Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Red Bull MEO by ESL: Κάτι νέο με κάτι παλιό

*
Στο Enternity δεν το έχουμε σύστημα να παρακολουθούμε eSports και σίγουρα όχι eSports που βασίζονται σε mobile games. Αυτό ακριβώς κάναμε όμως στο πλαίσιου του Red Bull MEO by ESL που εστίαζε σε Brawl Stars, Arena Of Valor και, πολύ περισσότερο, στο Clash Royale της Supercell. Με συμμετοχές από όλον τον κόσμο, οι τελικοί που έλαβαν χώρα στο Dortmund της Γερμανίας δεν ήταν μικρή υπόθεση και κατά τη διάρκειά τους γνωρίσαμε συμμετέχοντες από την Ελβετία, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες, με τους οποίους ανταλλάξαμε κουβέντες και εντυπώσεις με την ίδια απλότητα και ευκολία που θα τις ανταλλάσσαμε και με οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται για games, ακόμη και αν συνήθως αυτό σημαίνει ότι τα λέμε για τελείως άλλης λογικής και κλίμακας games.Εδώ ο διαχωρισμός μεταξύ casual και core, όπως τον κάνουμε συνήθως στα «μέρη μας» αποτυγχάνει να αποδώσει την πραγματικότητα. Ποιος θα πει casual gamer τον πρωταθλητή μιας χώρας που είναι μέλος επαγγελματικής ομάδας και θα καταφέρει να κάνει το χαρακτηρισμό να βγάζει νόημα; Αυτή είναι μια σκέψη με την οποία δεν ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι, οπότε είπαμε να εστιάσουμε σε ανάλογες σκέψεις και λεπτομέρειες από όσα είδαμε τις δυο μέρες που διήρκησε το διαγωνιστικό μέρος των τελικών. Και στην πορεία είδαμε ότι το πρωτάθλημα της Red Bull είχε χώρο για ωραίες στιγμές, εντός και εκτός αναμετρήσεων.

Όλοι είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να μάθουν για τις άλλες χώρες
Όταν μας ρωτούσε κάποιος από ποια χώρα είμαστε ή αν τύχαινε να το αναφέρουμε στην πορεία μιας άλλης συζήτησης, η αμέσως επόμενη ερώτησή του ήταν για το ποιες ομάδες από τη σκηνή των eSports έχουμε και έχει νόημα να γνωρίζει. Μερικοί δε είχαν ήδη ακουστά κάποιες, ανάλογα με τα παιχνίδια που παρακολουθούν προφανώς. Οι επαγγελματίες θεωρούν αυτονόητο άλλωστε ότι η εθνικότητα της ομάδας δεν παίζει και πολύ ρόλο σε αυτό το πεδίο, οπότε δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κοιτούν εκτός συνόρων και προς οπουδήποτε.

Συνοδοί. Συνοδοί παντού.
Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών είναι αρκετά χαμηλός, με την πλειοψηφία τους να είναι ανήλικοι. Αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται η παρουσία συνοδού, είτε πρόκειται για εκπρόσωπο εταιρείας/ομάδας που τους προσέχει είτε για προπονητή ή manager, ασχέτως της προσέλευσης των γονέων του καθενός. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, οι συνοδοί να ήταν όσοι και οι παίκτες. Λογικό βάσει των δεδομένων, όχι κάτι που είχαμε σκεφτεί από πριν πάντως. με τα πιο «παραδοσιακά» μας μυαλά.Καλύτερο κλίμα από το αναμενόμενο
Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος όταν παρακολουθεί eSports είναι να βλέπει τα σχόλια κατά τη διάρκεια ενός stream. Εδώ που τα λέμε, αυτό μάλλον ισχύει γενικά για το σχολιασμό στο διαδίκτυο, αλλά και λίγο παραπάνω όταν μπαίνει και ο ανταγωνισμός στη μέση και οι θεατές αρχίζουν να παίρνουν διάφορα προσωπικά. Στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων όμως τα πράγματα ήταν απολύτως φιλικά, χωρίς δράματα, χωρίς περίεργο κλίμα, με δημοσιογράφους, παίκτες, εκπροσώπους, προπονητές ένα κουβάρι και λίγο μόνο πιο πέρα το κοινό. Ο χώρος δεν ήταν τεράστιος και όχι τυχαία. Είναι η κουλτούρα αυτού του τύπου gaming, και της εποχής, τέτοια που το stream είναι το βαρόμετρο, όχι τα καθίσματα σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο.

Κάποια δράματα είναι παντού ίδια και γνώριμα
Όπως σε κάθε αγώνα που κρίνεται σε πολλαπλό αριθμό σετ ή/και games, οι ανατροπές, οι μικρές αποστάσεις, κάνουν το κοινό να παθιάζεται και να ζωντανεύει. Οι αναμετρήσεις τελείωναν 3-2 τραβούσαν πάντα την προσοχή περισσότερο από άλλες που έκλειναν με 3-1 ή και 3-0, παρότι το 3-0 είναι πάντα εντυπωσιακό από την άποψη πως δηλώνει παντοκρατορία του ενός έναντι του άλλου.
 
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!