Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

2015 League of Legends World Championship

*
Μετά από ένα χρόνο και την κατάκτηση του τροπαίου από τους Κορεάτες Samsung White, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του League of Legends είναι έτοιμο να στέψει την επόμενη κορυφαία ομάδα στον πλανήτη. Με τους αγώνες να διεξάγονται στην Ευρώπη, η φάση των ομίλων ξεκινάει Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στο Παρίσι με τη δράση να συνεχίζεται στο Λονδίνο για τους αγώνες knock out, με τους ημιτελικούς να παίζονται στις Βρυξέλες και το μεγάλο τελικό να λαμβάνει χώρα στο Mercedes-Benz Arena (O2 - Berlin) στο Βερολίνο στις 31 Οκτωβρίου. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχουν προκριθεί 16 ομάδες προερχόμενες από τα 5 πρωταθλήματα (NA LCS, EU LCS, LCK, LPL, LMS) καθώς και 2 ομάδες από τα Wildcard Tournaments (IWC), που θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 4 ομάδων με τους 2 πρώτους να προκρίνονται στους αγώνες knock out.



GROUP A
Ίσως ο ευκολότερος όμιλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κυρίως λόγω απουσίας αντιπροσώπων από Κορέα ή Ευρώπη, οι ομάδες του Group A νιώθουν την τύχη τους να χαμογελάει. Με CLG και KOO Tigers να είναι τα προφανή φαβορί για τα εισιτήρια των knock out, δύο outsider, Flash Wolves και paiN Gaming, μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο καθώς οι "μεγάλοι" του ομίλου δεν είναι και οι καλύτερες ομάδες από αυτές που συμμετέχουν.

COUNTER LOGIC GAMING (NA LCS)
Top: Darshan "ZionSpartan" Upadhyaha
Jungle: Jae-hyun "HuHi" Choi
Mid: Eugene "Pobelter" Park
AD Carry: Yiliang "Doublelift" Peng
Support: Zaqueri "Aphromoo" Black



CLG A.K.A. "POTENTIAL™”, μια από της παλαιότερες ομάδες του LOL, δεν είχε καταφέρει μέχρι στιγμής να βγει στον αφρό παρόλο που δεν της έλειψε ποτέ το ταλέντο. Ξεκινώντας δυναμικά σε κάθε split οι CLG φαινόταν να καταρρέουν υπό πίεση ειδικά εναντίον των TSM και των Cloud9 και να μην καταφέρνουν στα playoffs να φτάσουν τους στόχους τους και να κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Μετά από πολλά πειράματα στους παίκτες και τις θέσεις, η έλευση του ZionSpartan και του Pobelter, καθώς και την πρόσληψη καλού προπονητικού προσωπικού της έδωσε την ευκαιρία να λάμψει, να κερδίσει το NA LCS Summer Split και να πάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως το πρώτο seed του region. Με τους TSM και Cloud9 να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση και τους CLG να βρίσκονται σε βατό όμιλο, ο Doublelift και η παρέα είναι η μεγάλη ελπίδα της NA.

YOE FLASH WOLVES (LMS)
Top: Lu-Hsi "Steak" Chou
Jungle: Hau-Hsuan "Karsa" Hung
Mid: Yi-Tang "Maple" Huang
AD Carry: Wen-An "NL" Hsiung
Support: Shuo-Jie "SwordArt" Hu

Έχοντας συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013 ως Gamania Bears και τους παίκτες να γνωρίζονται αρκετά καλά μεταξύ τους ύστερα από χρόνια μαζί, οι Flash Wolves δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Έχοντας κερδίσει τους τότε πανίσχυρους SK Gaming στο IEM Katowice και τερματίζοντας και στα δύο 2015 splits δεύτεροι και πάνω από ομάδες όπως οι Taipei Assassins και οι Hong Kong Esports, οι Flash Wolves δεν θα παίξουν το ρόλο του κομπάρσου στον όμιλο.

