Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Vlog #11 - Οδηγός αγοράς κάρτας γραφικών, Φθινόπωρο 2014

Μια από τις "αρχαιότερες" απορίες που έχει ο μέσος PC gamer είναι τι κάρτα γραφικών να πάρει. Τέτοιες ερωτήσεις μας έρχοναο πολύ συχνά με μορφή μηνυμάτων, βλέπουμε σε σχόλια κάτω από άρθρα και φυσικά τέτοιες γεμίζουν και το forum. Μέσα από το Enternity έχουμε κάνει ανά καιρούς πολλές παρουσιάσεις καρτών γραφικών και έχουμε γράψει για διάφορες συνθέσεις. Μετά το πρώτο Vlog που κάναμε το περασμένο καλοκαίρι σχετικά με την αγορά μιας νέας κάρτας γραφικών, έρχεται η ώρα για το δεύτερο, καθώς στα εργαστήρια του Enternity έχουν φτάσει νέα μοντέλα και η αγορά έχει αλλάξει, τουλάχιστον στο mid και high end τμήμα της. Μέσα από το video που ακολουθεί προσπαθούμε να "τακτοποιήσουμε" για εσάς τη κατάσταση στο χώρο και να σας κατευθύνουμε ώστε να αγοράσετε την κατάλληλη κάρτα, ανάλογα με τα χρήματα που έχετε. Φυσικά, σχόλια, ερωτήσεις, απορίες, ενστάσεις και ό,τι άλλο έχετε, είναι ευπρόσδεκτο.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
20 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Votritis
    • Στην κατηγορία της 750 ti θα εχουμε κατι καλύτερο μεχρι τα Χριστούγεννα?
      Μετα απο 20 χρονια με κονσολες θελω φτιαξω για πρωτη φορα pc για να το εχω σαν κύριο μηχάνημα για games αλλα επειδη ειναι δεκάδες τα παιχνιδια που εχουν βγει τα τελευταία 4-5 χρονια και δεν εχω παίξει δεν με ενδιαφέρει να παίζω οτι τελευταίο βγαίνει.
      Οποτε μια κάρτα επιπέδου 750 ti πιστευω θα με καλύψει σε fullhd ανάλυση.
      Λέω να δώσω τωρα κατι παραπάνω για επεξεργαστη μητρική ώστε να μην χρειαστώ αναβάθμιση στο μέλλον και αργότερα προσθέτω μια καλυτερη κάρτα γραφικών .

    • Dimcar
    • @Votritis Δύσκολο να βγάλει κάτι άλλο στα λεφτά της 750Ti, αλλά λογικά μετά τις γιορτές θα αντικαταστήσει την 760 με την -φαντάζομαι- 960, ίσως και με δυο κάρτες πχ 960 και 960Ti, για να καλύψει όλο το φάσμα από €150-€300.
      @solitude εντάξει, μόνιμο δίλημμα.. αλλά γενικά έχω ρίξει τόσα καντήλια ανά καιρούς με dual GPUs λόγω ανυπαρξίας profile κτλ που δε ξέρω αν αξίζει. στο κάτω κάτω η 980 θα παίζει το 90% των παιχνδιών σε 1440p στα 60fps (αν το επιτρέπει το παιχνίδι :P) οπότε μάλλον overkill το SLI 970, εκτός και αν πας για 4Κ...

    • solitude
    • @Dimcar Μάλλον θα πάω για single 980 τότε...Πιθανόν για το μοντέλο της Asus, γιατί απ'ότι έχω διαβάσει είναι αθόρυβες και με χαμηλά temps, ενώ όλες οι υπόλοιπες παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα θορύβου και σε κάποιες περιπτώσεις και coil whine...Πιστεύεις ότι η 980 είναι overkill για 1080p/60hz monitor για να μπορώ να παίζω άνετα στα 60fps με όλα maxed out ή να πάω σε 144hz monitor στα 1080p?To 1440p monitor το αποκλείω...Εντάξει, είπαμε είναι πολλά τα λεφτά και για 1440p monitor...

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα οδηγό αγοράς για κάρτες γραφικών,πόσο μάλλον όταν οι εξελίξεις τρέχουν συνεχώς,και βγαίνουν συνέχεια καινούργια μοντέλα.Έχω να πάρω κάρτα γραφικών από το 2008 και σκέφτομαι τα χριστούγεννα ή αν βρω καλή ευκαιρία να πάρω μια.Σίγουρα το Pc μου δεν ενδείκνειτε για καινούργιες κάρτες γραφικών μιας και το bottleneck δεν θα με αφήσει να χαρώ την κάρτα(q6600 ο επεξεργαστής μου),απλά αυτό που σκέφτομαι είναι να πάρω μια κοντά στα 100-130 ευρώ το πολύ,μεταχειρισμένη ώστε να πάρω κάτι σχετικά παλιό αλλά καλό.Ξεκίνησα από 7850 και πλέον σκέφτομαι για gtx 680 μιας και βρίσκω σε καλές τιμές την συγκεκριμένη κάρτα.

