Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Rainbow Six: Siege Revisit - Year 5 Season 1

*
O πέμπτος χρόνος του Rainbow Six: Siege δείχνει ξεκάθαρα το όραμα της Ubisoft και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ubisoft για τη γενιά που σιγά σιγά περνάει στο παρασκήνιο, είναι το Rainbow Six: Siege. Για να φρεσκάρουμε ελαφρώς τη μνήμη σας, τεσσεράμισι χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη μας επαφή με τον τίτλο, στο πλαίσιο review event που είχε διοργανωθεί τότε στο Λονδίνο. Εκεί είχαμε δει τον τελικό κώδικα του τίτλου, όλα τα modes που τότε ήταν διαθέσιμα μα δεν ήταν όλα ρόδινα. Η έλλειψη -αρχικά- των dedicated servers, ήταν στοιχείο που είχε πονέσει στο λανσάρισμα, μα, όπως αποδείχθηκε, η σωστή και συνεχόμενη υποστήριξη μπορεί να στρέψει έναν τίτλο προς τον σωστό δρόμο. Προαπαιτούμενο βέβαια, η σωστή συνταγή αρχικά, πάνω στην οποία οι developers μπορούν να στηρίξουν βελτιώσεις, αλλαγές και νέο περιεχόμενο.




Και αυτός πάνω κάτω είναι ο δρόμος που ακολούθησε το Rainbow Six: Siege. Αργά αλλά σταθερά κέρδισε την εκτίμηση του κοινού και πλέον έχουμε φτάσει στο πέμπτο χρόνο που η ομάδα ανάπτυξης όχι μόνο προσθέτει περιεχόμενο, αλλά ανακοίνωσε πως ο τίτλος θα βρει το δρόμο του και προς την επόμενη γενιά μηχανημάτων. Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, θα έχουμε τέσσερις προσθήκες χαρακτήρων, μαζί με την εκκίνηση κάθε νέας σεζόν. Η πρώτη κατά σειρά σεζόν του 2020 ονομάζεται Operation Void Edge και προσθέτει τους Iana και Oryx. Η Iana έχει ως special ability τη χρήση ολογράμματος για να κατασκοπεύει και να μπερδεύει τους αντιπάλους, το οποίο χειρίζεται η ίδια. Συνεπώς μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να κατασκοπεύσει αντιπάλους που έχουν αμπαρωθεί χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, ούτε για αυτήν ούτε για την ομάδα της που μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που αποκτήθηκαν για να ανασχεδιάσει τη στρατηγική της. Η χρήση της ιδιότητας της Iana τελικά βέβαια κατορθώνει περισσότερο να μπερδέψει τους αντιπάλους παρά οτιδήποτε ουσιαστικότερο, όμως και πάλι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια λειτουργία στη σειρά.



Ο Oryx από την άλλη είναι ο καινούριος αμυντικός χαρακτήρας και κάνει χρήση ενός στιγμιαίου μα πολύ δυνατού τρεξίματος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει για να γκρεμίσει κάποια ψευδοτοιχία, barricades ακόμα και άλλους χαρακτήρες. Από τη πλευρά της αυτή η ειδική ικανότητα θέλει σύνεση στη χρήση, καθώς μπορείτε να βρεθείτε εκτεθειμένοι από το πουθενά, αλλά να εκθέσετε και τη θέση των υπόλοιπων συμμάχων. Και οι δύο χαρακτήρες χρησιμοποιήθηκαν εξαντλητικά κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας και μπορούμε να πούμε πως ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία του παιχνιδιού, χωρίς να χαλάνε τις στρατηγικές των παικτών. Αντίθετα, ειδικότερα η Iana είδαμε πως είναι ήδη ψηλά στις προτιμήσεις των παικτών. Δεν είναι όμως μόνο οι προσθήκες χαρακτήρων. Στην πρώτη σεζόν που διανύουμε είχαμε και μεγάλες διαφοροποιήσεις στον χάρτη Oregon. Πέραν της ανανεωμένης εμφάνισης, έχουν προστεθεί αρκετές ψευδοτοιχίες, δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στην ομάδα που επιτίθεται. Αν και οι χώροι είναι πλέον αρκετά πιο ανοικτοί, η μετακίνηση των αμυνόμενων γίνεται ευκολότερα μέσα από τη προσθήκη δύο διαδρόμων που ενώνουν συγκεκριμένα δωμάτια. Φυσικά η Ubisoft δεν έχει μείνει μόνο σε αυτές τις αλλαγές, έχοντας προχωρήσει και σε αρκετές διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά τους προϋπάρχοντες χαρακτήρες τόσο σε θέματα στατιστικών όσο και των loadouts. Αν όμως ξεκινήσουμε ακόμα και με απλή αναφορά να αναφέρουμε εδώ, θα χρειαστούμε άλλες πέντε σελίδες. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως καμία αλλαγή δεν φάνηκε να επηρεάζει σημαντικά την ισορροπία του παιχνιδιού, υπογραμμίζοντας την κατεύθυνση που φαίνονται να διατηρούν οι προγραμματιστές κατά την υποστήριξη του παιχνιδιού.



Το σίγουρο είναι πως η Ubisoft συνεχίζει να προσφέρει στον τίτλο, ενώ εξυπακούεται πως οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που αναφέραμε ισχύουν για όλους τους παίκτες. Οι νέοι χαρακτήρες δε, αν και αποτελούν τη σημαντικότερη προσθήκη του Year Pass, μπορούν και να αγοραστούν ξεχωριστά με τα εικονικά χρήματα του παιχνιδιού για όσους παίκτες δεν νιώθουν πιθανώς ακόμα τόσο άνετα ώστε να επενδύσουν. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τις επερχόμενες προσθήκες, τις οποίες εννοείται πως θα εξετάσουμε, εν καιρώ, για να σας μεταφέρουμε μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη συνολική εικόνα για την πέμπτη χρονιά του Rainbow Six: Siege. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Montreal

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
    • 18+ pegi 18+
      • 7.7 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (9)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://rainbow6.ubi.com/siege/en-GB/ FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*