Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

2015 League of Legends World Championship Quarterfinals

*
Μετά το Παρίσι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends πήγε Λονδίνο για τη φάση των προημιτελικών. Με ντέρμπι όπως Fnatic-EDG και KOO Tigers-KT Rolster το τουρνουά συνέχισε στο ίδιο καλό επίπεδο όπως και στις προηγούμενες μέρες. Παρότι δεν πήγε κανένα ζευγάρι σε 5ο παιχνίδι, όλοι έβαλαν τα δυνατά τους και μας πρόσφεραν όμορφες στιγμές.

Flash Wolves vs Origen 1-3
Έχοντας εντοπίσει τα λάθη τους στο early game οι Origen αποφάσισαν να παίξουν late game comp και να τραβήξουν τη διάρκεια του παιχνιδιού μέχρι εκεί όπου αισθάνονταν έτοιμοι. Παίζοντας Anivia στο πρώτο παιχνίδι και με το Pentakill του Soaz με τον Darius οι Origen κέρδισαν το παιχνίδι παρά τα πολλά pick kills που είχε ο Maple με την LeBlanc. Η Anivia φάνηκε το ίδιο αποτελεσματική και στο δεύτερο παιχνίδι αλλά στο τρίτο οι Flash Wolves βρήκαν τρόπους να  την αντιμετωπίσουν παίρνοντας την Caitlyn, ένα ADC που έχει τις ικανότητες να αντιμετωπίσει το πτηνό. Ένα match up που το έχει παίξει και ο xPeke (Caitlyn) ενάντια του Froggen (Anivia) στο Season 3, οι Origen πήραν την Orianna. Και με τις δύο ομάδες να μην παίζουν heavy engage comps η Caitlyn ήταν ασταμάτητη κλέβοντας και τον Baron, οδηγώντας τους Flash Wolves στη νίκη. Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, η Anivia επέστρεψε στα χέρια του xPeke και με την ίδια συνταγή από τα δύο πρώτα παιχνίδια, οι Origen κέρδισαν και πέρασαν στην επόμενη φάση. Φανερά βελτιωμένοι από τη φάση των ομίλων, οι Origen φάνηκε να θέλουν να βελτιώσουν τα δυνατά τους σημεία παρά να δοκιμάσουν κάτι νέο και ενάντια στους Wolves αυτό δούλεψε ενώσ ο xPeke με τον Soaz φτάνουν για τρίτη φορά στην καριέρα τους στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.



SKTelecom T1 vs ahq e-Sports Club 3-0
Ασταμάτητοι οι SKTT1 διέλυσαν τους ahq δείχνοντας στους υποψήφιους διεκδικητές του τίτλου πως είναι το φαβορί. Εν αντιθέσει με τις περισσότερες ομάδες που κάνουν ban τους πιο δυνατούς ήρωες του meta, οι SKTT1 φαίνεται να προτιμούν τα denial bans ακόμα και αν χάσουν κάποια από τα pick προτεραιότητας.  Φρόντισαν λοιπόν να κάνουν ban την Jinx του AN και τα περισσότερα προβλήματά τους τέλειωσαν. Μόνο στο 3ο παιχνίδι αντιμετώπισαν πραγματική δυσκολία όταν ο Fizz του Westdoor σκότωσε 2 φορές solo τον Kassadin του Faker. Παρότι οι SKTT1 είναι πολύ ομαδικοί και έχουν κερδίσει όλα τους τα παιχνίδια, ανά διαστήματα φαίνεται πως έχουν ρωγμές. Αργούν μερικές φορές στα rotation και ο Faker με τον Marin παίζουν πολύ επιθετικά με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι. Είναι όμως καταπληκτικοί παίκτες με μεγάλη εμπειρία ώστε να μπορούν να καλύψουν τις αδυναμίες τους και εκμεταλλεύονταν τα λάθη των αντιπάλων τους. Οι Origen δείχνουν πιο ικανοί στο πως θα χειριστούν ως σύνολο το παιχνίδι με τους SKTT1 να είναι καλύτεροι στο 1v1.



