Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

BlizzCon 2017: Overwatch

*
Είναι πλέον μοιραίο να περιμένουμε με σιγουριά συγκεκριμένες ανακοινώσεις σε κάθε BlizzCon. Ένας νέος ήρωας για το Overwatch είναι μία από αυτές τις βεβαιότητες. Όμως ένας νέος χάρτης με θεματική από τα παιχνίδια της Blizzard; Ένα νέο cinematic short για τον Reinhardt; Αυτές είναι ευχάριστες εκπλήξεις. Πέρα όμως από τις ανακοινώσεις για το περιεχόμενο εντός παιχνιδιού, είχαμε και μια πρώτη ματιά στο μέλλον της σκηνής των eSports για το Overwatch.



Στο νέο cinematic short, με τίτλο "Honor and Glory", πρωταγωνιστής ήταν ο Reinhardt και παρακολουθήσαμε πώς βρέθηκε να είναι μέρος του οργανισμού Overwatch. Είναι εξαιρετικό το πόσο σωστά δομημένο είναι το cinematic. Τόσο οπτικά, στα μοντέλα και στα εφέ, αλλά και κινηματογραφικά, στα cuts και τις γωνίες λήψης. Η Blizzard φτάνει για άλλη μια φορά τα υψηλά standards που πλέον έχουμε μάθει να περιμένουμε. Η πλοκή του ίδιου του cinematic αποδομεί και συνθέτει, μέσα στα λίγα λεπτά που διαρκεί, την ψυχοσύνθεση του Reinhardt. Βλέπουμε την ανεμελιά που είχε ως νεαρός, ένα χαρακτηριστικό που συνεχίζει να έχει και στην προχωρημένη του ηλικία στο παρόν, αλλά κυρίως βλέπουμε πως χαράχτηκε στη ψυχή του η αίσθηση της τιμής, το καθήκον προς τους συμπολεμιστές του. Μετά το τέλος του cinematic, οι φράσεις του Reinhardt, "Don't worry my friends, I will be your shield" και "Honor…and GLORY!" αποκτούν βαθύτερο νόημα. Δεν θα αρνηθούμε πως η Blizzard έχει τον τρόπο της να παίζει με τα συναισθήματα των θεατών, αλλά καταφέρνει ξανά και ξανά στα cinematic shorts της να δίνει ψυχή στους ήρωες του Overwatch, δημιουργώντας ιστορίες που αγγίζουν την καρδιά των θεατών, ανεξαρτήτως της πρωτινής έκθεσής τους στο παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ακούγεται από τη μητρική εταιρία Activision Blizzard η σκέψη για μια πιθανή ταινία animation με βάση το Overwatch. Τα μέχρι στιγμής δείγματα μιλούν από μόνα τους.



Με ένα σύντομο trailer παρουσιάστηκε στο κοινό ο επόμενος ήρωας του Overwatch, η Moira. Πρώην μέλος του Overwatch, η Moira είναι γενετιστής που εξαιτίας της φιλοδοξίας της και της έλλειψης ηθικών φραγμών, είδε τον οργανισμό για τον οποίο εργαζόταν, το Overwatch, να βάζει φρένο στα παρά φύσει πειράματά της. Τότε εκείνη στράφηκε στα black ops του οργανισμού, το Blackwatch, όπου οι πράκτορες είχαν τη θέληση να σπάσουν τους κανόνες. Όταν επήλθε η κατάρρευση του Overwatch, η Moira βρήκε το σπίτι της στο Talon, μαζί με αρκετούς πρώην πράκτορες του Blackwatch. Στο Talon, η δίψα της για ανακάλυψη και γενετικό πειραματισμό όχι απλά ήταν απλώς καλοδεχούμενη, αλλά μέλη του Talon, όπως ο Reaper και ο Doomfist, αποτέλεσαν τα πειραματόζωά της.



