Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

BlizzCon 2017: Hearthstone

*
Πλέον είναι αυτονόητη η προσθήκη συγκεκριμένου νέου περιεχομένου στο Hearthstone κατά τη διάρκεια του έτους και κάθε τέσσερις περίπου μήνες έχουμε και ένα νέο expansion. Οπότε η ανακοίνωση νέου set στη BlizzCon δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά ένα δεδομένο. Το Kobolds & Catacombs θα είναι το επόμενο expansion του Hearthstone και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο. Μετά από την εξερεύνηση της ζούγκλας του Un'goro, τις απέθαντες περιπέτειες με τους Death Knights στο Northrend, η θεματική του Hearthstone περνάει πλέον στο πιο κεντρικό ίσως τμήμα των RPG, το dungeon crawling. Τα dungeons ήταν, και είναι, ακρογωνιαίος λίθος των RPG και αποτελούν σταθερά στο βάθος του χρόνου, αναπόσπαστο μέρος του genre, είτε μιλάμε για το World of Warcraft, είτε για το Dungeon & Dragons απλωμένο στο τραπέζι. Για το έτερο συνθετικό του τίτλου, ίσως να χρειαστούν λίγη βοήθεια οι αμύητοι στο World of Warcraft. Τα Kobolds είναι ανθρωποειδή που κατοικούν υπογείως και το φετίχ τους είναι τα κεριά, που τα ανάβουν και τα στερεώνουν στο κούτελό τους. Με πολεμική κραυγή "You NO take candle!", τα Kobolds είναι σίγουρα από τις πιο αξιομνημόνευτες φυλές του WoW. Και ο λόγος που τα Kobolds είναι τόσο ιδιαίτερα για τους φίλους του WoW, πέρα από τη χαρακτηριστική τους, ανάλαφρη προσωπικότητα, είναι το γεγονός πως αποτελούν έναν από τους πρώτους εχθρούς που συναντούν οι παίκτες στο ταξίδι τους στο Azeroth. Και οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε. Είναι νοσταλγικό λοιπόν το νέο expansion, ένας φόρος τιμής στην πρώτη επαφή με το World of Warcraft ειδικότερα, αλλά και με το role playing game, ως είδος, γενικότερα.



Σκόπιμα λοιπόν, το expansion παρουσιάστηκε από τον Lead Designer, Ben Brode, σε στιλ “Choose Your Own Adventure”. Έχοντας το ρόλο του Dungeon Master, επέτρεπε στο κοινό της BlizzCon να διαλέγει την κατεύθυνση που θα έπαιρνε το party στο dungeon. Αφού διάλεγαν οι παίκτες ποια πόρτα να διαβούν, ο Brode παρουσίαζε μια σύντομη ιστορία για κάθε δωμάτιο, για τις παγίδες, τις αναμετρήσεις και το θησαυρό που αποκτούσαν, και όλα αυτά παρουσιάζονταν ως μια σειρά από νέες κάρτες. Άλλες κάρτες ήταν spells, με θεματική από παγίδες που εμφανίζονται κλασικά σε D&D, και άλλες ήταν minions που απαντώνται σε dungeons. Οι πιο ενδιαφέρουσες κάρτες που παρουσιάστηκαν από τον Brode ήταν τα Treasure cards που φαίνεται να είναι ήδη, από τις πιο «τρελές» προσθήκες του νέου expansion. Για παράδειγμα, το Zarog's Crown ανακαλύπτει ένα Legendary minion και το κάνει summon δύο φορές. Tο Wondrous Wand, τραβάει 3 κάρτες από το deck του παίκτη και κάνει το κόστος τους 0 mana. Είναι ιδιαίτερη η προσοχή με την οποία σχεδιάστηκαν οι κάρτες του νέου set, πώς δηλαδή κεντρικές ιδέες των RPGs μετουσιώθηκαν σε μηχανισμούς που εντάσσονται αρμονικά στο Hearthstone.



