Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LCS Premiere 2016: Πάμε πόλεμο;

*
Η 6η Season του League of Legends είναι προ των πυλών με το North American αλλά και το European LCS να ξεκινούν αυτήν τη βδομάδα. Πέρα από τις καθιερωμένες αλλαγές στα items και στα champions η φετινή season έφερε και πολλές αλλαγές στα rosters των ομάδων. Παρ' ότι η μεταπήδηση παικτών από EU σε NA έχει ξεκινήσει από παλιά, φέτος πολλά από τα μεγάλα ευρωπαϊκά αστέρια πέρασαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τον Τύπο να μιλάει για EUxodus. Παίκτες όπως ο Froggen, o Freeze, o Huni και ο Yellowstar έγιναν κάτοικοι California και η ευρωπαϊκή σκηνή έχασε λίγη από τη λάμψη της. Παρ' ότι, παραδοσιακά, ομάδες από τη Γηραιά Ήπειρο έχουν τις περισσότερες επιτυχίες στη Δύση, (τελευταίο παράδειγμα στη Season 5 όπου είχαμε Origin και Fnatic στην τελική τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος) οι Αμερικανικοί οργανισμοί μπορούν να πληρώσουν καλύτερους μισθούς αλλά και να παρέχουν καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στους παίκτες. Αυτό προκύπτει κυρίως από γεγονός πως το NA LCS έχει καλύτερες μέρες και ώρες προβολής από την ευρωπαϊκή σκηνή με αποτέλεσμα οι αμερικανικοί οργανισμοί να αποκτούν περισσότερους σπόνσορες.



Πέρα από τους καλύτερους μισθούς που παίρνουν στην Αμερική, οι παίκτες βλέπουν το fanbase τους να γιγαντώνεται και να έχουν μεγαλύτερο viewership και περισσότερα κέρδη από τα streams. Παρά την αφαίμαξη του ευρωπαϊκού ταλέντου, η Γηραιά Ήπειρος συνεχίζει να βγάζει νέα αστέρια, με τους νέους παίκτες να βρίσκουν εύκολα ομάδες καθώς οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί, λόγω μικρού budget, δυσκολεύονται να δώσουν συμβόλαια σε πιο καταξιωμένους παίκτες. Ενώ λοιπόν οι αμερικανικές ομάδες ενισχύθηκαν με την ευρωπαϊκή αφρόκρεμα, μην εκπλαγείτε αν του χρόνου τον Οκτώβριο δούμε για άλλη μια φορά τις ευρωπαϊκές ομάδες να διαπρέπουν.



EU LCS


Στην παρακάτω κατάταξη οι θέσεις τον ομάδων αποτελούν κυρίως μια πρώτη εκτίμηση για το που θα κινηθούν από άποψη δυναμικότητας και λιγότερο ακριβής πρόβλεψη για την τελική κατάταξη. Οι παίκτες που άλλαξαν το όνομά τους κατά τη διάρκεια του off season θα έχουν το παλιό τους summoner's name σε παρένθεση.

TOP 4
1. Origen
Top: Soaz
Jungle: Amazing
Mid: PowerOfEvil / xPeke
AD: Zven (Niels)
Support: Mithy

Τρομερή πορεία η περσινή από τον xPeke και την ομάδα του. Ξεκινώντας από το Challenger Series τον περασμένο χειμώνα λίγοι περίμεναν πως θα έφταναν μέχρι τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μια από τις λίγες ομάδες που κράτησε ακέραιο το roster της, οι Origen είχαν την τύχη να προσθέσουν και ένα πέμπτο μέλος, τον PowerOfEvil, ο οποίος θα κληθεί να καλύψει τον xPeke σε μερικά παιχνίδια αφού ο Ισπανός πέρα από παίκτης είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας άρα δεν έχει χρόνο για να προετοιμαστεί για όλους τους αγώνες. Με τους δύο mid laners να έχουν παρόμοιο champion pool, δεν θα ταραχθεί η ισορροπία στην ομάδα η οποία ήδη δούλευε σαν καλολαδωμένη μηχανή. Περιμένουμε πως φέτος μπορούν εύκολα να πάρουν την πρώτη θέση στο EU LCS, ειδικά μετά την καλή εμφάνιση που έκαναν στο ΙΕΜ San Jose.

