Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

2015 League of Legends World Championship Semifinals

*
Ευρώπη εναντίον Κορέας ήταν τα φετινά ζευγάρια του ημιτελικού με τους Origen και τους Fnatic να έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι πρώτες ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό μετά από τη Season 1. Πιο δύσκολο το έργο των πρώτων με τους δεύτερους να είναι φαβορί αλλά κανείς τους δεν τα κατάφερε και έτσι για πρώτη φορά θα έχουμε κορεάτικο εμφύλιο στον τελικό.

Origen vs SKTelecom T1 0-3
Με τον Easyhoon να ξεκινάει στη θέση του Faker, οι Origen μπήκαν ορεξάτοι,  πήραν το προβάδισμα και προς στιγμήν φάνηκε πως μπορούν να γίνουν η πρώτη ομάδα στο τουρνουά που θα κερδίσει τους SKTT1. Παρότι οι Origen πήραν αρκετά νωρίς τον Baron, μια σωρεία λαθών πέταξαν το πλεονέκτημα τους από το παράθυρο. Δίχως dedicated shotcaller, οι Origen φάνηκε να διστάζουν στις αποφάσεις τους με τους SKTT1 να είναι πιο έτοιμοι στο να αδράξουν τις ευκαιρίες. Όταν χάθηκε το πρώτο παιχνίδι, ουσιαστικά τέλειωσαν και τα series για τους Origen. Ο Soaz tiltαρε με αποτέλεσμα ο MaRin να κυριαρχήσει στο top lane και να γίνει ασταμάτητος split pusher με κανέναν από τους Origen να μη μπορεί να τον ελέγξει. Στο τρίτο game που έπαιξε ο Faker και πήρε Ryze, το παιχνίδι ξέφυγε γρήγορα από τα χέρια των Ευρωπαίων.



Με πολλά towerdives και early skirmishes οι SKTT1 πάτησαν τέρμα το γκάζι και τέλειωσαν με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι. Οι Origen τελειώνουν από το τουρνουά αλλά μόνο στεναχωρημένοι δεν είναι. Για μια ομάδα που πέρυσι τέτοια εποχή δεν υπήρχε καν, το να τερματίσουν στις 4 καλύτερες ομάδες στον κόσμο είναι τεράστιο κατόρθωμα. Μπορεί να έχασαν 3-0 αλλά ήταν η πρώτη ομάδα που έσπασε 2nd tier turret των SKTT1 και η πρώτη ομάδα που πήρε Baron απέναντι τους. Η πανοπλία των Κορεατών έδειξε για πρώτη φορά ρωγμές και στη δεύτερη παρουσία τους σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου θα βρουν αντιπάλους δυσκολότερους από τους Origen.

ΚΟΟ TIGERS vs Fnatic 3-0
Μετά τη συντριβή των Origen από τους SKTT1, οι Fnatic ήταν η τελευταία ελπίδα της Ευρώπης για το τουρνουά. Με τη στήριξη του κόσμου στις Βρυξέλλες και με ένα θεωρητικά βατό αντίπαλο, οι Fnatic προηγήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι. First Blood στο top lane και με τη LeBlanc του Febiven 4/0 όλα έδειχναν πως οι Fnatic θα έπαιρναν τον αγώνα. Ένα μοιραίο towerdive στο 16ο λεπτό πέταξε το gold lead τους και οι KOO Tigers που είναι γνωστοί για τα late game teamfights μπήκαν ξανά στον αγώνα και παίρνοντας λίγο αργότερα και τον Baron pushαραν αργά και προσεκτικά το προβάδισμα τους για να πάρουν την νίκη. Εκεί χάθηκε και το series για τους Fnatic. Δίχως να λέμε πως οι Tigers είναι κακή ομάδα, η ψυχολογική πίεση των Fnatic τους στέρησε το εισιτήριο για τον τελικό. O Huni έπαιξε αρκετά άσχημα στους επόμενους δύο αγώνες αλλά αυτός που πραγματικά χαρακτηρίζεται ο αδύναμος κρίκος των Fnatic ήταν ο Reignover. Παρότι ήταν μπροστά στα early games ήταν πολλές φορές υπερβολικά επιθετικός και έπαιρνε αχρείαστα ρίσκα που θα έφερναν μικρό κέρδος με αποτέλεσμα να χάνει το προβάδισμα που έχτισε πιο πριν. Οι Tigers από την άλλη φάνηκε πως είχαν πλάνο και το εκτέλεσαν πλήρως. Προτίμησαν να είναι παθητικοί στην αρχή του παιχνιδιού και να ετοιμαστούν για το late game όπου τα pick τους θα είχαν το πλεονέκτημα. Δεν είναι σίγουρο αν αυτή η στρατηγική θα αποδώσει στον τελικό αφού οι SKTT1 είναι γνωστοί για τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού. Παρότι είχαν χάσει την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι στον τελικό του LCK, οι KOO Tigers είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί το μέγιστο κατά την διάρκεια του τουρνουά και αυτή τη στιγμή έχουν το momentum για να τους χτυπήσουν στα ίσα.



Το deactivation του Gragas έκρινε πολλά για τους αγώνες, με τους junglers να καταφεύγουν σε νέα champions. Οι Κορεάτες φάνηκε να είναι πιο έτοιμοι αφού τόσο ο Hojin με τον Zac και τον Lee Sin, όσο και ο Bengi που έπαιξε Jarvan IV απέδωσαν τα μέγιστα ενώ από τους ευρωπαίους μόνο ο Amazing με τον Lee Sin φάνηκε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο παιχνίδι.

Εκεί που κρίθηκαν όμως τα series ήταν στην ανωτερότητα των κορεατικών ομάδων όταν παίζουν κάτω από πίεση. Εν αντιθέσει με το EU LCS όπου τα split παίζονται σε αγωνιστικές best-of-1, οι Κορεάτες έχουν όλα τους τα παιχνίδια στο LCK σε φόρμα best-of-3. Το να μένεις πίσω και να έχεις τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσεις την ανατροπή είναι κάτι που λείπει από τους Ευρωπαίους και μια αλλαγή στο format θα έφερνε τα regions πιο κοντά, ειδικά φέτος που είδαμε την ψαλίδα Δύσης-Ανατολής να έχει μικρύνει αισθητά.

Τον κορεατικό τελικό μπορείτε να παρακολουθήσετε το Σαββάτο στο επίσημο channel της Riot Games στο Twitch.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • League of Legends
    • 12+ pegi 12+
      • 8.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (25)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://eune.leagueoflegends.com/ FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • aplwsninja
    • Το league of legends είναι ένα άθλημα το οποίο παίζεται 5 εναντίων 5 και στο τέλος κερδίζει πάντα η Κορέα. :P Πάντως ήτανε πολύ ωραιο παγκόσμιο από άποψη θεάματος και οι ευρωπαϊκές ομάδες τα πήγανε πολύ καλά. Πίσω στο solo queue λοιπόν!! :)

*