KOO TIGERS (LCK)
Top: Kyung-ho "Smeb" Song
Jungle: Ho-jin "Hojin" Lee
Mid: Seo-haeng "KurO" Lee
AD Carry: Jong-in "PraY" Kim
Support: Beom-hyeon "GorillA" Kang

Μια από τις πιο τεχνικές ομάδες που βασίζεται περισσότερο στον έλεγχο των objectives και λιγότερο στα mechanics των παικτών της είναι οι KOO TIGERS. Tο αστέρι της ομάδας δεν είναι παίκτης αλλά ο προπονητής της, ο NoFe, που έγινε γνωστός για τα καταπληκτικά drafts που δίνουν προβάδισμα στην ομάδα του από το champions select. Μια ομάδα με φανερά προβλήματα συνεκτικότητας και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, μπορεί να φτάσει ψηλά αλλά και να αποτύχει οικτρά, αποτελεί γρίφο για την απόδοσή της στο τουρνουά αν και φαίνεται πως θα περάσει από τη φάση των ομίλων αρκετά εύκολα.

PAIN GAMING (IWC)
Top: Matheus "Mylon" Borges
Jungle: Thúlio "SirT" Carlos
Mid: Gabriel "Kami" Santos
AD Carry: Felipe "brTT" Gonçalves
Support: Hugo "Dioud" Padioleau

Η βραζιλιάνικη ομάδα κέρδισε την είσοδό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2 χρόνια μετά την ήττα της στον τελικό των προκριματικών από τους GaimgGear.eu. Το Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα είναι αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες Λίγκες και οι ομάδες του έχουν τη λιγότερη εμπειρία σε διεθνές επίπεδο με τους paiN Gaming να έχουν πολύ πιθανά το ρόλο του σάκκου του μποξ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να κλέψουν μια νίκη από τους αντιπάλους και να φέρουν τα πάνω κάτω στον όμιλο. Όλοι θυμούνται πέρυσι τους επίσης Βραζιλιάνους KaBuM! να κερδίζουν τους Elements αφήνοντας τους Ευρωπαίος εκτός συνέχειας του τουρνουά.



GROUP B
Το Group B θα μπορούσε να λέγεται και γκρουπ του θανάτου. Με 4 ομάδες μεγαθήρια που φαντάζει πως οποιαδήποτε μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση το Group B έχει 3 από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Οι Fnatic και οι ahq ήταν οι δύο εκπλήξεις του Mid Season Invitational, ενώ οι IG και οι Cloud9 πήραν αμφότερες τα πάνω τους την τελευταία στιγμή και τώρα πρέπει να δώσουν συνέχεια στις καλές τους εμφανίσεις. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους και όλοι να χάσουν από όλους σε αυτόν τον όμιλο με τον νικητή να κρίνεται στο νήμα σ' αυτόν τον όμιλο. Το σίγουρο είναι πως όποιες ομάδες και να προκριθούν θα αφήσουν έξω μερικές από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

FNATIC (EU LCS)
Top: Seung-hoon "Huni" Heo
Jungle: Yeu-jin "Reignover" Kim
Mid: Fabian "Febiven" Diepstraten
ADC: Martin "Rekkles" Larsson
Support: Bora "Yellowstar" Kim



Ομάδα με ιστορία στο League of Legends οι Fnatic μετά την διάλυση του περσινού ρόστερ φαίνονται καλύτεροι από ποτέ. Μόνο ο Yellowstar έχει μείνει από την περσινή ομάδα και είναι αυτός που έχτισε την φετινή. Με την προσθήκη των δύο Κορεατών (Huni, Reignover), την επιστροφή του Rekkles και την έλευση του Febiven η ομάδα έχει ένα αστέρι σε κάθε θέση. Έχοντας τον καλύτερο shotcaller στη Δύση (Yellowstar) και ίσως τον καλύτερο προπονητή εκτός Κορέας (Deilor), οι Fnatic έκαναν ένα τέλειο Summer Split 18-0 και έχασαν μόνο 2 παιχνίδια στον τελικό με τους Origen. Με την ομάδα να κάνει ένα τρομερό MSI που είχε στριμώξει τους SKTT1 στα σχοινιά και με τις συνεχόμενες καλές τους εμφανίσεις, οι Fnatic φαίνεται να είναι η κορυφαία ομάδα στη Δύση και η μοναδική που μπορεί να σταθεί ισάξια μπροστά στις Κορεατικές και Κινεζικές ομάδες.