2. H2K
Top: Odoamne
Jungle: Jankos
Mid: Ryu
AD: Forg1ven
Support: Vander

Από τα πιο γεμάτα roster στην Ευρώπη οι H2K μπορούν να “χτυπήσουν” την πρωτιά. Με ένα από τα καλύτερα ADC της Δύσης, το δικό μας, Κώστα "Forg1ven" Τζωρτζίου, οι H2K έχουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να τον υποστηρίξουν ώστε να λάμψει εκείνος. Πέρα από τον Forg1ven, τόσο ο Jankos αλλά και ο Ryu αναμένεται να είναι βαρόμετρα για τους H2K. Το μόνο πράγμα που μπορεί να τους κρατήσει πίσω είναι πως παρ' ότι σαν ομάδα αποτελούνται από παίκτες με εμπειρία, δεν έχουν ξαναπαίξει όλοι μαζί. Στα χαρτιά φαίνεται πως θα φτάσουν τουλάχιστον στον τελικό του split, αρκεί πρώτα να δέσουν σαν σύνολο για να αποδώσουν αυτά που στη θεωρία μπορούν.

3. Fnatic
Top: Gamsu
Jungle: Spirit
Mid: Febiven
ADC: Rekkles
Support: Noxiak

Άλλη μια χρονιά, άλλο ένα νέο roster για τους Fnatic. Η ομάδα που πόνεσε περισσότερο απ' όλες το EUxodus, οι Fnatic έχασαν τρεις παίκτες αλλά τουλάχιστον κράτησαν δύο από τις κορυφαίες μονάδες της Ευρώπης στο ρόλο τους, τον Febiven και τον Rekkles. Παρόλο που οι περσινοί Fnatic κινούνταν στον ρυθμό του Huni, η μεγαλύτερη τους απώλεια ήταν ο Yellowstar, ο πιο έμπειρος παίκτης του roster και ο καλύτερος shotcaller στη Δύση. Ο Noxiak και ο Gamsu δύσκολα θα γεμίσουν το κενό που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν. Τουλάχιστον στη θέση του Reignover, οι Fnatic φρόντισαν να πάρουν τον Spirit, έναν από τους κορυφαίους junglers στον πλανήτη και σίγουρα καλύτερο παίκτη από τον προηγούμενο. Η μεγάλη ευφυΐα του coach τους, Deilor, αλλά και η τριπλέτα Spirit, Febiven και Rekkles, δίνουν κάποιες ελπίδες στην ομάδα πως μπορεί να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία. Η αρχή θα είναι σίγουρα δύσκολη αλλά μέτρια είχαν ξεκινήσει και πέρυσι και στο τέλος της σεζόν βρέθηκαν με το σπαθί τους στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

4. Vitality
Top: Cabochard
Jungle: Shook
Mid: Nukeduck
ADC: Hjarnan
Support: Kasing

Σαν ονόματα οι Vitality φαίνονται δυνατοί, αλλά μόνο το bot lane τους, που το πήραν αυτούσιο από τους Η2Κ, είναι πραγματικά απειλητικό. Η απόδοση των υπολοίπων τριών παικτών συχνά θυμίζει καρδιογράφημα καθώς στις καλές τους μέρες είναι τρόμος για τους αντιπάλους και στις κακές δυσκολεύονται να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Ο πιο επίφοβος για “χαμηλές πτήσεις” είναι ο Shook ο οποίος, ναι μεν στους Elements είχε μερικές αναλαμπές, αλλά δεν έφτασε ποτέ τις επιδόσεις που πετύχαινε στο solo queue και πάντα πελάγωνε επί σκηνής. Η κατάσταση του Shook θα είναι καθοριστική καθώς και τα 3 lanes είχαν συνηθίσει να είναι το επίκεντρο των junglers τους στις παλιές τους ομάδες. Αν ο Ολλανδός καταφέρει να διώξει το άγχος του και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, οι Vitality θα μπορούν να παίξουν στα ίσια τους πάντες. Στα χαρτιά ανήκουν στις 4 καλύτερες ομάδες του EU LCS αλλά η ανομοιογένεια τους στα lanes χρειάζεται δουλειά για να καταφέρουν κάτι καλύτερο.