Ένα νέο keyword θα κάνει την εμφάνισή του στο Kobolds & Catacombs, το Recruit. Το Recruit είναι μηχανισμός που θα τραβάει κάρτες από το deck και θα τις τοποθετεί κατευθείαν στο board. Το νέο keyword είναι περισσότερο νοηματικό «καθάρισμα» στη διατύπωση επί των καρτών, παρά νέος μηχανισμός, και αρκετές παλιές κάρτες θα αλλάξουν την ορολογία τους σε recruit. Για παράδειγμα κάρτες που η περιγραφή τους ήταν “discover a 4 mana card and put it into play” θα μετατραπούν σε “recruit a 4 mana card” κ.ο.κ. Δύο νέα effects, τα Unidentified Magic Items και τα Spellstones, θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο νέο expansion. Τα Unidentified Magic Items είναι κάρτες που θα αποκτούν νέες δυνάμεις όταν φτάνουν στο χέρι του παίκτη. Για παράδειγμα η κάρτα του Priest, Unidentified Elixir, θα δίνει γενικότερα +2/+2 σε ένα minion. Όμως, όταν θα φτάνει στο χέρι του παίκτη από το deck, μετά από ένα ειδικό animation θα μεταμορφώνεται, καθώς το μαγικό αντικείμενο θα γίνεται identified, και η νέα κάρτα θα αποκτά μια επιπλέον δύναμη, πέρα από το +2/+2 effect. Αν μεταμορφωθεί σε Elixir of Purity, θα δώσει επιπλέον και Divine Shield στο minion στο οποίο χρησιμοποιήθηκε. Αν μεταμορφωθεί σε Elixir of Shadows, θα κάνει και summon ένα 1/1 copy του συγκεκριμένου minion. Τα Unidentified Magic Items, είχαν σκοπό να προσθέσουν την αίσθηση του dungeon loot, με τη λογική ότι οι παίκτες συχνά αποκτούν ένα άγνωστης ικανότητας μαγικό αντικείμενο, το οποίο θα πρέπει πρώτα να «αναγνωριστεί» πριν γίνει εφικτή η χρήση του. Πέρα από το Elixir, μια ασπίδα και ένα όπλο θα προστεθούν ως Unidentified Magic Items, αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα τι effects θα έχουν και ποια classes θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Και από μια κάρτα Spellstone θα λάβει κάθε class στο νέο set του Hearthstone. Τα Spellstones θα είναι σχετικά αδύναμα spells που θα μπορούν να εξελιχθούν σε πιο δυνατά, αρκεί να πληρούνται κάθε φορά ορισμένες προϋποθέσεις που βασίζονται στη θεματική κάθε class.
Για παράδειγμα, με κόστος 7 mana, το Lesser Sapphire Spellstone του Shaman μπορεί να κάνει summon μια κόπια ενός φιλικού minion. Αν ο παίκτης αποφασίσει να μην τη χρησιμοποιήσει, μπορεί να την κάνει upgrade κάνοντας overload 3 mana crystals. Η κάρτα τότε μεταμορφώνεται σε Sapphire Spellstone, διατηρεί το κόστος της, αλλά τώρα κάνει 2 κόπιες ενός φιλικού minion. Σε περίπτωση που ο παίκτης δεν χρησιμοποιήσει τη κάρτα ούτε τώρα, μπορεί να κάνει overload άλλα 3 mana crystals και η κάρτα θα μεταμορφωθεί ακόμη μια φορά σε Greater Sapphire Spellstone, διατηρώντας το κόστος της αλλά πλέον θα κάνει 3 copy του φιλικού minion. Τα Spellstones φαίνεται να είναι πιο δυναμικά στο χτίσιμο ενός deck, όχι όμως με πολύ καλή ενσωμάτωση στη θεματική του νέου set, σε σχέση με τα Unidentified Magic Items. Με επιφυλάξεις, καθώς δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τα Spellstones όλων των classes, το νέο effect φαίνεται να είναι η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη όσον αφορά το gameplay.



Δεν θα είχαμε νέο expansion, χωρίς νέα legendaries. Πέρα από διάφορα class specific legendary minion cards, θα έχουμε από ένα Legendary weapon για όλα εννιά classes, με Mage και Priest να είναι η πρώτη φορά που θα αποκτήσουν κάρτα weapon. Τόσο για Mage αλλά και Priest, τα weapons δεν θα λειτουργούν όπως στα υπόλοιπα classes, όπου ουσιαστικά είναι ένας έμμεσος τρόπος για να επιτεθεί ο ήρωας. Στο World of Warcraft τα weapons των casters είναι ουσιαστικά πανίσχυρα αντικείμενα που αποτελούν διάμεσο για να δημιουργηθούν τα ξόρκια. Μεταφέροντας λοιπόν την ίδια, κεντρική ιδέα στο Hearthstone, τα weapons των Mage και Priest θα έχουν παρόμοια λειτουργία ως αντικείμενα που θα βοηθούν τα δύο caster classes να χρησιμοποιούν τη μαγεία τους. Για παράδειγμα, το Dragon Soul του Priest, κοστίζει 3 mana και αν ο παίκτης χρησιμοποιήσει τρία spells σε ένα γύρο, τότε θα γίνεται summon ένας 5/5 Dragon. Το να αποκτούν όμως όλα τα classes πρόσβαση στην ίδια θεματική, τα weapons στη συγκεκριμένη περίπτωση, δημιουργεί τον κίνδυνο ομογενοποίησης. Προς αποφυγή του φαινομένου, τα classes που παραδοσιακά περιείχαν weapons στα decks τους, όπως ο Rogue και ο Warrior, θα αποκτήσουν ιδιαίτερα animations. Ταυτόχρονα, τα Legendary weapons θα έχουν και ένα passive effect, ώστε κάρτες σαν τις Gluttonous Ooze και Harrison Jones που κάνουν counter τα weapon cards να μη γίνουν overpowered.