INVICTUS GAMING (LPL)
Top: Zhi-Hao "Zzitai" Liu
Jungle: Byung-kwon "KAKAO" Lee
Mid: Eui-jin "RooKie" Song
ADC: Yan "Kid" Ge
Support: Hong-Jun "Kitties" Liu

Παρόμοια με τους Cloud9, οι IG είχαν μια μέτρια χρονιά. Με συνεχή σκαμπανεβάσματα και με ήττες από ομάδες από τον πάτο της βαθμολογία, η ομάδα φαινόταν πως θα έχανε το τρένο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όταν όμως ήρθε η ώρα για τα play offs οι IG ξεκίνησαν ένα σερί νικών που τους έφτασε μέχρι τη τρίτη θέση αφού νίκησαν και τους Edward Gaming, το απόλυτο φαβορί εκείνη τη στιγμή. Πήραν έτσι μια θέση στο gauntlet το οποίο και κέρδισαν πανηγυρικά ερχόμενοι ως 3ο seed του LPL. Με το show των KaKAO και RooKie να έχει πάρει μπρος και την υπόλοιπη ομάδα να φαίνεται να έχει ξυπνήσει, οι IG φαίνεται πως είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγμα, αρκεί να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.
AHQ (LMS)
Top: Yi "Ziv" Chen
Jungle: Zhao-Hong "Mountain" Xue
Mid: Shu-Wei "Westdoor" Liu
ADC: Chun-An "AN" Chou
Support: Chia-Wei "Albis" Kang



Όπως οι Fnatic έτσι και οι ahq είχαν ένα μέτριο ξεκίνημα στο Spring Split 2015 αλλά μετά το MSI πήραν τα πάνω τους και συνέχισαν ανίκητοι στο καλοκαιρινό split. Με αιχμή του δόρατος τον midlaner Westdoor, οι ahq είναι μια ομάδα που αγαπά τα team-fights τα οποία αναζητά σε όλο το διάστημα του αγώνα. Βασίζεται στο early game και ρισκάρει συχνά ώστε να πάρει το προβάδισμα νωρίς με αποτέλεσμα πολλές φορές να πέφτει θύμα της απερισκεψίας της. Η ομάδα έχει ελαττώματα όπως το κακό vision control και τα rotation για τα objectives, σημεία τα οποία πρέπει να βελτιώσει αν θέλει να περάσει στον επόμενο γύρο.

CLOUD9 (NA LCS)
Top: An "Balls" Le
Jungle: Hai "Hai" Lam
Mid: Nicolaj "Incarnati0n" Jensen
ADC: Zachary "Sneaky" Scuderi
Support: Daerek "LemonNation" Hart



Περασμένα τα μεγαλεία για τη πάλαι ποτέ υπερδύναμη Cloud9. Με την αποχώρηση του Hai και την έλευση του solo queue god Incarnati0n η ομάδα φάνηκε να χάνει την ομοιογένειά της. Με θέματα επικοινωνίας μεταξύ του Meteos και του Incarnati0n και με την απουσία καλού shotcaller, ο Hai χρειάστηκε να επιστρέψει αλλά αυτήν τη φορά στη θέση του Jungler. Με το ζόρι πρόλαβαν οι Cloud9 να ξεφύγουν από τα relegations και μπήκαν από το...παράθυρο στο gauntlet για την τρίτη και τελευταία θέση για τα Worlds, έχοντας να παίξουν και να κερδίσουν 3 best-of-5. Και το κατάφεραν. Κερδίζοντας Gravity και Team Impulse με 3-2 ενώ ήταν 0-2 αρχικά, οι Cloud 9 μπήκαν από την...πόρτα στα Worlds με μια διαδρομή σαν παραμύθι. Το θέμα είναι κατά πόσο θα υπάρξει διάρκεια στο παιχνίδι τους, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με 3 καλύτερες ομάδες, θα μπορέσουν ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να σταθούν στο ύψος τους.