MIDDLE OF THE PACK
5. Unicorns of Love
Top: Vizicsacsi
Jungle: Diamondprox
Mid: Fox
ADC: Steeelback
Support: Hylissang

Η φυγή του PowerOfEvil πόνεσε τους Unicorns of Love που έχασαν έναν από τους καλύτερους mid laners της Ευρώπης. Στο IEM San Jose δεν εντυπωσίασαν και με την απόδοσή τους θύμισαν περισσότερο solo queue players που βρέθηκαν τυχαία στον αγώνα και λιγότερο ομάδα ικανή για να παίξει LCS. Ευτυχώς όμως για τους Μονόκερους της Αγάπης, ο ερχομός του Diamondprox δύναται να αλλάξει τα πράγματα. Η εμπειρία του νέου τους jungler μπορεί να σπρώξει την ομάδα που πέρα από το Vizicsacsi, πάσχει σε carries καθώς τόσο ο Fox αλλά και ο Steeelback είναι παθητικοί παίκτες. Θα δυσκολευτούν ενάντια των δυνατών ομάδων αλλά οι βάσεις υπάρχουν για τους UoL ώστε να σταθούν πάνω από τη μέση της κατάταξης.

6. Giants
Top: Atombomben
Jungle: Kou
Mid: Pepiinero
ADC: Adryh
Support: Godfred

Την περασμένη χρονιά οι Giants θύμιζαν περισσότερο “ο Pepiinero και η Παρέα του" και λιγότερο αξιόμαχο σύνολο. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να δούμε και σε αυτό το split παρ' όλο που υπάρχουν μερικές βελτιώσεις. Ο νέος Top Laner είναι σχετικά άγνωστος αλλά αντικαθιστά τον Werlyb, έναν παίκτη που πέρα από τη χρήση του Jax ήταν έτσι κι αλλιώς αρκετά αδύναμος τόσο σε mechanics αλλά και σε champion pool. Ο k0u είχε κάνει την εμφάνισή του στο competitive scene το 2014 με φήμη σπουδαίου, ανερχόμενου παίκτη αλλά ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες λόγω κυρίως του κακού του χαρακτήρα. Το 2016 έχει μια νέα ευκαιρία να αποδείξει πως βελτιώθηκε σαν παίκτης αλλά και σαν χαρακτήρας, ώστε να φανεί χρήσιμος σε μια ομάδα με λίγες απαιτήσεις που το κύριο μέλημά της είναι να διατηρηθεί στο LCS και μετά να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Αν σκεφτούμε μάλιστα πως αντικαθιστά το Frederic, έναν jungler που πέρασε απαρατήρητος από το LCS, ίσως να μη βρει και καλύτερη ευκαιρία για να σώσει την καριέρα του.

7. Splyce
Top: Wunderwear
Jungle: Trashy
Mid: Sencux
ADC: Kobbe
Support: Nisbeth

Νεοφώτιστοι οι Splyce στο EU LCS άλλα πέρα από τον Trashy που ήρθε στο pre season οι υπόλοιποι παίκτες έχουν εμπειρίες καθώς έπαιζαν καιρό μαζί. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στους δύο solo laners, τον Wunderwear και τον Sencux, παίκτες που έχουν καλά στοιχεία και μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ειδικά ενάντια στις μικρομεσαίες ομάδες. Μπορεί ομάδες που είναι πιο χαμηλά στη λίστα να έχουν πιο ικανούς και γνωστούς παίκτες, οι Splyce όμως είναι πιο δεμένοι σαν ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για την επιτυχία, ειδικά στις πρώτες αγωνιστικές. Αν και δύσκολα θα φτάσουν ψηλά στη βαθμολογία, είναι πολύ πιθανόν οι Splyce να είναι η ευχάριστη έκπληξη αυτής της season.

