Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

God of War: Ένα μαγικό ταξίδι στη Νορβηγία

*
Η αλήθεια είναι πως τα ελληνικά Μέσα (εξειδικευμένα και μη) έχουν κάνει ελάχιστα ταξίδια για τα παιχνίδια της σειράς God of War, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο για ένα από τα πλέον εμπορικά franchises στη χώρα μας και για ένα franchise που σχετίζεται ποικιλοτρόπως με αυτήν. Καταλαβαίνετε λοιπόν την έκπληξή μας όταν δεχτήκαμε πρόσκληση για να ταξιδέψουμε στην Νορβηγία, να δούμε το νέο τίτλο της Sony Santa Monica και να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία. Το ταξίδι ξεκίνησε την Μεγάλη Τετάρτη από το Ελ. Βενιζέλος και μέσω του Amsterdam, καταλήξαμε στο αεροδρόμιο του Bergen. Από εκεί, ένα αυτοκίνητο της Sony μάς οδήγησε μέχρι το ξενοδοχείο που μείναμε στην περιοχή Flam, μετά από 2,5 ώρες οδήγησης. Δεν υπάρχουν και πολλά να πει κανείς για τη μαγική τοποθεσία, στην οποία βρεθήκαμε. Ένας μικρός οικισμός χωμένος μέσα στα γραφικά φιορδ και βουνά γεμάτα χιόνι να σκεπάζουν σχεδόν οτιδήποτε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Οι φωτογραφίες που θα δείτε στο θέμα μιλούν από μόνες τους…





Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ταξιδέψαμε με ένα ειδικό πλοίο καταμαράν για 2 ώρες μέχρι το σημείο της εκδήλωσης, το χωριό Njiardarheimr. Μέσα σε αυτές τις 2 ώρες είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση των βασικών στοιχείων του τίτλου από τον υπεύθυνο της παραγωγής, Cory Barlog και τον ηθοποιό που δίνει τη φωνή του Kratos στα αγγλικά, τον Christopher Judge (X-Men Evolution, Stargate SG-1, Stargate: Atlantis).  Όπως τόνισε ο Barlog, η ιδέα για το νέο, διαφορετικό God of War ήρθε πριν από 5,5 χρόνια, ενώ ο Judge σημείωσε πως το επίπεδο της παραγωγής πλησιάζει αυτά μιας μπλοκμπαστερικής ταινίας.



Σχετικά με τις αλλαγές στο gameplay, ο Barlog δεν ήταν δυνατόν να μην εστιάσει στον Atreus και σημείωσε πως αυτό το ταξίδι του Kratos θα είναι όντως διαφορετικό. Ο παίκτης θα αισθανθεί την ένταση από την αρχή ως το τέλος του τίτλου, ενώ πάντα θα υπάρχει στο πλάνο και ο μικρός ήρωας. Ο Kratos θα βγάζει προς τα έξω τόσο το συναίσθημα του ατρόμητου μαχητή, όσο και αυτό του πατέρα που θέλει να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν καλύτερα το γιο του, αλλά ταυτόχρονα και να τον προστατέψει.



Απαντώντας στο ερώτημα αν το παιχνίδι θα είναι αρκετά διαφορετικό, ο υπεύθυνος της παραγωγής σημείωσε πως έχουν γίνει μεν αλλαγές, αλλά ο κορμός της δράσης παραμένει ίδιος. Το Leviathan Axe δίνει ένα διαφορετικό τόνο στις επιθέσεις, αλλά η κεντρική ιδέα των God of War είναι και εδώ παρούσα. Μάλιστα, ο Barlog δεν δίστασε να πει πως αυτό το God of War είναι το ιδανικό για να γνωρίσει κάποιος τη σειρά. Σχετικά με την εξερεύνηση και την κίνηση στον κόσμο του τίτλου, η ομάδα ανάπτυξης προτίμησε να αποφύγει τις πολλές ενδείξεις στο χάρτη και τα άπειρα σημαδάκια στα οποία θα πρέπει να πάει ο πρωταγωνιστής. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα της Santa Monica θέλησε να οδηγήσει τους παίκτες στο να ψάξουν τον κόσμο, χωρίς να τους καθοδηγεί με τα σχετικά σύμβολα που απλά θα καταλήξουν μετά τις πρώτες ώρες να γεμίζουν το χάρτη με σύμβολα. Όσον αφορά στις επιδόσεις, ο Barlog άφησε αρκετές υποσχέσεις για τα του HDR, ενώ σημείωσε ότι το οπτικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό τόσο στο PS4 Pro, όσο και στο απλό PS4. Σχετικά με τη διάρκεια, τέλος, η κεντρική ιστορία θα κρατήσει τους gamers κολλημένους περί τις 25 ώρες.