GROUP C
Παλιοί γνωστοί συναντιούνται στο Group C όπου αντίπαλοι του παρελθόντος βρήκαν νωρίς στο τουρνουά την ευκαιρία για εκδίκηση. Ο Ryu των H2K ψάχνει την εκδίκηση ενάντια στον Faker των SKTT1 μετά την ήττα του στη πιο διάσημη μονομαχία του League of Legends. Μετά από αυτό το παιχνίδι ο Ryu έμεινε με τη ρετσινιά του Loser και είδε τον μεγάλο του αντίπαλο να γίνεται ο πιο γνωστός και καταξιωμένος παίκτης του LoL. Από την άλλη οι SKTT1 θέλουν με τη σειρά τους εκδίκηση από τους EDG μετά την ήττα τους στο MSI, την πρώτη φορά μετά το 2013 που μια κινεζική ομάδα κέρδισε μεγάλο τουρνουά απέναντι σε κορεατική ομάδα. Με δύο μεγάλα φαβορί, τους SKTT1 και τους Edward Gaming να φαίνεται πως θα περάσουν στη φάση των knock out, οι Η2Κ και οι Bangkok Titans θα δώσουν τα πάντα για να δείξουν την αξία τους. Ίσως το Group με το περισσότερο ταλέντο στους mid laners.

SK TELECOM T1 (LCK)
Top: Gyeong-Hwan "MaRin" Jang
Jungle: Seong-ung "bengi" Bae
Mid: Sang-hyeok "Faker" Lee
ADC: Jun-sik "Bang" Bae
Support: Jae-wan "Wolf" Lee



Ό,τι και να γράψει κάποιος για τους SK TELECOM TEAM 1 θα είναι λίγο. Παγκόσμιοι πρωταθλητές το 2013, 5 φορές νικητές της κορεατικής λίγκας και με 1 All Star trophy, οι τίτλοι της ομάδας μιλάνε από μόνοι τους. Μετά από το στραβοπάτημα της περσινής σεζόν και την απουσία της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014, οι SKTT1 θυμίζουν ξανά την ομάδα του 2013 που κατέκτησε τα πάντα. Με τον Faker και τον Bengi να είναι οι μόνοι από το παλιό ρόστερ που επιστρέφουν και με τους Marin, Bang και Wolf να συμπληρώνουν την πεντάδα, οι SKTT1 φαίνεται να είναι έτοιμοι για ένα ακόμα πρωτάθλημα. Παρ' ότι ο παίκτης κλειδί είναι ο Faker και όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν, όλη η ομάδα αποτελείται από καταπληκτικές μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας χρεώνεται πέρα από τους παίκτες και στον kkOma, τον προπονητή της ομάδας, και για πολλούς τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο. Γνωστοί για τον προσεκτικό και στρατηγικό τρόπο παιχνιδιού τους, το άψογο vision και objective control, οι SKTT1 είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

H2K GAMING (EU LCS)
Top: Andrei "Odoamne" Pascu
Jungle: Jean-Victor "Loulex" Burgevin
Mid: Sang-wook "Ryu" Ryu
ADC: Petter "Hjärnan" Freyschuss
Support: Raymond "kaSing" Tsang

Το πρώτο διεθνές τουρνουά των Η2Κ έμελλε να είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μια νέα ομάδα που όμως βγάζει εμπειρία βετεράνου, οι Η2Κ έγιναν γνωστοί για τον στρατηγικό τρόπο παιχνιδιού τους. Παίζουν το παιχνίδι σε όλο το χάρτη έχοντας στο νου τους τη μεγάλη εικόνα του παιχνιδιού, ανταλλάζοντας πολλές φορές objectives για να κερδίσουν κάτι άλλο στην άλλη πλευρά του χάρτη μέχρι το προβάδισμα τους να γιγαντωθεί και να πιέσουν για τη νίκη. Με πολύ δυνατές μονάδες στο mid και στο bot lane, οι Η2Κ δεν αποφεύγουν τα λάθη στα mechanics τους και αντιμέτωποι με ομάδες πολύ δυνατότερες από αυτούς θα πρέπει να αποδείξουν αν το macro παιχνίδι τους μπορεί να καλύψει τα κενά που έχουν στο micro. Ήρθε η ώρα για την εκδίκηση του Ryu.