BOTTOM TIER
8. G2
Top: Kikis
Jungle: Trick
Mid: Perkz
ADC: Emperor
Support: Hybrid

Οι Gamers2 είναι η δεύτερη νεοφώτιστη ομάδα του LCS αλλά μάλλον θα έχει πολύ πιο δύσκολο δρόμο από τους Splyce. Η off season μπορεί να χαρακτηριστεί καταστροφική για τους G2 καθώς έγιναν τόσο μεγάλες αλλαγές στο roster τους που καμιά σχέση δεν έχει με αυτό που προκρίθηκε στο LCS. Πέρα από την απώλεια δύο παικτών τους, οι G2 είχαν και αλλαγή θέσης, καθώς ο Kikis πλέον θα παίζει στο top lane. Σαν jungler ο Kikis έχει αφήσει ιστορία για τα ανορθόδοξα picks του και είχε αρκετά καλή παρουσία στους UoL, όμως θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο σε καινούργια θέση. Οι G2 ανέλαβαν έξτρα ρίσκο με την απόφασή τους να πάρουν δύο Κορεάτες, με τη διαφορά γλώσσας να είναι ένα ακόμα εμπόδιο για την επικοινωνία μεταξύ των παικτών (ο Emperor έπαιξε μεν πέρυσι στο NA LCS αλλά η γλώσσα επικοινωνίας στην ομάδα του, TDK, ήταν τα κορεατικά). Οι G2 ξεκινούν τη season με πολλά προβλήματα και θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να παραμείνουν εκτός της ζώνης υποβιβασμού.

9. Roccat
Top: Fredy122
Jungle: Airwaks
Mid: Betsy
ADC: Safir
Support: Gosu Pepper

Οι Roccat είχαν φροντίσει τις ανανεώσεις των συμβολαίων, ωστόσο έχασαν κάπως απρόσμενα τους παίκτες τους, αφού άλλες ομάδες εξαγόρασαν τα συμβόλαιά τους. Δίχως να έχουν πολλές επιλογές με την off season να βρίσκεται προς το τέλος της, οι Roccat φρόντισαν να γεμίσουν το roster τους με όποιους παίκτες είχαν παραστάσεις από LCS και ήταν και free agents. Παίκτες σαν τον Fredy122 και τον Gosu Pepper έχουν την εμπειρία να προσφέρουν στη νέα τους ομάδα αλλά και οι δύο είναι πλέον σκιές των παλιών τους εαυτών, με το τελευταίο τους split να αποδεικνύεται κακό και για τους δύο. Οι υπόλοιποι παίκτες ποτέ δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και πολύ πιθανό να μη γίνουν και ποτέ κάτι παραπάνω. Οι καινούριοι Roccat θυμίζουν παζλ με κομμάτια που δεν ταιριάζουν αλλά είναι κολλημένα μεταξύ τους με σελοτέιπ, μια λύση ανάγκης που δύσκολα θα καταφέρει να κάνει κάτι στο χειμερινό LCS.

10. Elements
Top: Steve
Jungle: Gilius
Mid: Eika
ADC: MrRallez
Support: Sprattel

Αν οι Roccat πήραν τα αποφάγια των υπολοίπων ομάδων όσον αφορά στους παίκτες, οι Elements πήραν τα ψίχουλα. Ο ιδιοκτήτης των Elements θέλησε να πουλήσει την ομάδα αλλά από τη στιγμή που δεν πρόλαβε την προθεσμία, αναγκαστικά μάζεψε όσους παίκτες μπορούσε να βρει και έφτιαξε το τωρινό roster. Εκτός από τον Eika, όλοι οι άλλοι παίκτες έχουν εμπειρίες από το LCS αλλά κανείς τους δεν ήταν ποτέ το μεγάλο αστέρι στην ομάδας του. Πέρα όμως από την έλλειψη ταλέντου, το μεγαλύτερο πρόβλημα των Elements είναι η διοίκηση. Με τον ιδιοκτήτη να έχει πετάξει ήδη λευκή πετσέτα, δεν αποκλείεται να πάρουν οι Elements την τελευταία θέση της βαθμολογίας και να υποβιβαστούν αυτόματα και μέχρι το τέλος του split να υποβαθμιστούν σε ρόλο κομπάρσου.


NA LCS


Πιο λαμπρό από ποτέ το North America LCS. Δίχως να χάσουν κάποιο από τ' αστέρια τους, παίρνοντας παίκτες από την αφρόκρεμα της Ευρώπης αλλά και γνωστούς Κορεάτες που δεν χωρούσαν στις top ομάδες της χώρας τους, το NA LCS έχει ανέβει επίπεδο από την προηγούμενη season.

