Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Assassin’s Creed Mirage: 11 spoiler-free κόλπα και συμβουλές

*
Το Assassin’s Creed Mirage κυκλοφορεί σήμερα και είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στο δημοφιλές franchise της Ubisoft. Όσο ετοιμάζουμε το review (το οποίο ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να προλάβουμε αφού ο κωδικός μάς παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής), έχουμε για εσάς μία σειρά από κόλπα και συμβουλές για να μπορέσετε να απολαύσετε τον τίτλο όσο το δυνατόν περισσότερο και με λιγότερο… πονοκέφαλο. Οι συμβουλές είναι spoiler-free και δεν μαρτυρούν κάτι για την ιστορία του τίτλου, οπότε συνεχίστε άφοβα να διαβάζετε αν το θέμα σας ενδιαφέρει.



01) Χρησιμοποιήστε αρκετά τον Enkidu
Όταν πλησιάζετε περιοχές που είναι να επιτεθείτε ή μέρη που ξέρετε ότι έχουν αρκετούς εχθρούς, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τον αετό Enkidu για να σαρώνει το χώρο. Πέραν του εντοπισμού των θησαυρών και σημείων που πρέπει να βρείτε, θα σας δώσει ξεκάθαρη εικόνα που βρίσκονται και οι εχθροί και μπορείτε μάλιστα να τους μαρκάρετε για να τους βλέπετε συνεχώς στο interface.



02) Εκμεταλλευτείτε τα κτίρια και τις οροφές τους
Για έναν περίεργο (λέμε τώρα) λόγο, οι εχθροί δεν κοιτούν πάνω από το επίπεδο των ματιών τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το σκαρφάλωμα και η πορεία πάνω στις οροφές των κτιρίων και άλλων σημείων που μπορείτε να σκαρφαλώσετε θα σας δώσει ένα πιο «καθαρό» μονοπάτι και με λιγότερα μάτια στραμμένα πάνω σας. Εκτός όλων των άλλων, θα μπορείτε πιο άνετα να σαρώνετε την περιοχή, να εντοπίζετε τους εχθρούς και να καταστρώνετε τα σχέδιά σας. Για να καταλάβετε και καλύτερα που μπορείτε να σκαρφαλώσετε, έχετε το νου σας αρκετά στα λευκά σεντόνια με τα οποία είναι σκεπασμένα διάφορα τμήματα της πόλης. Εκεί μπορείτε να πατήσετε και να ανέβετε πιο ψηλά.



03) Χρησιμοποιήστε το Stealth και το Eagle vision σας
Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε παντού τον αετό Enkidu, μιας και ο Basim έχει το δικό του Eagle Vision. Αυτό του επιτρέπει να σαρώνει πρώτα την περιοχή και στη συνέχεια να μαρκάρει τα σημεία των αντιπάλων του. Μάλιστα, με το Eagle Vision μπορεί και να αντιληφθεί που κοιτάει ένας εχθρός για να κινηθεί πιο ασφαλώς. Επίσης, μην ξεχνάτε πως το παιχνίδι έχει βασιστεί αρκετά στο stealth, οπότε μπορείτε να κρύβεστε εύκολα και να αντιμετωπίζετε τους εχθρούς έναν προς έναν. Ο Basim δεν είναι χαρακτήρας με ιδιαίτερες ικανότητες στη μάχη, για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, οπότε καλό θα είναι να αποφύγετε τις άσκοπες διενέξεις.



04) Κάντε το pickpocketing πιο εύκολο
Στο Assassin’s Creed Mirage μπορείτε να κλέψετε αντικείμενα από τους εχθρούς βάζοντας το χέρι στις τσέπες τους. Μόλις το κάνετε, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός mini game με έναν ρόμβο και καλείστε να πατήσετε πλήκτρο στο χειριστήριο σε συγκεκριμένη στιγμή για να το ολοκληρώσετε επιτυχώς. Αν δεν το καταφέρετε, ο εχθρός θα σας καταλάβει και μπορεί να ξεκινήσει διαδικασία καταδίωξής σας από το πουθενά. Ο μηχανισμός δυσκολεύει όσο προχωράτε, οπότε αν δυσκολεύεστε, δοκιμάστε να κοιμίσετε το στόχο σας με τα σχετικά βελάκια και μετά να κάνετε τη διαδικασία της… κλοπής.