EDWARD GAMING (LPL)
Top: Tong "Koro1" Yang
Jungle: Ming "Clearlove" Kai
Mid: Won-seok "PawN" Heo
ADC: Hyuk-kyu "Deft" Kim
Support: Tian "meiko" Ye



Η στιγμή έφτασε για τους EDG να αποδείξουν πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν. Μια ομάδα που έχει κυριαρχήσει στο LPL αλλά πολλές φορές κατέρρευσε σε κρίσιμες στιγμές. Θεραπεία για την αστάθεια της απόδοσης δεν έχει βρεθεί και τα πειράματα με αλλαγές παικτών στο top και στο support από παιχνίδι σε παιχνίδι έχουν φέρει ανάμικτα αποτελέσματα. Ειδικά στο top lane είναι άγνωστο ποιος θα παίξει βασικός αφού τόσο ο Koro1 αλλά και ο AmazingJ διεκδικούν τη θέση. Με καταπληκτικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις ξεχωρίζουν οι δύο Κορεάτες, ο PawN και ο Deft, με τον δεύτερο να έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις με αποκορύφωμα τον τελικό του MSI όταν οι EDG κέρδισαν τους SKTT1. Η ομάδα έχει δείξει πέρα από εξαιρετικό map control και team fighting τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε παιχνίδι και να σχεδιάζει στρατηγικές για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο της. Παρ' ότι η πρόκρισή της στην επόμενη φάση είναι σχεδόν δεδομένη, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η τιτανομαχία με τους SKTT1, ειδικά στο mid lane όπου ο PawN έχει δείξει ξανά και ξανά πως είναι ο κρυπτονίτης του Faker.

BANGKOK TITANS (IWC)
Top: Pawat "WarL0ck" Ampaporn
Jungle: Chayut "007x" Suebka
Mid: Nuttapong "G4" Menkasikan
ADC: Juckkirsts "Lloyd" Kongubon
Support: Sorawat "Moss" Boonphrom

Για να είμαστε ειλικρινείς, το μέλλον των Bangkok Titans στο group φαίνεται δυσοίωνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει προοπτική να κάνουν την έκπληξη. Μια ομάδα σχεδόν αιμοβόρος, αιφνιδιάζει τον αντίπαλο της με την επιθετικότητά της από το πρώτο λεπτό. Ενώ οι περισσότερες ομάδες ετοιμάζονται για team fights γύρω από ένα objective, οι Bangkok Titans βασίζονται στο στοιχείου του αιφνιδιασμού, ξεκινώντας τα team fights σε ανύποπτες στιγμές. Αστέρι της ομάδας είναι ο G4, ένας επιθετικός παίκτης ο οποίος τραβάει συχνά τον αντίπαλο jungler στο lane του δίνοντας χώρο για ανάσα στους συμπαίκτες του. Δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρουν να πάρουν κάποιο παιχνίδι οι Bangkok Titans στο τουρνουά, σίγουρα όμως ο χαοτικός τρόπος παιχνιδιού θα προσφέρει συναρπαστικά ματς με τον G4 να προσπαθεί να σταθεί στο ύψος του απέναντι στα τέρατα του ομίλου, τους Ryu, PawN και, φυσικά, Faker.


GROUP D
Όλα είναι ανοικτά στο Group D. Με τρεις ομάδες που τέλειωσαν δεύτερες στο region τους και το No. 1 seed της Κίνας, τα πάντα θα κριθούν μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Με παίκτες που κουβαλούν ιστορία στο LoL και με ομάδες που έχουν παρόμοια playstyles, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Οι TSM είναι πάντα σοβαροί στις μεγάλες διοργανώσεις, οι KT Rolsters δεν είναι το φόβητρο που ήταν κάποτε αλλά συνεχίζουν να είναι από τους κορυφαίους. Με τον Ssumday, SoaZ, Dyrus, Acorn το Group D είναι το group των top laners με όλους τους να είναι βαρύμετρα στην ομάδα τους. Οι LGD φαίνεται να είναι η πιο φορμαρισμένη κινεζική ομάδα και η Origen είναι πραγματικά η ομάδα από την οποία μπορεί να περιμένει τα πάντα κανείς. Η πρώτη θέση φαίνεται να πηγαίνει στους Κινέζους αλλά από εκεί και κάτω, όλα είναι ανοιχτά. Μακράν ο όμιλος με τη μεγαλύτερη πιθανότητα ισοβαθμίας.