TOP 4
1. Team Solo Mid
Top: Hauntzer
Jungle: Svenskeren
Mid: Bjergsen
ADC: Doublelift
Support: YellOwStarR

Το φετινό roster των TSM φτιάχνει όλες τις προηγούμενες αδυναμίες της ομάδας. Αν εξαιρέσουμε τον Hauntzer, ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση σε επαγγελματικό επίπεδο, οι υπόλοιποι παίκτες είναι από τους καλύτερους στο ρόλο τους και ταυτόχρονα καλύτεροι από αυτούς που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν. Μεγαλύτερη επιτυχία στις μεταγραφές ήταν η έλευση του Yellowstar, του καλύτερου shotcaller στη Δύση, ο οποίος θα απελευθερώσει τον Bjergsen που μέχρι πρότινος είχε αυτό το ρόλο και θα τον αφήσει να επικεντρωθεί στο παιχνίδι του και στο laning. Μαζί με τον Doublelift το bot lane των TSM είναι ίσως το καλύτερο στη Δύση και δύσκολα θα μείνουν πίσω. Ο Svenskeren είναι σίγουρα μια βελτίωση από τον Santorin και o Hauntzer έχει δείξει καλά δείγματα στους Gravity και μπορεί να καλύψει το κενό του Dyrus παίζοντας κυρίως bruisers και tanks. Αν ο Bjergsen μπορεί να αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στους καρπούς και υπάρξει χημεία στην ομάδα μεταξύ των παικτών, οι TSM ίσως καταφέρουν φέτος να φτάσουν μακριά, κάτι που ο Reginald επιδιώκει από τις πρώτες μέρες που δημιούργησε τον οργανισμό.

2. Immortals
Top: Huni
Jungle: Reignover
Mid: Pobelter
ADC: Wildturtle
Support: Adrian

Η δεύτερη, η τρίτη και η τέταρτη θέση είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να προβλευθούν καθώς οι ομάδες είναι πολύ κοντά από άποψη δυναμικής. Οι Immortals φαίνεται να έχουν το προβάδισμα αν κάποιος βασιστεί στο potential του roster. Top και jungler των Fnatic, mid των CLG, ADC των TSM και το support των TIP, σε όλους τους ρόλους οι παίκτες είναι από τους καλύτερους στην Αμερική. Παρ' ότι τα δύο carry των Immortals δεν ήταν οι superstars στις προηγούμενες ομάδες τους δεν παύουν να είναι δύο εκπληκτικές μονάδες. Το βαρόμετρο της ομάδας θα είναι ο Huni ο οποίος στις καλές του μέρες παίρνει παιχνίδια μόνος του και αφού οι Immortals κατάφεραν να πάρουν τον jungler με τον οποίο έπαιζε πέρυσι και είχαν μαζί τέλειο synergy, το top lane θα είναι η αιχμή του δόρατος για μια καλή πορεία στο LCS. Το αρνητικό αυτής της ομάδας είναι πως έχει τις ίδιες πιθανότητες να βγει από πρώτη μέχρι και πέμπτη καθώς όλοι τους έχουν τα "κουμπιά" τους και μπορούν να tiltάρουν σε σημείο δίχως επιστροφή. Αν όλα πάνε καλά θα δούμε μια ομάδα που θα κάνει party στο 20λεπτο, αλλά αν τα πράγματα στραβώσουν να θυμίσουν ένα συνονθύλευμα από παίκτες solo queue.

3. Cloud 9
Top: Balls
Jungle: Rush
Mid: Jensen (Incarnati0n)
ADC: Sneaky
Support: Hai/BunnyFuFu

Οι Cloud 9 με την προσθήκη του Rush μπορούν να φτάσουν μέχρι και την πρώτη θέση αν προσεγγίσουν το επίπεδο που άγγιξαν σε μερικά παιχνίδια στους ομίλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Rush μπορεί να προσφέρει πίεση στα lanes νωρίς, εν αντιθέσει με τον Meteos και τον Hai που προτιμούσαν να φαρμάρουν στην αρχή των αγώνων. Ο Hai θα συνεχίσει να είναι ο shot caller της ομάδας αυτήν τη φορά από τη θέση του support ενώ ταυτόχρονα θα προετοιμάσει ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Αμερικής, τον BunnyFuFu, να καλύψει το κενό του όταν κάποια στιγμή ο βετεράνος Hai αποφασίσει να αποχωρήσει, αυτήν τη φορά οριστικά. Ο Balls είναι ο μοναδικός αδύναμος κρίκος στην ομάδα αλλά εν συγκρίσει με το περασμένο split, το meta ταιριάζει στο champion pool του και αναμένεται μια βελτίωση στην απόδοσή του. Τέλος η βελτίωση του Jensen κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δίνει ελπίδες στους Cloud 9 ώστε ο Ευρωπαίος mid laner τους να καταφέρει να γίνει το αστέρι το οποίο υπολόγιζαν να γίνει όταν τον απέκτησαν το 2015.

