Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xbox Live Gold, το στοίχημα που κερδίζει η Microsoft

*
Τα δεδομένα στην αγορά των οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας είναι γνωστά. Τα συστήματα έχουν διανύσει ήδη αρκετούς μήνες στην αγορά και οι καταναλωτές που ψάχνονται για την επόμενη αγορά τους μετρούν τα συν και τα πλην για το που θα πρέπει να επενδύσουν τα χρήματά τους. Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει, ειδικά τους τελευταίους -αρκετούς- μήνες είναι το Xbox Live Gold. Η Microsoft είναι γνωστό πως έχει επενδύσει αρκετά στην online υπηρεσία της και οι αλλαγές που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα μόνο θετικά μπορούν να κριθούν.

Σε πρώτη φάση υπάρχουν τα δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα. Με κάθε ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live Gold, ο κάτοχος της κονσόλας μπορεί να απολαμβάνει 4 τίτλους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην αγορά και είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ποιότητα των τίτλων που έχει προσθέσει τους τελευταίους μήνες η Microsoft σε αυτή τη λίστα είναι αρκετά υψηλή. Για τον μήνα Απρίλιο, οι κάτοχοι Xbox One μπορούν για παράδειγμα να κατεβάσουν στην κονσόλα τους εντελώς δωρεάν τα Ryse: Son of Rome (ένα από τα πιο εντυπωσιακά -σε τεχνικό επίπεδο- παιχνίδια που έχουμε δει στο Xbox One, καθώς και την δεύτερη σεζόν του τίτλου The Walking Dead της Telltale Games.


Ταυτόχρονα, το Xbox Live Gold και τα Games with Gold έχουν επωφεληθεί της αναβάθμισης που έγινε πριν μερικούς μήνες στο λειτουργικό της κονσόλας, έτσι ώστε επιλεγμένοι τίτλοι του Xbox 360 να μπορούν να αναπαραχθούν μέσω software emulation. Τυπικά, οι gamers μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ολοένα και εμπλουτιζόμενη λίστα παιχνιδιών του προηγούμενου συστήματος, τα οποία κατεβαίνουν σε ψηφιακή μορφή και παίζουν στη νέα κονσόλα τους. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό αυτό, καθώς δεν μιλάμε για μια υπηρεσία streaming, αλλά για μία δυνατότητα που δίνει στους gamers την ευκαιρία να απολαύσουν εκ νέου τα παιχνίδια που έχουν ήδη αγοράσει ή θέλουν να αγοράσουν από την προηγούμενη γενιά παιχνιδιών. Αν έχουν το δισκάκι του παιχνιδιού, δεν έχουν παρά να το εισάγουν στο drive της κονσόλας τους, ενώ αν το έχουν αγοράσει ψηφιακά, μπορούν να το βρουν αυτόματα στη λίστα των παιχνιδιών τους.



Με το Xbox Live Gold, κάθε μήνα προσφέρονται και δύο τίτλοι του Xbox 360, οι οποίοι προστίθενται αυτόματα στην λίστα των backward compatible games. Έτσι, κάθε μήνα οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν όχι δύο, αλλά τέσσερα παιχνίδια για το Xbox One τους. Χαρακτηριστικά, τον μήνα Απρίλιο, οι κάτοχοι Xbox One και συνδρομητές Xbox Live Gold έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δικά τους χωρίς καμία έξτρα χρέωση τα Darksiders και Assassin’s Creed Revelations.

Υπολογίζοντας την αξία των παιχνιδιών που προσφέρονται δωρεάν κάθε μήνα στην υπηρεσία Xbox Live Gold, ο κάτοχος Xbox One απολαμβάνει τίτλους αξίας κοντά στα €600! Κάτι που αξίζει να σημειωθεί ακόμη είναι πως οι προσφορές που «τρέχουν» στο Xbox Live είναι πλέον αρκετές και σε εβδομαδιαία βάση (πέραν των μεγάλων επετειακών πακέτων). Στον τομέα Deals with Gold του Xbox One dashboard ή του Xbox.com, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν συνεχώς τις πολλές εκπτώσεις που «τρέχουν» σε μία λίστα παιχνιδιών που ανανεώνεται συνεχώς. Οι εκπτώσεις φτάνουν έως και στα επίπεδα του 75%, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις υπάρχουν έξτρα προσφορές και προνόμια για όσους έχουν ενεργή συνδρομή.

Σε όλα τα παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το κομμάτι του multiplayer που πλέον αποτελεί βασικό τμήμα αρκετών σύγχρονων κυκλοφοριών. Σύμφωνα δε με την έρευνα της HIS Markit, το Xbox Live είναι το ταχύτερο gaming network. Μέσω του Xbox Live οι χρήστες μπορούν με μια συνδρομή να διασκεδάσουν online με τους φίλους τους, είτε αυτοί έχουν Xbox One, είτε Windows 10 PC. Και αυτό, χάρη στη λειτουργία Xbox Play Anywhere, σύμφωνα με την οποία αρκετά παιχνίδια προσφέρουν δυνατότητα ταυτόχρονης συμμετοχής gamers με κονσόλα ή υπολογιστή. Τα παιχνίδια που ανήκουν σε αυτή τη λίστα προσφέρουν ακόμη λειτουργία cross-save (μπορείτε δηλαδή να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας στο Xbox One και να συνεχίσετε από το ίδιο σημείο στο Windows 10 PC), καθώς και τη δυνατότητα να αγοράσετε το παιχνίδι ψηφιακά σε μία πλατφόρμα και να αποκτήσετε δωρεάν και την ψηφιακή έκδοσή του για την άλλη.