Fnatic vs Edward Gaming 3-0
Ήταν μέχρι να πάρουν φόρα οι Fnatic. Μετά από την μέτρια εμφάνιση που είχαν στους ομίλους και αντιμέτωποι με τους EDG, οι Fnatic είχαν το πρώτο δυνατό test του τουρνουά. Ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε φαβορί και με τις δύο ομάδες να είναι υποψήφια για τον τελικό, οι Fnatic μετέτρεψαν το ντέρμπι σε θρίαμβο κερδίζοντας 3-0. Αν μέχρι στιγμής οι Fnatic είχαν το πιο ανορθόδοξο pick στον adc Kennen, οι EDG πήραν 3 teleports στον πρώτο αγώνα και adc Jayce με τους ασιάτες να βρίσκονται παντού στον χάρτη στο early game. Όμως οι Fnatic προσαρμόστηκαν γρήγορα και κάνοντας group up έπαιξαν το παιχνίδι τους και έδειξαν πως είναι η καλύτερη ομάδα. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είχαν πιο συμβατά comps αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα.  Οι Fnatic κέρδισαν αβίαστα, δίχως να φανεί πως στερεύουν από ιδέες και πλάνα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τους ημιτελικούς. Σε ένα best-of-5 κάθε ομάδα μπορεί να ξαφνιάσει τον αντίπαλο της με μια καινούργια στρατηγική κλέβοντας ένα παιχνίδι. Το θέμα είναι αν μπορούν να έχουν αρκετές τέτοιες στρατηγικές όταν οι αντίπαλοι τους προσαρμοστούν στην αρχική και αν μπορούν οι ίδιοι να προσαρμοστούν στις στρατηγικές των αντιπάλων. Οι Fnatic φαίνεται να είναι πλέον πολύ καλά προετοιμασμένοι σε αυτό το επίπεδο. Το θέμα είναι αν ξέμειναν από ιδέες ή έχουν και άλλους άσσους στο μανίκι τους.



KT Rolster  vs KOO Tigers 1-3
Γλυκιά εκδίκηση πήραν οι KOO Tigers απέναντι στους kt Rolster. μετά την ήττα στους ημιτελικούς του LCK Summer. Οι Tigers μετά τη μέτρια εμφάνιση στα groups, όπου έδειξαν όλα τους τα ελαττώματα, πήραν τα πάνω τους. Είναι κάτι που συμβαίνει αρκετές φορές σε διεθνείς διοργανώσεις, δηλαδή οι κορεατικές ομάδες να προσπαθούν περισσότερο όταν βρίσκονται απέναντι σε συμπατριώτες τους και κάτι τέτοιο έγινε και στο Λονδίνο. Αφού έχασαν το πρώτο παιχνίδι  με τον Veigar του KurO να μην αποτελεί πραγματική απειλή αλλά έκπληξη που οι KOO Tigers αποφάσισαν να τον ξαναπάρουν. Στο δεύτερο παιχνίδι όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική. Ο Veigar του KurO ήταν ασταμάτητος και ανάγκασε τους KT Rolster να τον κάνουν ban για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Έτσι όμως έμεινε ανοικτή η Fiora του Smeb με την οποία κέρδισε το top lane κατά κράτος παρά το camp του Score. Ακόμα και στο τέταρτο παιχνίδι που οι KT Rolster ήταν πολύ μπροστά, ο Piccaboo πιάστηκε ξανά και ξανά πιο μπροστά και μετά από ένα κακό Baron Call, οι KOO έκαναν comeback και πέρασαν στην επόμενη φάση, πιο οργανωμένοι, πιο δυνατοί από ποτέ. Αν έχουν την ίδια απόδοση και με τους Fnatic σίγουρα θα δούμε ένα δυνατό αγώνα.



Στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν οι αγώνες με τους ημιτελικούς Fnatic-KOO Tigers και Origen-SKTT1. Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος Ευρωπαίος φίλαθλος δεν θα πίστευε πως 2 ομάδες EULCS θα έφταναν ως εδώ. Με τους KOO Tigers να μην είναι φόβητρο, οι Fnatic μπορούν να γίνουν η πρώτη δυτική ομάδα που θα φτάσει στον τελικό μετά από τη Season 1. Οι Origen έφτασαν ως εδώ, πέρα από όλες τις προσδοκίες αν σκεφτεί κανείς πως πέρυσι τέτοια εποχή δεν υπήρχαν καν σαν ομάδα. Ακόμα και να χάσουν ενάντια στους SKTT1 δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα. Είναι μια από τις 4 καλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Παρακολουθείστε τις ευρωπαιοκορεατικές μονομαχίες στο official channel της Riot Games στο twitch.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • League of Legends
    • 12+ pegi 12+
      • 8.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (25)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://eune.leagueoflegends.com/ FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • giannisGG
    • fnatic vs koo-->θα περασουν οι fnatic...3-1 με 3-2...

      skt t1 vs origen-->το κακο για τους skt ειναι οτι ουσιαστικα δεν εχουν παιξει με κανεναν αντιπαλο της προκοπης
      ετσι ωστε να πιεστουν...και τωρα θα αντιμετωπισουν μια ομαδα που ειναι καλη σε ολα τα lanes...
      το καλο για τους skt ειναι οτι απο την στιγμη που δεν εχουν παιξει με κανεναν αντιπαλο της προκοπης δεν χρειαστηκε
      να αποκαλυψουν τα δυνατα τους combo ουτε να αποκαλυψουν τα δυνατα τους χαρτια...
      οι origen ειναι ηδη επιτυχημενοι,ομως θα πρεπει να πιασουν το δικο τους 10/10 για να εχουν ελπιδα...

      αντικειμενικα ολοι θελουν skt vs fnatic στον τελικο για μια τιτανομαχια "barca vs real" ,αλλα θα δειξει..

*