4. Counter Logic Gaming
Top: Darshan (ZionSpartan)
Jungle: Xmithie
Mid: Huhi
ADC: Stixxay
Support: Aphromoo

Οι CLG είναι η ομάδα της Αμερικής που λαβώθηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια της off season καθώς έχασαν τόσο το αστέρι της ομάδας τους, Doublelift, αλλά και το mid τους, Pobelter, αντικαθιστώντας τους με παίκτες χαμηλότερες δυναμικής. Ο κυριότερος λόγος όμως που οι CLG είχαν τη συγκεκριμένη πορεία πέρυσι στο NA LCS ήταν το macro management τους. Σχεδόν πάντα επεδίωκαν το 2v1 και πάντα είχαν καλύτερο rotation από τους αντιπάλους τους και παρ' ότι η αποχώρηση του Doublelift ήταν σημαντική απώλεια για την ομάδα, το κόστος που πλήρωσαν οι CLG ήταν κυρίως από άποψη PR αφού ο Stixxay στα πρώτα δείγματα γραφής του μπορεί να μην εντυπωσίασε αλλά φάνηκε πως μπορεί να προσαρμοστεί και να κάνει αυτό ακριβώς που θέλει η ομάδα του. Η απουσία του Doublelift είναι η ευκαιρία που χρειάζονται οι CLG για να απελευθερωθούν από το μονοδιάστατο τρόπο με τον οποίο έπαιζαν τα τελευταία χρόνια δίνοντας έμφαση στο bot lane. Η παραμονή του Aphromoo και του Darshan ήταν το σημαντικότερο κομμάτι για το χτίσιμο της νέας ομάδας καθώς οι δυο τους είναι οι shotcallers αλλά και από τους καλύτερους παίκτες στο ρόλο τους στην Αμερική. Ο Pobelter από την άλλη παρά τις αναλαμπές σε μερικά παιχνίδια, περιορίστηκε σε δευτερεύοντα ρόλο στο παλιό roster και γι' αυτό η απώλειά του κρίνεται μικρότερης σημασίας. Ο Huhi παίζει από πέρυσι με τους CLG και φέτος η ομάδα τον επέλεξε έναντι του Pobelter. Είναι στο χέρι του λοιπόν να ανταμείψει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.
MIDDLE OF THE PACK
5. NRG eSports
Top: Impact
Jungle: Moon
Mid: GBM
ADC: Altec
Support: KonKwon

Οι NRG είναι μια νέα ομάδα ικανή να χτυπήσει οποιαδήποτε θέση στην πρώτη τετράδα. Ο λόγος για τον οποίον βρίσκεται κάτω από τις προηγούμενες ομάδες είναι γιατί οι παίκτες δεν έχουν παίξει ξανά μαζί και υπάρχει το θέμα της διαφοράς γλώσσας σε κάθε roster που έχει Κορεάτες. Αν καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτά τα θέματα, οι NRG έχουν δυνατούς παίκτες σε όλα τα lanes με καλύτερο όλων τον Ganked By Mom, παίκτη που αναμένεται να διεκδικήσει το θρόνο του Bjergsen ως ο καλύτερος mid laner στην Αμερική. Ο Impact παραμένει ο καλύτερος top laner στo ΝΑ LCS και ο Altec είναι από τους καλύτερους στο ρόλο του. Αν αυτοί οι τρεις παίκτες αποδώσουν το αναμενόμενο, οι NRG μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Moon και ο KonKwon δεν έχουν την εμπειρία των υπολοίπων αλλά στο challenger series δεν είχαν κακές εμφανίσεις. Αν καταφέρουν να κουβαλήσουν το βάρος τους μπορούμε να περιμένουμε πολλά από τους NRG.