Τα συνδρομητικά πακέτα του Xbox Live Gold παρέχονται σε πακέτα του 1 μήνα (€6,99), των 3 μηνών (€19,99) ή των 12 μηνών (€59,99) και μπορείτε να τα αγοράσετε τόσο από τα καταστήματα λιανικής, όσο και από το Xbox.com.

Για όσους ενδιαφέρονται για το Xbox One, η έκδοση της κονσόλας που κυκλοφορεί στα καταστήματα είναι αυτή του Xbox One S. Ο λόγος για τη νεότερη έκδοση του συστήματος που είναι αρκετά μικρότερη σε μέγεθος (40% κάτω σε σχέση με την αρχική), με ενσωματωμένο το τμήμα της τροφοδοσίας και με τη δυνατότητα για 4K multimedia περιεχόμενο, όπως 4K video streaming από υπηρεσίες (πχ. Netflix) και HDR. Μάλιστα, το Xbox One S είναι η μόνη κονσόλα που υποστηρίζει δυνατότητα αναπαραγωγής 4K ταινιών σε Blu-ray δίσκο. Τέλος, πέραν όλων των παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι για το Xbox One S θα μπορέσουν να απολαύσουν αποκλειστικά παιχνίδια, όπως το Gears of War 4 και το Forza Horizon 3, το οποίο έχει βραβευτεί ως το καλύτερο sports/racing game για το 2016, αφήνοντας πίσω του παραγωγές όπως το FIFA 17, το NBA 2K17 και άλλα. Όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις του Xbox One S βρίσκονται στο Xbox.com*
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • TechPriestXS
    • Και δυστυχώς είναι κάτι που παραβλέπει μια μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού.. Αν συμπεριλάβουμε και το XBOX GAME PASS το XBOX LIVE ξεφεύγει αρκετά από τον ανταγωνισμό. Πραγματικά μεταξύ LIVE-XBOX PASS -EA ACCESS κάποιος θα μπορούσε να αποφύγει σχεδόν τελείως την αγορά παιχνιδιών με μια καινούργια κονσόλα xbox...

    • sdragon
    • Το μόνο που δε λέει είναι τρέχτε να το αγοράσετε όσο προλαβαίνετε. Το θέμα δεν είναι ποιος έχει καλύτερη υπηρεσία ή το πόσα παιχνίδια σου δίνει μια συνδρομητική υπηρεσία αλλά ότι η MS έχει μείνει στα Forza, Gears of War και Halo και από εκεί και πέρα το χάος. Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι λόγος αγοράς της κονσόλας είναι το backwards compatibility. Εκεί γελάνε και οι πέτρες.

    • Tim of Heavens
    • Πρέπει να αισθάνομαι μέγα θύμα που διασκεδάζω με τα games του Xbox πέρα από την γνωστή τριπλέτα. Το ότι με τα GwG, EA access + 360 BC + τα όποια games βγαίνουν από third parties μέχρι indies με έχουν γλυτώσει από τα να σκάω 50-60ντάρια για games μόνο ως πλεονέκτημα το εκλαμβάνω. Κοιτάχτε λίγο να δείτε τι έχει βγάλει η MS από το τις αρχές της κονσόλας και θα δείτε πως δεν στηρίζεται μόνο στα Forza, Gears και Halo ή μήπως ΑΑΑ θεωρούνται αυτά που είναι αυστήρα single player εμπειρίες;

    • TechPriestXS
    • Ειδικά για κάποιον που θα πάρει πρώτη φορά XBOX π.χ. το Scorpio το EA ACCESS+GAME PASS με 100? πόσα σύνολο??? παιχνίδια με 15 ευρώ συνδρομή τον μήνα (όσο περίπου το Humble Monthly) δεν θα έχει να παίξει τίποτα...
      Ούτε την καλύτερη έκδοση του RDR2 όταν βγει π.χ. ή του Shadow of War.

      Δεν αναφέρω καν το πόσο πιο γρήγορη και .. hack free είναι η συνδρομητική του Live από ότι διαβάζω.


      Όλα αυτά για τα 6 exclusives που βγήκαν φέτος για το PS. Μάλιστα. Λίγα είναι -δεν πείθομαι ακόμα. Αναμονή.