LGD GAMING (LPL)
Top: Cheon-ju "Acorn" Choi
Jungle: Zhu "TBQ" Yongquan
Mid: Zhen "GODV" Wei
ADC: Seung-bin "imp" Gu
Support: Chen "Pyl" Bo



Με την προσθήκη του παγκόσμιου πρωταθλητή imp και του ομόσταβλού του στους Samsung Acorn, οι LGD μπήκαν στο παγκόσμιο χάρτη του LoL. Με ένα μέτριο ξεκίνημα στο πρώτο τους split οι LGD πήραν μπρος στα playoff μέχρι τον τελικό που έχασαν 3-2 από τους EDG. Το ξεκίνημά τους δεν ήταν και το καλύτερο στο Summer Split, αφού το support τους ήταν τραυματίας. Όταν όμως ο Pyl επέστρεψε οι EDG εκτοξεύτηκαν στην κορυφή και αυτήν τη φορά, όταν συνάντησαν τους EDG στα ημιτελικά, τους “σκόρπισαν” 3-0 κατακτώντας και τον τελικό με αντιπάλους τους Qiao Gu. Το φαβορί για να περάσει πρώτη από τον όμιλο (ακόμη και για το τρόπαιο), οι LGD παίζουν με γρήγορο ρυθμό, προτιμούν τα kills από τα objectives και αργά αλλά σταθερά στραγγαλίζουν τον αντίπαλό τους με τα rotations στο χάρτη. Αστέρι της ομάδας είναι ο imp, ο οποίος δίνει και το ρυθμό στην ομάδα του, αφήνοντας το lane του αρκετά συχνά για πάρει kill στο mid και δεν διστάζει να flashάρει σε πέντε για πάρει ένα kill.

KT ROLSTER (LCK)
Top: Chan-ho "Ssumday" Kim
Jungle: Dong-bin "Score" Go
Mid: Sang-moon "Nagne" Kim
ADC: Dong-hyeon "Arrow" No
Support: Jong-beom "Piccaboo" Lee

KT Rolster, ίσως η πιο αδικημένη ομάδα από άποψη παρουσίας στα Worlds. Έχει φτάσει σε τρία LCK Summer Finals στη σειρά και δεν ήπιε νερό ποτέ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως το 2013 οι KT Rolster Bullets ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στον πλανήτη πίσω μόνο από τους SKTT1 K. Αν το best-of-5 το είχαν πάρει οι KT Rolsters, αν ο Ryu είχε κερδίσει την μονομαχία του με τον Faker, ίσως η ιστορία να είχε αλλάξει. Οι KT Rolster θα είχαν κερδίσει τα Worlds 2013 και θα έχτιζαν την αυτοκρατορία που έφτιαξαν οι SKTT1. Όμως τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν και για πρώτη φορά οι KT Rolsters κάνουν την εμφάνισή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχοντας χάσει τα αστέρια της, KaKAO και RooKie, το προηγούμενο καλοκαίρι η πέμπτη θέση στο Spring Split ήταν υπέρβαση. Η έλευση του Piccaboo από τους SKTT1 στη μέση του καλοκαιρού έσπρωξε την ομάδα σε πιο επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και έφτασαν να σκαρφαλώσουν ξανά μέχρι την κορυφή αφού στον τελικό βρέθηκαν ενάντια στους κλασικούς ανταγωνιστές τους. Οι SKTT1 τούς “σκόρπισαν” με 3-0 αλλά οι KT δεν το έβαλαν κάτω. Στον τελικό του gauntlet νίκησαν τους φαινομενικά ασταμάτητους Jin Air Green Wings και τελικά πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

TEAM SOLO MID (NA LCS)
Top: Marcus "Dyrus" Hill
Jungle: Lucas "Santorin" Larsen
Mid: Søren "Bjergsen" Bjerg
ADC: Jason "WildTurtle" Tran
Support: Jang-sik "Lustboy" Ham