6. Team Liquid
Top: Lourlo
Jungle: IWillDominate
Mid: Fenix
ADC: Piglet
Support: Smoothie

Η αποχώρηση του Quas ήταν τεράστιο πλήγμα για τους Liquid που βρέθηκαν να χάνουν έναν τρομερό top laner που δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί. Ο Lourlo που κλήθηκε να καλύψει το κενό είναι μια άγνωστη παράμετρος που θα χρειαστεί να παίξει για να κριθεί. Ο Smoothie, το νέο support, θα έχει δύσκολο έργο καθώς το βάρος των Liquid πέφτει στο bot lane και ο Piglet είναι δύστροπος χαρακτήρας, ακόμη και χωρίς να υπολογίσουμε το γλωσσικό εμπόδιο. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του είναι πιθανό να μην μπορεί ο Smoothie να σηκώσει το βάρος της πίεσης και το bot lane να καταρρεύσει σαν κάστρο στην άμμο. Οι δύο Κορεάτες θα είναι τα βασικά carries των Liquid o IWD, αν και όχι ο καλύτερος jungler στο region, μπορεί να στηρίξει και να κρατήσει ψηλά την ομάδα του. Αποδυναμωμένοι σε σύγκριση με το καλοκαίρι, οι Liquid δεν θα πρωταγωνιστήσουν στο τωρινό split αλλά μπορούν να χτίσουν στο νέο roster και με μικρές διορθωτικές αλλαγές πριν το summer split να ξαναχτυπήσουν τετράδα.

7. Renegades
Top: RF Legendary
Jungle: Crumbzz
Mid: Alex Ich
ADC: Freeze
Support: Remi (Remilia)

Οι Renegades παρ' ότι νεοφώτιστοι στο NA LCS, έχουν παίκτες με τεράστια εμπειρία. Ο Alex Ich και ο Crumbzz είναι χρόνια στο competitive scene και ήταν αυτοί οι οποίοι κουβάλησαν την ομάδα στο Challenger Series. Αναμένεται να σταθούν και οι δύο στο ύψος τους αλλά πρέπει να αποδείξουν πως οι μέρες δόξας τους δεν αποτελούν παρελθόν. Τεράστιο κέρδος για την ομάδα είναι η απόκτηση του Freeze, ενός από τα καλύτερα ADC της Δύσης. Mόνος του πέρυσι κέρδιζε παιχνίδια για τους Copenhagen Wolves. Λογικά θα αποδώσει το ίδιο και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και πολύ πιθανό να βασιστεί ολόκληρη η ομάδα πάνω στο ταλέντο του. Ο RF Legendary, στο Challenger Series δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στους υπόλοιπους top laner. Ακόμη κι έτσι, μάλλον θα τα βρει σκούρα ενάντια σε πιο ικανούς και έμπειρους παίκτες και πολύ πιθανό να χρειαστεί βοήθειες από τον Crumbzz για να επιζήσει στο lane του. Στην Remilia θα χρειαστεί να σταθούμε περισσότερο από τους υπόλοιπους παίκτες. Πέρα από τον Thresh και την Morgana η Remi δεν έχει ανάλογη επιτυχία σε άλλα picks με αποτέλεσμα η ομάδα της να αναγκάζεται να επιλέγει ένα από τα δύο champions αρκετά νωρίς στο champion select, αφήνοντας πιο επιθυμητά champion για στους αντιπάλους. Σε AMA στο Reddit αλλά και σε σχόλια στα social media δείχνει πως δεν αντιμετωπίζει καλά την πίεση και τα σχόλια του community, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη. Αν καταφέρει να αδιαφορήσει και να παραμείνει ψύχραιμη για να επιτύχει είναι κάτι που θα το μάθουμε στο μέλλον, γιατί βάσει ταλέντου μπορεί να εξελιχθεί στον νέο BunnyFuFu.