Με την κυκλοφορία του Kobolds and Catacombs θα διατεθεί και ένα νέο single player mode, το Dungeon Run, εμπνευσμένο από το κλασικό πλέον παιχνίδι Rogue του 1980. Το Dungeon Run αποτελείται από 48 μοναδικά encounters και μεγάλο αριθμό νέων καρτών που θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε αυτό το mode. Ξεκινώντας ένα run, οι παίκτες θα διαλέγουν το class που επιθυμούν και μικρό deck, θα τίθενται αντιμέτωποι με μια σειρά από bosses, με τη δυσκολία να αυξάνεται σταδιακά. Με κάθε νίκη, οι παίκτες θα αποκτούν ένα θησαυρό με τη μορφή καρτών που θα είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για το συγκεκριμένο mode. Οι κάρτες αυτές θα προστίθενται στο deck και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το επόμενο boss. Σε περίπτωση όμως που ο παίκτης χάσει μια μάχη, η διαδρομή τελειώνει, όλη η πρόοδος του παίκτη, όπως και το deck που έχει δημιουργήσει, χάνεται και θα πρέπει να ξεκινήσει νέο Dungeon Run. Αν μάλιστα οι παίκτες καταφέρουν να ολοκληρώσουν το Dungeon Run και με τα εννιά classes, ένα ουδόλως εύκολο κατόρθωμα, τότε θα επιβραβευτούν με το Candle King cardback. Πέρα από τις 135 νέες κάρτες του set και το νέο battlefield board, θα υπάρξει νέο υλικό που θα δοθεί δωρεάν στους παίκτες και όπως όλοι ξέρουμε το τσάμπα πράμα είναι και το καλύτερο. Από την εβδομάδα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου, όλοι οι παίκτες θα αποκτήσουν δωρεάν το Marin the Fox, μια κάρτα legendary που περιέχει το treasure effect. Όσοι μάλιστα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την BlizzCon, είτε από κοντά ή μέσω Virtual Ticket, θα αποκτήσουν τη χρυσή εκδοχή του Marin the Fox. Με την κυκλοφορία του νέου expansion το Δεκέμβρη, όλοι οι παίκτες που θα κάνουν login στο παιχνίδι θα λάβουν και ένα δωρεάν Legendary weapon. Το Dungeon Run θα είναι επίσης δωρεάν άρα το ίδιο ισχύει και για το cardback που προσφέρει. Δεν τα λέτε και λίγα τα freebies.



Ήταν βέβαιη η ανακοίνωση ενός expansion κατά τη διάρκεια της BlizzCon, ελάχιστοι όμως θα μπορούσαν να μαντέψουν τη θεματική του. «Επιστροφή στις ρίζες» είναι ένας κλισέ όρος, αλλά στην περίπτωση του Kobolds & Catacombs ταιριάζει γάντι, αφού το νέο set αποτελεί όχι απλά φόρο τιμής στα παραδοσιακά dungeon crawlers, αλλά ένα love letter των developers στα RPG γενικότερα. Τα Gemstones αποτελούν την πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη όσον αφορά στο gameplay, αλλά τόσο οι μηχανισμοί των treasures αλλά και τα Unidentified Magic Items εξαρτώνται κυρίως από το RNG. Το RNG είναι και το σημείο τριβής μεταξύ developers και παιχτών, με τους δεύτερους να ζητούν την ελαχιστοποίησή του, όμως οι δημιουργοί υπόσχονται πως έχουν πάρει τα μέτρα τους. Γιατί αν τα αποτελέσματα του RNG είναι κάρτες με δυνατά effects, τότε μιλάμε ξεκάθαρα πως ο παράγοντας «τύχη» θα παίζει καθοριστικό ρόλο. Από την άλλη, αν τα effects είναι αρκετά αδύναμα, τότε κάλλιστα θα αγνοηθούν. Ευτυχώς, ο Δεκέμβριος είναι αρκετά κοντά ώστε να βγουν σύντομα τα ώριμα συμπεράσματα. Μέχρι τότε, οι παίκτες μπορούν να προπαραγγείλουν το Kobolds & Catacombs και να αποκτήσουν το "For the Hoard!" cardback αλλά και 50 card packs, τόσο μέσω του battle.net app αλλά και από την επίσημη σελίδα του Hearthstone.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*