How the mighty have fallen. Η πιο πετυχημένη ομάδα του NA LCS είχε φτάσει το ζενίθ της τον Μάρτιο που μας πέρασε. Με όλη την ομάδα να δίνει προτεραιότητα στον μεγάλο τους star, τον Bjergsen, οι TSM κατέκτησαν το IEM World Championship με εμφατικό τρόπο. Μερικές μέρες αργότερα επαλήθευσαν την υπεροχή τους κερδίζοντας τους Cloud9 στον τελικό του NA LCS Spring Split. Έφτασαν με τον αέρα του φαβορί στο MSI, όπου οι αντίπαλοί τους εκμεταλλεύτηκαν τον μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού τους και τους έριξαν στο καναβάτσο. Ο βασιλιάς ήταν γυμνός και οι TSM βρέθηκαν tiltαρισμένη σε ολόκληρο το Summer Split. Ο KEITH πήρε για λίγα παιχνίδια τη θέση του WildTurtle και ο προπονητής τους, Locodoco, έχασε τη θέση του αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε με αποτέλεσμα οι TSM να τερματίσουν στο split πέμπτοι, τη χειρότερη θέση στην ιστορία τους. Κατάφεραν παρά τα προβλήματά τους να φτάσουν στον τελικό αλλά η συντριβή τους από τους CLG 0-3 έσβησε την τελευταία αναλαμπή τους. Με την πίεση από τους οπαδούς να τους βαραίνει οι TSM πρέπει να αποδείξουν αν έχουν ακόμα το μέταλλο του πρωταθλητή.

ORIGEN (EU LCS)
Top: Paul "SoaZ" Boyer
Jungle: Maurice "Amazing" Stückenschneider
Mid: Enrique "xPeke" Cedeño Martínez
ADC: Jesper "Niels" Svenningsen
Support: Alfonso "mithy" Aguirre Rodriguez



Μετά την περσινή του αποχώρηση από τους Fnatic, ο xPeke αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ομάδα με σκοπό να τη φτάσει στην παγκόσμια elite. Και το κατάφερε. Σε ένα split. Διαλέγοντας άλλους 3 βετεράνους με παρουσία σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, εμπιστεύτηκε τη θέση του ADC στον Niels, έναν rookie άγνωστο στον περισσότερο κόσμο. Περνώντας από το European Challenger Series χωρίς δυσκολία προκρίθηκαν στο EU LCS Spring Split. Εκεί οι βετεράνοι έδειξαν πως τα γέρικα σκυλιά μπορούν να μάθουν καινούρια κόλπα και μαζί με τον Niels, που αναδείχθηκε Rookie of Summer Split, έφτασαν στον τελικό. Μπορεί να έχασαν από τους Fnatic με 3-2 αλλά έδειξαν πως ακόμα και οι θεοί αιμορραγούν. Δεν το έβαλαν όμως κάτω και κέρδισαν το Gauntlet εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι Origen φαίνεται να έχουν τις ίδιες πιθανότητες να τερματίσουν στην πρώτη ως και την τελευταία θέση στο group. Βασισμένοι στη τριπλέτα SoaZ, xPeke και Niels, και με το vision control του Amazing και του mithy, οι Origen έχουν δυνατό early game και ασταμάτητο split pushing που πιέζει σε όλα τα παιχνίδια των αντιπάλων. Μια ομάδα με το champion pool των Origen έχει μεγάλη ποικιλία από στρατηγικές για τους αντιπάλους της.

Άλλοι οπλίζουν mouse κι άλλοι φορτώνουν Twitch
Φέτος είναι η πιο ανταγωνιστική χρονιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τόσο με την “Έξοδο των Κορεατών” προς άλλα πρωταθλήματα αλλά κυρίως με την αλλαγή των προκριματικών και την εφαρμογή των circuit points που βοήθησε τις καλύτερες ομάδες του κάθε region να συμμετάσχουν στο τουρνουά. Με τον πρώτο αγώνα να ξεκινάει σε μερικές ώρες το ταξίδι του League of Legends World Championship αρχίζει.