      (Tim είσαι θύμα /s)

    • sdragon
    • Γιατί είπε κανείς ότι θα πάρει κάποιος κονσόλα για να παίξει multiplatform τίτλους; Φυσικά και δεν αξίζει. Μόνο στην Ελλάδα ίσως να αξίζει. Εγώ δεν ανέφερα πουθενά για τη Sony. Μόνο για τα exclisives αγόρασα κονσόλα και η Microsoft με διευκόλυνε πάρα πολύ με το πρόγραμμα Play Anywhere. Και όπως έχω ξαναπεί το BW δε θεωρείται λόγος αγοράς της κονσόλας. Αλλιώς πάρε καλύτερα ένα 360.

    • Tim of Heavens
    • @TechPriestXS εννοεί το backward compatibility.
      @sdragon μάλλον ξεχνάς ότι η αγορά κονσόλας δεν συνάδει μόνο με τα exclusives αλλά με το σύνολο της βιβλιοθήκη της + αυτό + το άλλο κτλ.... Επίσης, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές δεν προτιμούν όλοι την PC οδό για να ψυχαγωγούνται ανεξάρτητα από τα τεχνικά προτερήματά της. Καλό είναι να μην βλέπουμε τα πράγματα αυστηρά υπό προσωπικό πρίσμα αλλά να κρίνουμε και τις αποφάσεις/σχέδια των εταιρείων σύμφωνα με την προσφορά'' τους στο gaming ανεξάρτητα αν ο καθένας συμφωνεί ή όχι υποκειμενικά.

      Οι πωλήσειςτων third party παραγωγών, ανά κονσόλα σε PS 4, Xbox One δείχνουν ότι οι καταναλωτές αγοράζουν multiplatform τίτλους σε κονσόλες σε ευρεία ποσότητα.

    • vonzuchter
    • Tο backwards compatibility δημιουργηθηκε για εναν και μοναδικο λογο... να σταματησει τη φυγη χρηστων χβοχ προς τη σονυ. Kαι το πετυχε... και εγω σκεφτομουν (οπως και το 80% των φιλων μου και στο xbox live) το πρωτο χρονο ζωης των νεων κονσολων ps4. Κανεις νεος χρηστης δε θα επιλεξει το one αντι του Ps4 για το backwards compatibility. Ομως οσοι ειχαν χβοχ θα το κανουν. Οσο για το gold... Οχι τωρα... τα τελευταια 14 χρονια ειναι η καλυτερη υπηρεσια. Εχω γεμισει παιχνιδια πλεον εχω σταματησει να αγοραζω καινουρια εκτος αν βγει κατι που το θελω παρα μα παρα πολυ και τετοιους τιτλους σπανια βλεπω σε xbox/ps4... παιζω κυριως strategy (αρα PC) και ειμαι και νιντεντακιας. Παρολα αυτα εχω φτιαξει μια βιβλιοθηκη με δεκαδες παιχνιδια και πλεον καθε μηνα εχω αλλα 4 παιχνιδια και πολλες φορες ΑΑΑ. Απλα δεν εχω χρονο να τα παιξω. Η Microsoft ειναι σε καλο δρομο οσον αφορα το gold. Σε αυτο το κομματι ο κοσμος ειναι ικανοποιημενος. Το μονο παραπονο ειναι οτι δε βγαζουν πλεον τα studio της τις παιχνιδαρες που εβγαζαν στο παρελθον. Aρμεξαν οσο δε παει τα Halo , και μετα το χαος

    • TechPriestXS
    • Το xbox live τσακίζει κόκαλα μόνο και μόνο των APPS του (torrent? λολ) και του Game pass. Μόνο office 360 μένει να βάλουν.. αν δεν έχουν βάλει μέσω skydrive ?

    • TechPriestXS
    • Αλταίρε προς τι τα downvotes? Θεωρείς το psn καλύτερο από το live και γιατί? Εγώ προσωπικά μόνο για το psn διαβάζω για hacks και αργές συνδέσεις στο neogaf κάθε μέρα. Ειδικά αν θέλω να επενδύσω σε digital only έχω ενδοιασμούς για κάτι permaban που διαβάζω από πλευράς sony...

      Καλά τα exlusives αλλά εγώ στεγνά σαν πρώην PC Gamer (aka PCMR :D) μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρων να ξηλωθώ για ένα scorpio σαν desktop replacement για τα 3rd party και με 10 eyr να αποκτήσω και 100 παιχνίδια + όλα τα πλεονεκτήματα του Microsoft Account... Ναι μου βγαίνει πιο φθηνό και από switch με zelda και pro controller...

    • TechPriestXS
    • Εκεί ... τα Sony Ponies (που είχαν και το θράσος να αποκαλέσουν όποιον να είναι XBOT στο νήμα του Scorpio) συνεχίζουν τα downvotes ακάθεκτα λες και με την συμπεριφορά τους θα πείσουν.. άσχετους με τις 2 κονσόλες.

      Κατά τα άλλα σε ένα από τα μεγαλύτερα site στον Κόσμο (neogaf) κάθε 2~3 μέρες είναι πρώτο θέμα το PSN - I have been hacked.

      Και αντίστοιχα στο ελληνικό είναι topic στην πρώτη σελίδα.

      Ακόμα και μετά το 2FA το οποίο μπήκε επιτέλους πόσα χρόνια μετά...


      Μας πείσατε...

*