 extra kills στους KOO στην αρχή, και αυτές οι ομάδες όταν κάνουν ace στο πρώτο 5λεπτο, δύσκολα χάνουν.
      Οι SKT κέρδισαν με τόση άνεση το Παγκόσμιο, κυρίως λόγω kkoma.

*