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @Raysod ήδη η 780 ti έχει χάσει πάρα πολύ σε αξία.Δεν θα σου πρότεινα να την πουλήσεις τώρα μιας και παίρνοντας την 970 θα κάνεις πισογύρισμα σε θέμα επιδόσεων.Αν δώσεις την 780 ti θα την δώσεις αναγκαστικά κάτω από τα 400 ευρώ με τα οποία μπορείς να πάρεις την 970 αλλά μετά τι;Θα πρέπει να ξαναδώσεις άλλα πόσα λεφτά για να πάρεις την καινούργια κάρτα της Amd.Επίσης για τις καινούργιες κάρτες νομίζω ότι η Amd θα της αργήσεις πάρα πολύ μιας και η πρώτη κίνηση της είναι να κάνει price στις κάρτες γραφικών της και όχι να απαντήσει με μια πολύ δυνατή κάρτα.Μην ξεχνάμε η τελευταία κάρτα που έβγαλε είναι η 285 η οποία αφορά την μεσαία τάξη της αγοράς...

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @Raysod το ξέρω αλλά δεν συμφέρει η τιμή της σε σχέση με αγγελίες μεταχειρισμένων που κοιτάω(έχω βρει 7870 στα 100 ευρώ).Επίσης κοιτάω και στο ebay και βλέπω κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν το πατάω το κουμπί.

    • Votritis
    • Συγκριτικά η 750Ti με την r9 270 και την (X) , η r9 προφανώς εχει πολύ καλύτερες επιδόσεις αλλά απο θερμοκρασίες-θόρυβος -προβλήματα οδηγών τι λέει η r9 εκει? γιατι απ'οτι βλεπω η r9 εχει σχεδόν την διπλάσια κατανάλωση!
      Ποια υλοποίηση της 750Ti ειναι η καλυτερη?

    • Koel700
    • 1) Δημητρη πρεπει να φτιαξεις και ενα βιντεο για το πως να κανουμε ενα απλο οvercloacking εμεις που δεν ξερουμε και την τυφλα μας :-)
      2) Eνας λογικα δεν 8α περιμενε η τιμη των 780ΤΙ να πεσει σε τρελα επιπεδα μετα τις 970-980 ??

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @Votritis Μάλλον η EVGA FTW αλλά πάνω κάτω όλες ίδιες είναι.Είχα δουλέψει μια gigabyte R9 270x και έμεινα ικανοποιημένος από τον θόρυβο που παράγει καθώς είναι ελάχιστος.

    • Kosvog20
    • καλησπερα παιδια μολις πουλησα msi gtx gaming 760 kai εχω δωσει παραγγελια για msi gtx 970 εχς την οθονη απο πισω σου σε 24 παιζω 1080 bf kai ghost online ολα φουλ απλα με 760 καπου κολλουσε σε καποιες πιστες θα δω διαφορα με 970? δεν θελω να κολλαει στο τερμα γιαυτο αναβαθμιζω καρτα..

      cpu i7 4790
      mb z97x gaming 5 gb
      ram vengeage pro 2x4 2400
      psu vs 750 cooler master

    • jimtiti14
    • Kosvog20 φιλε μου καλησπερα και εγω θελω να αναβαθμησω την καρτα και ειμαι σε αναζητηση ειμαι αναμεσα στην r9 290x η στην gtx 970 msi, θα ηθελα την γνωμη σου κ οποιος αλλος αν μπορει ας συμβουλεψει.αλλα απο την αλλη δεν ξερω εαν χασω καποιες επιδοσεις απο την καρτα γιατι το συστημα μου ειναι το εξης:

      cpu i5 3570
      gfx Asus Radeon HD7970 3GB DirectCU II
      mb GIGABYTE GA-Z77M-D3H RETAIL
      ram CORSAIR 8GB DDR3 1600ΜΗΖ
      psu vs 600 cooler master

      απλα θα ηθελα μια βοηθεια παιδες,γιατι φοβαμαι οτι με την νεα καρτα η την r9 290 η την gtx 970 msi δεν δεν θα μου βγαζουν την συνολικη ισχυ τους.

    • manos13
    • kalispera k sugxaritiria gia thn douleia sou . Tha ithela tn voithia sou gia na agwsa mia karta grafikwn mexri 100 euro. exw intel core i5cpu 760 sta 2,8 GHZ,4G RAM euxaristw

*