Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Amiibo: Η figures προσέγγιση της Nintendo

Αν πριν από τρία χρόνια ρωτούσε κάποιος ηγετικά στελέχη της Nintendo αν είχαν την οποιαδήποτε πρόθεση να κυκλοφορήσουν DLC για τα παιχνίδια τους, η πιο πιθανή απάντηση θα ήταν: «τι είναι το DLC;» και στις περισσότερες των περιπτώσεων η συγκεκριμένη δήλωση δεν θα περιείχε την οποιαδήποτε δόση ειρωνείας. Σήμερα, στη δύση του 2014, λίγο πριν την αυγή του 2015, με το Wii U να έχει αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του και το νέο έτος να μας επιφυλάσσει πολλές συγκινήσεις τις οποίες θα ζήσουμε μέσω των μεγάλων franchises της ιαπωνικής εταιρείας, η Nintendo όχι μόνο έχει αρχίσει να κυκλοφορεί DLCs για τα παιχνίδια της, αλλά λανσάρισε έναν ακόμα τρόπο μέσω του οποίου φιλοδοξεί να μπει μέχρι τα κατάβαθα των πορτοφολιών των καταναλωτών. Για αρκετό καιρό οι περισσότεροι ίσως και να μη γνώριζαν ποια είναι η ακριβής χρησιμότητα του τετραγώνου που βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος του Wii U GamePad.


Μόνο όσοι ασχολήθηκαν με το Pokémon Rumble U ίσως να είχαν διαβάσει πως το συγκεκριμένο σημείο του GamePad μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάγνωση φιγούρων τεχνολογίας NFC. Όχι όμως οποιεσδήποτε φιγούρες αλλά Amiibo με ήρωες από τα μεγάλα franchises της Nintendo και όχι μόνο, ήρωες οι οποίοι έχουν χαρίσει στους gamers εκατομμύρια ώρες διασκέδασης. Συγκεκριμένα, η λέξη Αmiibo είναι η ονομασία μιας τεχνολογίας ασύρματης επικοινωνίας και αποθήκευσης δεδομένων που έχει αναπτύξει η Nintendo για χρήση με το Nintendo 3DS και το Wii U.  Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη τεχνολογία θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι ανάλογες φιγούρες στα Disney Infinity και Skylanders. Στο σημείο όπου τους υποδεικνύεται από το παιχνίδι, οι παίκτες τοποθετούν τη φιγούρα στο σημείο ανάγνωσης και ο αντίστοιχος χαρακτήρας εισάγεται στον τίτλο. Για την ώρα, τα Amiibo χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στο Super Smash Bros, τόσο για το Wii U όσο και για το 3DS. Ναι μεν όλοι οι χαρακτήρες που έχουν ως τώρα κυκλοφορήσει σε φιγούρες υπάρχουν στο Super Smash Bros, όμως σκοπός είναι οι παίκτες να έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τον αγαπημένο τους ήρωα από το μηδέν, δίνοντάς του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εκείνοι επιθυμούν. Φτάνοντάς τους στο επίπεδο 50 που είναι και το λεγόμενο ταβάνι των ικανοτήτων έχουν στην διάθεσή τους έναν χαρακτήρα ιδιαίτερα αξιόμαχο, ικανό να ανταπεξέλθει οποιουδήποτε καυγά, τον οποίο πάνω απ’ όλα έχουν μεγαλώσει και εκπαιδεύσει λες και πρόκειται για δικό τους παιδί.

Ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο κύματα ή παρτίδες χαρακτήρων. Το πρώτο κύμα που ήταν διαθέσιμο από τα μέσα Νοεμβρίου περιλαμβάνει τους Mario, Link, Samus, Kirby, Fox, Donkey Kong, Pikachu, Peach, Marth, Yoshi, Villager και Wii Fit Trainer. Το δεύτερο κύμα ξεκίνησε να διατίθεται λίγες μέρες μετά, στις αρχές Δεκεμβρίου και οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να προσθέσουν στη συλλογή τους τους Diddy Kong, Zelda, Luigi, Captain Falcon, Pit και Little Mac. Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται το τρίτο κύμα, μεγάλο σε μέγεθος όπως και το πρώτο με τους Bowser, Toon Link, Sonic, Mega Man, King Dedede, Ike, Rosalina, Shulk, Lucario, Zero Suit Samus και Meta Knight να διεκδικούν μια θέση στο προπονητικό κέντρο των παικτών. Όπως έχει ανακοινώσει η Nintendo κάποιες από τις φιγούρες, οι λιγότερο δημοφιλείς, δεν πρόκειται να βρεθούν ξανά στα ράφια των καταστημάτων έπειτα από την εξάντληση του αρχικού στοκ, ενώ υπάρχει σκέψη, προκειμένου κάποιος που δεν πρόλαβε να τις αποκτήσει να μη στερηθεί τις μοναδικές λειτουργίες που προσφέρει η κάθε μία, να αντικατασταθούν από ειδικές κάρτες πάνω στις οποίες θα αναγράφονται οι απαραίτητοι κωδικοί. Έχει γίνει γνωστό ότι στην ομάδα αυτών που δεν προτιμάει η πλειοψηφία βρίσκονται οι Wii Fit Trainer και Villager και αναμένουμε για ποιες άλλες φιγούρες θα υπάρξουν ανάλογες ανακοινώσεις. Πέρα από το Super Smash Bros, τα Amiibo είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν στα Hyrule Warriors και Mario Κart 8, με ένα πολύ περιορισμένο αριθμό από αυτά να είναι λειτουργικά στα δύο αυτά παιχνίδια και αυτό κυρίως για το ξεκλείδωμα συγκεκριμένων customizations και bonus. Πάντως σιγά σιγά αναμένεται και άλλες εταιρείες να περιλάβουν την τεχνολογία αυτή στα παιχνίδια που κυκλοφορούν στις κονσόλες της Nintendo, με τη Bandai Namco να είναι η πρώτη από αυτές.



Μένει να δούμε εάν θα κυκλοφορήσουν και φιγούρες χαρακτήρων που έχουν μείνει εκτός roster. Περιθώρια όσον αφορά τα λεγόμενα μεγάλα ονόματα δεν υπάρχουν και πάρα πολλά, όμως λογικά η Nintendo δεν θα αφήσει παραπονεμένους τους φίλους του Toad, οι οποίοι πέραν του Captain Toad Treasure Tracker σίγουρα περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που θα δουν τη φιγούρα του αγαπημένου τους ήρωα να κοσμεί τα ράφια των καταστημάτων μαζί με τα υπόλοιπα Amiibo. Άσχετα από τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προσφέρουν στα παιχνίδια, πολλοί θα θελήσουν να αποκτήσουν τα Amiibo για συλλεκτικούς λόγους και ήδη έχουν καταγραφεί κάποιες σκηνές υστερίας, με καταναλωτές οι οποίοι έδιναν «μάχη» μεταξύ τους όχι σε κάποια αρένα του Super Smash Bros, αλλά μπροστά από το stand κάποιου καταστήματος για να αγοράσουν το τελευταίο κομμάτι που είχε μείνει από τη φιγούρα που έλλειπε από τη συλλογή τους. Στο μέλλον δεν αποκλείεται να δοθούν πολύ υψηλά ποσά για Αmiibo, η κυκλοφορία των οποίων θα έχει διακοπεί. Για την ώρα πάντως ένα μοντέλο της Peach που από σφάλμα στην παραγωγή κυκλοφόρησε χωρίς πόδια πωλήθηκε στο eBay έναντι $242.5 και αυτό λόγω της μοναδικότητάς του, παρόλο που αυτή οφειλόταν σε κάποιο ελάττωμα. Οι φιγούρες Amiibo ήρθαν για να μείνουν και σίγουρα η Nintendo θα στηρίξει σε αυτές ένα μέρος από την κερδοφορία της τα προσεχή χρόνια. Η τιμή τους στα €14.99 χαρακτηρίζεται ως μάλλον υψηλή για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, όμως η πιθανότητα κάποια στιγμή στο μέλλον να πωλούνται έναντι πολύ υψηλότερων ποσών θα ενθαρρύνει αρκετούς να αναζητήσουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες, ακόμα και αν δεν διαθέτουν κάποιο από τα παιχνίδια που θα μπορέσουν να τους χρησιμοποιήσουν. Ευχόμαστε στο μέλλον η Nintendo να καταφέρει να εξελίξει την εν λόγω τεχνολογία και να μας παρουσιάσει πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με το πώς όλα αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν στα παιχνίδια της, πάντα με σκοπό την καλύτερη εμπειρία των παικτών.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • iankysyrath
    • nice..απλα ρε παιδι μου σε αναγκαζουν να μουρλαθεις και με φιγουρες κι εγω δεν μπορω να τις παιρνω μια μια..αμα ξεκινησω δε θα σταματαω οποτε δεν εχω κανει καν ακομα την αρχη!