Bottom Tier
8. Echo Fox
Top: kfo
Jungle: Hard
Mid: Froggen
ADC: KEITH
Support: Big

Η ομάδα του ηθοποιού και διασήμου πρώην μπασκετμπολίστα Rick Fox αποτελείται από το πιο ανισόρροπο roster από άποψη ταλέντου. O Froggen δεν είναι μόνο ο καλύτερος παίκτης της ομάδας αλλά και ένας από τους 3 καλύτερους mid laners της Δύσης. Μόνο ο KEITH έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει LCS αλλά καμιά από τις ομάδες που τον δοκίμασε δεν τον προτίμησε κατά τη διάρκεια του off season. Τόσο ο Hard αλλά και ο Baby είχαν μια καλή παρουσία στο Challenger Series αλλά σε ουδεμία περίπτωση δεν αποτελούν φόβητρο για τους αντιπάλους. Ο kfo από την άλλη είναι άγνωστη παράμετρος. Το ότι ήταν high challenger στην Κορέα σημαίνει πως έχει ταλέντο αλλά θα πρέπει πρώτα να το δείξει επί σκηνής. Αν θα είναι ο νέος Huni είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε. Σε μια τόσο μονοδιάστατη ομάδα δύσκολα θα έλθει επιτυχία. Ο Froggen φαίνεται πως για άλλη μια χρονιά θα βρίσκεται στο επαγγελματικό elo hell. Τουλάχιστον στην ηλιόλουστη California θα περάσει καλύτερα από ότι στο μουντό Βερολίνο.

9. Dignitas
Top: Smittyj
Jungle: Kirei
Mid: Shiphtur
ADC: Apollo
Support: KiWiKiD

Δύσκολα θα βρεθούν στην τελευταία θέση αλλά ακόμα πιο δύσκολα θα βρεθούν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Φέρνοντας δύο σχετικά άγνωστους παίκτες από την Ευρώπη δεν θα λυθούν τα προβλήματα των Dignitas που πάσχουν από παίκτες που μπορούν να κουβαλήσουν. Ο Shiphtur, παρά τις αναλαμπές του, παραμένει άφαντος όταν χρειαστεί κάποιος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Apollo παραμένει αιώνιο…ταλέντο, δίχως να υπάρξει εξέλιξη στο παιχνίδι του και στα mechanics του. Ο KiWiKiD από την άλλη είναι Dr. Bronze and Mr. Challenger (σ.α.: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dCJphi2eCLA#t=448) αφού τη μια στιγμή μπορεί με μια κίνηση να κερδίσει το παιχνίδι ενώ λίγο αργότερα να πεθάνει κάπου στα πουρνάρια δίχως λόγο και αιτία. Παρά τη μετριότητα που χαρακτηρίζει τους Dignitas, το bot lane τους έχει μια πιθανότητα να κερδίσει παιχνίδια ενάντια στις πιο αδύναμες ομάδες. Αν πάλι τα καλά πρώτα δείγματα που έδειξε ο Kirei στο IEM Cologne έχουν συνέχεια, ίσως οι Dignitas να μη χρειαστεί να παίξουν για την παραμονή τους στο LCS.

10. Team Impulse
Top: Feng
Jungle: Procxin/Beibei
Mid: Pirean
ADC: DontMashMe
Support: Gate

Παρόμοια κατάσταση με τους Elements και οι Team Impulse καθώς ο ιδιοκτήτης δεν κατάφερε να πουλήσει την ομάδα πριν το deadline και αναγκαστικά σχημάτισε ένα roster της τελευταίας στιγμής. Αποτελούμενο από τις τρεις άγνωστους παίκτες και από δύο γνωστούς, για τους λάθος λόγους, πρώην παίκτες LCS, οι Team Impulse δεν έχουν μοίρα στο NA LCS. Με τέτοιο roster θα ήταν δύσκολο να προβλέψουμε αν κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες θα χάσει από τους Team Impulse. Ίσως ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να είχε αλλάξει το όνομα της ομάδας από TIP σε RIP, αλλά φευ, είναι λίγοι οι άνθρωποι με χιούμορ στο χώρο των esports (σ.α.: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dCJphi2eCLA#t=459).

Καλή σεζόν σε όλους μας

Παράλληλα με την αρχή της επαγγελματικής σκηνής, αυτήν τη βδομάδα ξεκινά και η 6η Season του League of Legends με τους παίκτες να πρέπει να παίξουν ξανά τα placement matches πριν ξεκινήσουν την ανάβαση των divisions. Για όσους γενναίους λοιπόν που θα ξαναξεκινήσουν τα ranked ευχόμαστε GLHF και καλό κουράγιο.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • League of Legends
    • 12+ pegi 12+
      • 8.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (25)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://eune.leagueoflegends.com/ FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*