Τελειώνοντας η παρουσίαση, ήρθε η ώρα της άφιξης στο χωριό. Μια ομάδα ηθοποιών που υποτίθεται πως ανήκουν στη φυλή, μας υποδέχτηκε με ένα ιδιαίτερο μουσικό θέμα, ενώ μέσα στη διάρκεια της ημέρας είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο blacksmithing, να μάθουμε να χρησιμοποιούμε παραδοσιακά μουσικά όργανα, να ρίχνουμε βέλη, να πετάμε το τσεκούρι, να γνωρίσουμε την ιστορία και τους μύθους της περιοχής, αλλά και να…κάνουμε κουπί μέσα στα παγωμένα νερά.

Δείτε το εντυπωσιακό χωριό που ετοίμασε η ομάδα του PlayStation για την παρουσίαση του νέου God of War. To Enternity ήταν από τα λίγα Μέσα που προσκλήθηκαν και μεταφέρει τα όσα έζησε (και μπορούν να αποδοθούν μέσα από ένα απλό video)!

Posted by EnternityGR on Thursday, 5 April 2018


Έπειτα από όλη αυτήν την περιπέτεια, συνομιλήσαμε με τον Cory Barlog και τον Christopher Judge, σε μια συνέντευξη που θα μπορέσετε να διαβάσετε αύριο. Η γιορτή έκλεισε με ένα 2ωρο gameplay session για το νέο God of War, τις εντυπώσεις από το οποίο δεν έχει νόημα να μεταφέρουμε, αφού το σχετικό embargo λήγει μαζί με αυτό για το review του τίτλου, στις 12 του μήνα. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως τα ελληνικά Μέσα δεν έχουν παραλάβει ακόμη και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το review code τους και ως εκ τούτου θα είναι σχεδόν αδύνατον να βρείτε άμεσα τις εντυπώσεις μας αποτυπωμένες σε μορφή κριτικής. Αναμένουμε το παιχνίδι από ώρα σε ώρα και ευελπιστούμε να προλάβουμε να έχουμε το σχετικό review στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μέχρι τότε, δείτε μερικές ακόμη από τις στιγμές που ζήσαμε στο event.









 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • God of War
    • 18+ pegi 18+
      • 10 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (3)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://godofwar.playstation.com/ FOLLOWERS 18 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • DrManolo
    • Πολύ ωραίο και το βίντεο πολύ ωραίο! Personal favourite η σφυρηλάτηση του τσεκουριού!

      • Sephiroth
      • Ήταν πιο εύκολο απ' όσο περίμενα, αλλά νταξ, και με τα βέλη ήταν έπος :P

        Κάναμε και κουπί μέσα στα παγωμένα νερά των φιορδ. γενικά, έπος

    • paulgouv
    • Εξαιρετικό οδοιπορικό(τρέμε Ευτύχη :p) με όμορφες εικόνες!!Τσουτσούριασμα , βαρκάδα σε φιορδ , Βικινγκ NPC χαρακτήρες για mini quest :p , και συνέντευξη με Κλοπ και Τζιμπρίλλαρο (ΤΙ ΟΧΙ??) !!! Αναμένουμε αύριο την πλήρη συνέντευξη Cory Barlog και ένα επικό review από βδομάδα !!!

      • Sephiroth
      • Reviews από sites του εξωτερικού θα σκάσουν αύριο 10.01 το πρωί. Εμάς δεν μας έχει έρθει ακόμη το παιχνίδι, απλά το λέω για να μην ψάχνετε κείμενα. Περιμένουμε και βλέπουμε.

        ΥΓ) Αυτό με τον Τζιμπρίλαρο μου το είπαν κι άλλοι :P

*