05) Μην φοβάστε να σφυρίζετε και να αποσπάτε την προσοχή
Αν βρίσκεστε σε σημείο με πολλούς εχθρούς, υπάρχει τρόπος να τους χωρίσετε και να τους αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο Basim μπορεί να σφυρίζει όσο είναι κρυμμένος, κάτι που θα τραβήξει την προσοχή εχθρών και θα τους βγάλει από το πεδίο ασφάλειάς τους. Αυτό συνήθως θα τους οδηγήσει να αφήσουν και την ομάδα τους και να σας ψάξουν μόνοι. Έτσι, τους οδηγείτε προς το μέρος σας και τους εξοντώνετε αθόρυβα. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα εργαλεία, όπως τα μαχαίρια ή τα βελάκια.



06) Εστιάστε στα skills
Μπορείτε να κερδίσετε skill points για να ξεκλειδώσετε δυνατότητες του χαρακτήρα στην πορεία της ιστορίας. Αυτό θα σας δώσει περισσότερα όπλα στη φαρέτρα σας, οπότε μην ασχοληθείτε ιδιαίτερα με την εξόντωση εχθρών, αλλά με αποστολές που σας επιβραβεύουν με skill points.



07) Να πουλάτε τα Trinkets
Μην ξεχνάτε στις στάσεις σας στους merchants να πουλάτε τα trinkets που έχετε συλλέξει. Δεν τα χρειάζεστε για κάποιο λόγο και μπορούν να σας αποφέρουν αρκετά χρήματα για να τα επενδύσετε αλλού.



08) Προσέξτε την τελευταία γνωστή τοποθεσία σας
Ένας σημαντικός μηχανισμός στα Assassin’s Creed είναι η τελευταία γνωστή τοποθεσία του ήρωα που είναι ουσιαστικά το τελευταίο σημείο που έχουν οι εχθροί ως δεδομένο ότι βρίσκεστε. Στο Mirage απεικονίζεται από ένα κίτρινο χαρακτηριστικό μαρκάρισμα, οπότε φροντίστε αν κρύβεστε να μην είστε κοντά σε αυτό το τμήμα γιατί οι εχθροί θα κινηθούν προς τα εκεί όσο σας ψάχνουν.



09) Κρύψτε τα σώματα/πτώματα
Αν βρίσκεστε σε περιοχές με αρκετούς κακούς ή αρκετούς χαρακτήρες γενικότερα, η πιο ασφαλής επιλογή είναι να κρύβετε τα σώματα/πτώματα όσων βγάζετε από τη μέση. Αυτό, γιατί ένας εξοντωμένος εχθρός στο πεδίο της μάχης θα ενημερώσει τους υπολοίπους για την παρουσία σας και θα σας κάνει τη ζωή πιο δύσκολη.



10) Μην σπαταλάτε το Focus
Ο Basim μπορεί να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό Focus, ο οποίος του επιτρέπει να εξοντώνει έως και πέντε εχθρούς ταυτόχρονα (αφού αναβαθμίσει το σχετικό skill), χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς άλλος. Επειδή ο μηχανισμός δεν δουλεύει συνεχώς, μην τον σπαταλάτε αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος και αρκετά μεγάλος αριθμός αντιπάλων σε κοντινή απόσταση. Ακόμη και σε περιπτώσεις που βρίσκονται σε μεγάλους χώρους κάποιοι εχθροί μαζεμένοι, είναι πιο ασφαλές να τους εξοντώνετε αθόρυβα έναν προς έναν.



11) Μην αγνοείτε τα Viewpoints
Ο συγχρονισμός στα viewpoints είναι σημαντικός για κάθε παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed. Η προτεινόμενη στρατηγική σε κάθε νέα περιοχή που φτάνετε είναι να σκαρφαλώνετε πρώτα στο viewpoint και να κάνετε συγχρονισμό για να έχετε ξεκάθαρη εικόνα του τι βρίσκεται τριγύρω, αλλά και για να ξεκλειδώνετε ένα σημείο για fast travel, αφού το ταξίδι μέσα στην Βαγδάτη και στις διάφορες περιοχές είναι συνεχόμενο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Bordeaux

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*