Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

High Notes - Assassin’s Creed

*
Ο Μάνος Βέζος συγκέντρωσε τα 200 καλύτερα κομμάτια της σειράς Assassin's Creed και μέσα από το αφιέρωμα Assassin’s Creed - High Notes τα προσφέρει για να τα ακούσετε.

Μπορεί όχι με το καλημέρα, σίγουρα όμως από πολύ νωρίς, η σειρά Assassin’s Creed χαρακτηρίστηκε από λογής λογής ελαττώματα και προτερήματα που άλλαξαν με τον καιρό, ωστόσο δεν αλλοίωσαν την προσήλωση σε ποιοτική μουσική επένδυση. Κύριος φταίχτης για αυτό είναι, φυσικά, ο Jesper Kyd και το ξεκάθαρο άλμα που έκανε από το πρώτο Assassin’s Creed στο Assassin’s Creed II. Είναι ενδεικτικό ότι το μουσικό θέμα “Ezio’s Family” θεωρείται, ανεπισήμως, το μουσικό θέμα της σειράς ολόκληρης, παρότι δεν έχει εμφανιστεί σε όλους τους τίτλους της. Για πρώτη φορά βλέπουμε διασκευή του να υιοθετεί την ονομασία “Assassin’s Creed”, και να κόβει κάθε πιθανή αναφορά σε “Ezio” και “Family”, με τον ερχομό του Assassin’s Creed Odyssey. Πρόκειται για την πρώτη πρακτική παραδοχή μιας πραγματικότητας που το κοινό θεωρεί εδώ και χρόνια πάγια κατάσταση.


Η παρατήρηση της μουσικής πορείας της σειράς έχει το δικό της ενδιαφέρον που δύσκολα διαγράφεται με μεμονωμένες βουτιές. Ο Jesper Kyd έδωσε συνθετικές βάσεις που κράτησαν για πολλά χρόνια, έστω και με ενδιάμεσα πειράματα. Η αλλαγή της σειράς έφερε κάπως πιο οργανικές συνθέσεις και με την πάροδο του χρόνου κομμάτια με τοπικές επιρροές έπαψαν να είναι συμπληρώματα στο σύνολο και να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Χωρούν πολλές ερμηνείες και συμπεράσματα, κάτι για το οποίο σιγουρευτήκαμε ακούγοντας όλα (ναι, ναι, όλα) τα soundtracks της σειράς με εξαίρεση όσα δεν έχει διαθέσει η Ubisoft στο κοινό, κυρίως αυτά από μικρότερες, εμπορικά και μη αδιάφορες παραγωγές. Συμπεριλάβαμε σε αυτήν την εξερεύνηση και το κινηματογραφικό Assassin’s Creed, όχι επειδή χαίρει της εκτίμησή ας μας αλλά διότι η μουσική του επένδυση είναι μακράν πιο ενδιαφέρουσα από καθετί άλλο που σχετίζεται με το έργο αυτό, και, επιπλέον, είναι μέρος της κανονικής μυθολογίας της σειράς και στοιχεία του μνημονεύονται σε games που ακολούθησαν. Καταναγκαστικά σχεδόν, λοιπόν, το αντιμετωπίσαμε ως μέρος της οικογένειας.

Μετά το πρώτο πέρασμα καταλήξαμε σε 200 και πλέον κομμάτια που θεωρούμε ότι έχουν ένα κάποιο ενδιαφέρον, από σύνολο με εκατοντάδες ακόμη κομμάτια. Η αλήθεια είναι πως εκκρεμεί δεύτερο πέρασμα που θεωρούμε ότι επιβάλλεται για να καταλήξουμε σε μια πιο «σφιχτή» λίστα.

Η οποία λίστα, στην τρέχουσα μορφή της, έχει το όνομα High Notes - Assassin’s Creed και μπορείτε να τη βρείτε στις υπηρεσίας Apple Music και Spotify. Η παρακάτω ενσωμάτωση της λίστας από τις δύο διαφορετικές μουσικές υπηρεσίες περιλαμβάνει τα μισά περίπου κομμάτια διότι υπάρχει ανώτατο όριο στις ενσωματώσεις. Ακολουθώντας όμως τα links προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες μπορείτε να βρείτε τη λίστα στην ολότητά της, να την προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας και να τη δείτε να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου καθώς παίζουμε μουσικό…jenga.

Όλα τα κομμάτια είναι με χρονολογική σειρά και με τη σειρά που εμφανίζονται και στα αντίστοιχα άλμπουμ, ακριβώς επειδή θέλαμε να φανεί η πορεία των μουσικών επενδύσεων. Φυσικά και περιλαμβάνονται κομμάτια από το Assassin’s Creed Odyssey.

Καλό ταξίδι.

Apple Music


Spotify
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*