Worlds Collide


Group Stage



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • League of Legends
    • 12+ pegi 12+
      • 8.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (25)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://eune.leagueoflegends.com/ FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • giannisGG
    • δεν πολυ παιζω lol αλλα παρακολουθησα ολο το lcs..(eu kai na)
      μιας και σε βλεπω ενημερωμενο....
      1.fnatic vs invictus-->δεν μπορω να καταλαβω γιατι δινουν 2.00 στους fnatic...
      2.clg vs wolves-->1.57 στους clg...πιστευεις μπορουν να χασουν οι clg?
      σκεφτομαι να παιξω αυτην την δυαδα στην 365...

      γενικα φετος απο eu-na δινω ενα 20% να κανουν κατι οι fnatic Και ενα 1% οι clg..κατα τα αλλα μαλλον οι κορεατες θα το παρουν παλι...

    • Kalamitis
    • 1. Και οι Fnatic και οι IG είναι από τις καλύτερες ομάδες στο τουρνουά. Οι Fnatic έχουν δείξει δείξει ώριμο τρόπο παιχνιδιού, έχουν δείξει πως μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι αν μείνουν πίσω και κυρίως δεν είναι μονοδιάστατοι. Το έδειξαν και στο MSI όταν μπορούσαν να προσαρμοστούν στον αντίπαλο τους και να διαμορφώσουν την στρατηγική του. Βασικό ρόλο είναι κατά πόσο ο Huni θα έχει μάθει τους Juggernauts (φάνηκε να έχει θέματα με το Gankplank) και μετά αν στον Reignover βγουν τα ganks. Οι IG πάλι στα καλά τους μπορούν να πάρουν τον τίτλο, στα κακά τους να μην περάσουν το group stage. Αλλά η απόδοσή τους είναι σαν καρδιογράφημα, μια πάνω μια κάτω. Έχουν καλύτερο jungler από τους Fnatic αλλά δεν νομίζω πως αυτό φτάνει για να τους πατήσουν. Στο τέλος του group stage νομίζω θα είναι 1-1 το score μεταξύ τους, το πολύ 2-0 οι Fnatic.

      2. CLG vs Wolves το έχουν οι CLG. Ειδικά στο top lane ο ZionSpartan είναι πολύ καλύτερος από τον Steak (μην ξεχνάς παίζουν ένα patch που ευνοεί τους top laners). Απλά να δούμε πως θα τα πάει ο Xmithie στα early ganks του. Γενικά και να παίξουν μέτρια οι CLG νομίζω αρκεί για να κερδίσουν.

    • ezio auditore
    • Α όμιλος:
      KOO και CLG πιστεύω θα περάσουν. Για τους KOO δεν έχεις να πεις και πολλά πράγματα. Είναι μια ομάδα που ξέρει να παίζει από "πίσω" με δυνατό objective control και late game shotcalling. Η αλήθεια είναι όμως ότι τελευταία στο LCK δεν είχαν καλή απόδοση και πέρασαν λόγω πόντων σαν το second seed της Κορέας παρά λόγω δύναμης. Οι CLG είναι ερωτηματικό από την άποψη ότι έχουν να παίξουν τόσα χρόνια σε world stage αλλά μετά και την οριστικοποίηση της εμφάνισης του κυρίως jungler τους πιστεύω ότι θα περάσουν εύκολα σαν δεύτεροι. Δεν υπάρχουν άλλες δυνατές ομάδες στον όμιλο.

      Β όμιλος:
      Fnatic και IG. Περιέγραψες όπως έπρεπε τους fnatic. Αν και έχουν σχετικά δύσκολο όμιλο δεδομένου ότι όλοι μπορούν να χάσουν από όλους λογικά θα περάσουν. Αν θέλουν να λέγονται μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο θα πρέπει να περάσουν σαν πρώτοι μάλιστα για να δικαιολογήσουν και το hype γύρω από αυτούς. Από το MSI και μετά προβάλλονται ως η καλύτερη ελπίδα της Δύσης.

      Οι IG από την άλλη έχουν τριπλέτα φωτιά με Κακάο, Ρούκι και Zzitai και όταν τους βγει το early απλά δεν γίνεται να χάσουν μετά. Άλλωστε κάπως έτσι είχαν νικήσει και τους EDG που θεωρούνται ένα από τα τρία φαβορί όλου του τουρνουά.

*