Ταιριαστό στο χαρακτήρα της, το kit της Moira παρουσιάζει μια δυαδικότητα, καθώς τα abilities της είναι ένα αμάλγαμα της τεχνολογίας του Overwatch που χρησιμοποιεί π.χ. η Mercy αλλά και των βιοτικών ικανοτήτων που απέκτησε ο Reaper. Η Moira είναι Support, που πέρα από healing κάνει και αρκετό damage, με τα abilities της να της προσφέρουν πολλαπλές επιλογές για προσέγγιση κάθε περίστασης. Το Biotic Grasp τής επιτρέπει να κάνει heal ή damage σε μικρή εμβέλεια αλλά τα Biotic Orbs αυξάνουν την εμβέλεια αυτών. Γίνοντας αόρατη με το Fade, η Moira αποκτά για σύντομο χρονικό διάστημα επιπλέον ταχύτητα που της επιτρέπει να επανατοποθετηθεί κατά τη διάρκεια τη μάχης. Μόλις γεμίσει την μπάρα του ultimate ability της, Coalescene, η Moira μπορεί είτε να σώσει τους συμμάχους της από βέβαιο θάνατο ή να επιλέξει να στραφεί προς τους εχθρούς της για να τους σκοτώσει. Με ένα τέτοιο σετ από abilities μπορείτε να καταλάβετε γιατί ο Lead Designer, Jeff Kaplan, συλλάβισε το όνομα του νέου ήρωα ως O.P.A.F. Η αλήθεια είναι πως η Moira τα κάνει όλα και συμφέρει και διατίθεται ήδη, από τις 16 Νοεμβρίου.
Στις αρχές του 2018 θα προστεθεί νέος χάρτης στο Overwatch, με το όνομα Blizzard World. Στο lore του Overwatch, η Blizzard υπάρχει ως εταιρεία και κάπου στην Καλιφόρνια έχει δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο από τα παιχνίδια της, όπου τοποθετείται ο εν λόγω χάρτης. Χωρισμένο σε περιοχές με αξιοθέατα από τα παιχνίδια της εταιρείας, το Blizzard World είναι υβριδικός χάρτης, που στην αρχή είναι capture και στη συνέχεια payload. Η μάχη «επισκέπτεται» ολόκληρο το θεματικό πάρκο που έχει αρκετά περάσματα, ανοίγματα και choke points που απαιτούν στρατηγική προσέγγιση. Εκθέματα όπως το Hearthstone Tavern και το Darkmoon Faire, λίγα μόνο από τα Easter Eggs που κάνουν την εμφάνισή τους στο νέο χάρτη, καθώς και εκφωνητές όπως ο Deckard Cain από το Diablo και η Adjutant από το StarCraft, εμπλουτίζουν την εμπειρία του πάρκου. Είναι τόσο όμορφα σχεδιασμένα τα αξιοθέατα, που αναρωτιόμαστε πόσα loot boxes θα χρειαστεί να αγοράσουν οι παίκτες, ώστε να δούμε κάποια στιγμή το Blizzard World και στον πραγματικό κόσμο.



Μετά το πέρας της έκθεσης, το Overwatch φαντάζει πιο δυνατό από ποτέ. Μπορεί οι περισσότερες ανακοινώσεις στη BlizzCon να ήταν για το World of Warcraft, αλλά το Overwatch φαίνεται όχι απλά να είναι στην πρώτη γραμμή για την εταιρεία, αλλά να μιλάμε για ένα παιχνίδι που, μετά από ενάμιση χρόνο στην αγορά, συνεχίζει να γιγαντώνεται. Πέρα από τις συνεχείς προσθήκες νέων ηρώων και χαρτών, που σκοπός τους είναι να κρατήσουν τους παίκτες «ζεστούς», η Blizzard φαίνεται να έχει στηρίξει τα πλάνα της σχετικά με τα eSports στο Overwatch. Το Overwatch League, που ξεκινά στο τέλος του 2017 είναι η πιο μεγάλη επένδυση, τόσο χρηματικά αλλά και από θέμα προσωπικού, που έχει τολμήσει ποτέ η εταιρεία. Με παραγωγή που μοιάζει πολύ με τα πρωταθλήματα παραδοσιακών αθλημάτων όπως το NBA, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει σκοπό απλώς να τα ξεπατικώσει αποξενώνοντας ταυτόχρονα το μέσο παίκτη, το Overwatch League αποτελεί, με βάση όσα έχουμε δει, το μέλλον όλων των eSports. Ακόμη και αν δεν καταφέρει να προσπεράσει σε τηλεθέαση τους άλλους τιτάνες των eSports, η Blizzard φαίνεται να θέτει τον πήχη ψηλά σε θέμα ποιότητας του προϊόντος που προσφέρει και ταυτόχρονα να δείχνει το δρόμο για το μέλλον του χώρου. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην BlizzCon 2017 έδειξε πως η εταιρεία έχει καταλάβει πώς πρέπει να κινηθεί και μετά από την επιτυχία του τουρνουά φαίνεται πως το μέλλον είναι δικό της.



Όταν η Blizzard ανακοίνωσε το Overwatch κατά τη διάρκεια της BlizzCon 2014, μπορεί να υπήρχε ενθουσιασμός, υπήρχαν όμως και αμφιβολίες για το αν η παρθενική απόπειρα της εταιρείας στο χώρο των FPS θα αποτελούσε επιτυχία. Τρία χρόνια αργότερα, το Overwatch όχι απλά αποτελεί ποιοτικό θρίαμβο για την εταιρεία, αλλά υπάρχει και μια σταθερή γιγάντωση του κοινού και δεν θα ήταν άτοπο να προβλέψουμε πως σύντομα, το παιχνίδι θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη Blizzard. Η σταθερή επαφή των δημιουργών με τους παίκτες, η διαρκής διεύρυνση του περιεχομένου με τις συνεχείς προσθήκες, αλλά και τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής στο χώρο των eSports, όχι απλά θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες εταιρείες της βιομηχανίας, αλλά μοιραία μας προκαλούν αισιοδοξία για πιθανούς νέους τίτλους της Blizzard. Ο κόσμος πάντα θα χρειάζεται περισσότερους ήρωες όπως λέει και η Tracer. Εμείς θα λέγαμε πως ο κόσμος πάντα θα χρειάζεται περισσότερη Blizzard. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Overwatch
    • 16+ pegi 16+
      • 8.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (5)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://eu.battle.net/overwatch/en/ FOLLOWERS 17 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*