Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Red Bull Player One World Finals - Brazil 2019 - Tournament Day 1

*
Η πρώτη μέρα αγώνων στους Red Bull Player One World Finals θα ήταν περίεργη έτσι κι αλλιώς. Το ότι ο πρώτος αντίπαλος του Έλληνα παίκτη, Μερτ Απτουλά, δεν εμφανίστηκε, μιας και δεν κατάφερε να έρθει από τον Μαυρίκιο, σήμανε πως ο δικός μας “You Mert Bro” προσπερνά τη φάση «προ των 16» (έτσι ονομάστηκε, για καθαρά τεχνικούς λόγους) και έκανε υπομονή για να έρθει αντιμέτωπος με τον Ιρλανδό Pr0totype, που επίσης είχε περάσει μονομιάς -με κλήρωση- στη φάση των 16. Έτσι είχε ακόμη περισσότερο χρόνο για να μπει στο κλίμα αλλά και να εξασκηθεί στο παρασκήνιο. Η πρώτη φάση διήρκησε μερικές ώρες, η φάση των 16 ξεκίνησε κανονικά και, από παιχνίδι της τύχης υποθέτουμε, ο αγώνας μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας ήταν τελευταίος στη σειρά, όπως ακριβώς και η πρώτη αναφορά της Ελλάδας κατά την κλήρωση για τα brackets. Κατά μία έννοια, ούτε κανονισμένη να ήταν η διαδικασία για να μας κρατά σε αγωνία συνεχώς, ακόμη καια για τα πιο απλά και τυπικά ζητήματα. Όπως και να ‘χει, όταν ήρθε η ώρα, όλη η ελληνική αποστολή ήταν στην κερκίδα και παρακολούθησε τον αγώνα. Όχι απλά στην κερκίδα, αλλά στην πρώτη πρώτη σειρά, έτοιμη να διασταυρώσει ξίφη με… εμφανώς ηρωικούς εικονολήπτες. Και με τα πολλά, άρχισε κι ο αγώνας.



Τα bans ήταν σχετικά αναμενόμενα και ο Μερτ δεν είχε στη διάθεσή του την Syndra, ένα από τα champions που προτιμά. Πρώτος έκανε το pick του ο Pr0totype διαλέγοντας την Karma (τον λέτε και unfun party pooper) με keystone το Arcane Comet και summoner spells Teleport και Ignite. Ο Μερτ διάλεξε Viktor με keystone το Summon Aery και summoner spells Teleport και Flash. Ένα matchup, το οποίο δεν είναι και απ' αυτά με μεγάλο killing pressure από οποιαδήποτε πλευρά, που ξεκίνησε με μέτριο last hitting σε σχέση με άλλους αγώνες που παρακολουθήσαμε αυτήν την ημέρα. Ο Μερτ στις φορές που επέστρεψε επέλεξε να μην κάνει upgrade το Hex Core του Victor και διάλεξε να γίνει άρχοντας των δαχτυλιδιών με Doran's Rings την ώρα που ο Pr0totype να διάλεγε μια παρόμοια οδό με τη διαφορά πως επέλεξε ένα του δαχτυλίδι να είναι Dark Seal. Με το πέρασμα του χρόνου ο Έλληνας πρωταθλητής φάνηκε να βρίσκει τα πατήματά του και εκτελώντας σωστά το combo του Viktor κατάφερνε στα trades να κατεβάζει τον Pr0totype και ενώ ο Ιρλανδός έπαιρνε πίσω health με το empowerment W της Karma, ο Μερτ πήρε προβάδισμα και στα CS. Στο 9ο λεπτό του αγώνα, και με τον Viktor να αποκτά πλεονέκτημα στο farming σε σχέση με την Karma, ο Ιρλανδός προτίμησε να πιέσει για το kill και στο trade που ακολούθησε χρησιμοποίησε το Ignite του αλλά ο Μερτ κράτησε την ψυχραιμία του και το Flash του. Αμέσως μετά, πρώτα κατάφερε να κάνει connect το Death Ray, και με την Karma με ελάχιστη ζωή, έκανε Flash, χρησιμοποίησε το Siphon Power με τον Pr0totype να γλιτώνει με μονοψήφιο αριθμό health καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το shield του. Με τον «lucker» Pr0totype να υποχωρεί, ο Μερτ έσπρωξε το wave στο αντίπαλο turret και όταν είδε πως η Karma δεν είχε κάνει recall, προσπάθησε να πλησιάσει μήπως πετύχει το Death Ray για να τελειώσει το ματς, μόνο και μόνο για να φάει τελικά στα μούτρα το empowerment Q της Karma μαζί με το Comet και να «ψοφήσει» με ξενερωτικό τρόπο. «Ανλάκι» Μερτ.



Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν κάπως αλλιώτικος που από τους υπολοίπους με τα μέχρι τότε δεδομένα, από την άποψη ότι λόγω των αρχικών επιλογών των παικτών οι ισορροπίες εξασφάλισαν μεγαλύτερη διάρκεια από το μέσο όρο στις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν την ίδια μέρα. Συμβαίνουν όμως αυτά και συνέβησαν και στον Έλληνα παίκτη, με τον προπονητή του, Πάρη “Paris” Ούτση να παρακολουθεί τα πάντα βήμα βήμα, επίσης από την πρώτη πρώτη σειρά. Η εμπειρία παραμένει, βέβαια, αφού ο Μερτ Απτούλα είχε την πρώτη του τέτοια ευκαιρία να πάρει γεύση από ανταγωνισμό στο διεθνές στερέωμα, σε μια διοργάνωση που μπορεί να μην απευθύνεται σε επαγγελματίες παίκτες League Of Legends, γνωρίζει ήδη όμως άνοδο από χρονιά σε χρονιά. Η ελληνική αποστολή παραμένει για να παρακολουθήσει ημιτελικούς και τελικό και να σχηματίσει εικόνα για το σύνολο του Red Bull Player One.

Υ.Γ.: Τα σέβη του γράφοντος στον Σταύρο Βέργο για την απαραίτητη συνεισφορά του στο τεχνικό μέρος του αγώνα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*