    • Kimi Raikkonen
    • Πραγματικά τα Amiibo ήρθαν για να μείνουν. Προσωπικά για εμένα είναι μια έξτρα απασχόληση - πρόκληση, στο να πετύχεις τον στόχο στα μέχρι τώρα τρία διαθέσιμα games που το υποστηρίζουν. Στην τελική μπορούμε να τις δούμε και σαν συλλεκτικές φιγούρες οι οποίες θα κοσμούν ευχάριστα το δωμάτιό μας ή την βιτρίνα μας.

    • Deathracer2009
    • Αν και δεν εχω Wii U ετυχε να περασω απο ενα καταστημα που πουλουσε τα Amiibo. Απο κοντα φαινονται οτι ειναι πολυ καλης ποιοτητας φιγουρες και σε ψηνει να τις αγορασεις ολες, ειδικα στην περιπτωση την δικια μου που δεν πολυασχολουμαι με παιχνιδια της Nintendo. Βεβαια ειναι λιγο ακριβες και αυτη την περιοδο εξοικονομω λεφτα για παιχνιδια αλλα πιστευω να τις αγορασω τις περισσοτερες στο μελλον. Εαν δεν εχουν εξαντληθει φυσικα.



      ΥΓ. Εαν κατσει κανα καλο στοιχηματακι θα αγοραστουν τα Amiibos. Καθαρα για συλλεκτικους λογους!!!!

    • nkav64
    • Δυστυχώς ο Κίρμπαρος εχει εξαφανιστεί...πραγματικά το μετάνιωσα που δεν τον πήρα όταν τον βρήκα στα media markt

    • PetrifieD-
    • https://www.skroutz.gr/s/5868411/Nintendo-Amiibo-Super-Smash-Bros-Kirby-Wii-U.html

      οριστε ο κιρμπαρος. Απο τους αγαπημενους μου χαρακτηρες γενικως στα Smash!

    • tsakiris7
    • mipos mpori kapios na mou pi tous tropous pou mporo na balo sto wii u xrimata gia na paro kati pou thelo?to psn as poume exi tis gnostes kartes pou iparxoun pantou..to nintendo ti exi?

    • Darkthronen
    • Ναι ρε nkav και εγώ τον είχα δει στα Public, δεν είχα πάνω μου κάρτα και χιλιομετανιώνω που δεν έχω τον ροζ επάνω στο γραφείο να χαίρομαι και να με ρωτάει ο πατέρας μου "καλά, τι μ@.... πας και παίρνεις" χαχαχαχα

    • koxy1987
    • Γενικά μου φαίνονται κομματάκι αδιάφορα... απ' την άλλη αυτά τουλάχιστον θα χρησιμοποιηθούν σε πολλά παιχνίδια, σε αντίθεση με τα Skylanders...

*