Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τελικοί του League of Legends Greek Championship

*
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του League of Legends Greek Championship με τους τελικούς να πραγματοποιούνται στο Γήπεδο Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο με τη συμμετοχή των Different Dimension, Arsenal, Void Gaming και Instict eSports. Μετά από επτά αγωνιστικές και μια βδομάδα play-off, οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν ήταν έτοιμες να διεκδικήσουν την πρώτη θέση με τα χρηματικά έπαθλα των τελικών να φτάνουν τα 10000 ευρώ. Ο δρόμος μέχρι το κλειστό του Φαλήρου δεν ήταν εύκολος για τις τέσσερις ομάδες. Κατά την κανονική διάρκεια του LGC, οι Arsenal είχαν καταφέρει να τερματίσουν πρώτοι και αήττητοι με τους Instict να βρίσκονται δεύτεροι με μόλις μια ήττα και τις δυο ομάδες να περνούν στους τελικούς. Οι Void Gaming έπρεπε να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Greek Regenesis eSports στα play-off και οι Different Dimension να νικήσουν τους Metal Edge Gaming για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.



Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι δύο ημιτελικοί με τα ζευγάρια να είναι Void Gaming εναντίον Arsenal και Instinct eSports ενάντια σε Different Dimension. Οι Arsenal κατάφεραν να περάσουν στον τελικό με score 2-1, με τους Void Gaming να έχουν αρκετές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών να πάρουν εκείνοι την πρόκριση. Στην ανάπαυλα ανάμεσα στους δύο ημιτελικούς, στη σκηνή ανέβηκε η Κατερίνα Στικούδη για να τραγουδήσει και στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης διασκέδασε το κοινό μέχρι να δώσει τη θέση του σε γνωστούς Έλληνες YouTubers. Στην επόμενη σειρά αγώνων οι Instinct eSports έχασαν τον πρώτο αγώνα αλλά στη συνέχεια προσπέρασαν σχετικά εύκολα τους Different Dimension με score 2-1 και έγιναν η δεύτερη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Κυριακής. Τεχνικές δυσκολίες στο stream και πρόβλημα με τον ήχο κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών έκαναν την παρακολούθηση από το σπίτι κάπως δύσκολη. Ευτυχώς βρέθηκε λύση κατά τη διάρκεια της ημέρας και την επομένη τα πράγματα κύλησαν ομαλά για όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν στο γήπεδο.



Η Κυριακή ξεκίνησε με το μικρό τελικό, το el classico της ελληνικής LoL σκηνής, δηλαδή με Void Gaming εναντίον Different Dimension. Με τους τελευταίους να επικεντρώνουν τα bans τους στον αντίπαλο jungler, οι Void Gaming αναγκάστηκαν την τελευταία στιγμή να αλλάξουν θέσεις ανάμεσα στους παίκτες τους. Με πρωτότυπα picks και bans και με πολλά kills σε όλα τα παιχνίδια, οι Void Gaming κατάφεραν να επικρατήσουν με τελικό score 2-1 κατακτώντας την τρίτη θέση και το ποσό των 1200 ευρώ.
Μετά το τέλος του μικρού τελικού, οι σκηνή γέμισε με champions του LoL καθώς είχαμε διαγωνισμό cosplay. Αρκετές παρουσίες με ενδιαφέροντα κουστούμια κέρδισαν τις εντυπώσεις μέχρι να πάρουν θέση στη σκηνή Έλληνες YouTubers για να κρατήσουν παρέα στο κοινό μέχρι την έναρξη των επόμενων παιχνιδιών. Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τους Arsenal να παίρνουν το πρώτο παιχνίδι αρκετά πειστικά ενάντια στους Instict eSports. Όπως και στους ημιτελικούς, το μουδιασμένο ξεκίνημα και η ήττα έκανε τους Instict eSports να ξυπνήσουν και εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι στο δεύτερο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά του τελικού. Ο επόμενος αγώνας έκρινε ουσιαστικά τον τελικό καθώς με τη δεύτερη, αποφασιστική νίκη τους, οι Instict eSports δεν έδωσαν περιθώρια αντίδρασης στους Arsenal. Αποφασισμένοι να μην ξαναχάσουν, οι Instict eSports μπήκαν δυναμικά στο τέταρτο παιχνίδι του Bo5 και φρόντισαν να τελειώσουν νικηφόρα τη σειρά, κατακτώντας έτσι με 3-1 το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο των 5000 ευρώ.



Ευχαριστημένοι έμειναν οι φίλοι του LoL από τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Πολλές μάχες, πολλά kills και συνεχείς ανατροπές κρατούσαν το ενδιαφέρον των θεατών κατά τη διάρκεια των αγώνων. Υπήρξε μια προτίμηση προς τα carry όσον αφορά στα picks ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που στη θέση των marksman οι παίκτες αποφάσισαν να πάρουν mages που εμφανίζονται συχνότερα στο mid lane. Μπορεί μερικές φορές το χάος των παιχνιδιών να θύμιζε clown fiesta, οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δεν ταμπουρώνονταν στη βάση τους, αλλά συνέχιζαν να παλεύουν ακόμα και αν είχαν μικρές πιθανότητες νίκης. Η προσέλευση του κοινού το Σάββατο ήταν αρκετά χαμηλή αλλά την Κυριακή 3500 φίλοι του LoL παρακολούθησαν από κοντά το Μεγάλο Τελικό ενώ την ίδια στιγμή 7000 θεατές τον παρακολούθησαν από το σπίτι. Με δωρεάν καλούδια στην είσοδο, καντίνες για φαγητό και καφέ, cosplayers και περίπτερα από τους χορηγούς, οι επισκέπτες είχαν αρκετά πράγματα να κάνουν και να δουν στα διαλείμματα μακριά από τη σκηνή. Οι παίκτες των ομάδων όπως και οι casters, οι cosplayers και γνωστοί streamers του LoL μοίρασαν αυτόγραφα και έβγαλαν φωτογραφίες με τους επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου περνώντας χρόνο με τους θαυμαστές τους.



Το League of Legends Greek Championship Season 1 έφτασε στο τέλος του αλλά οι διοργανωτές υποσχέθηκαν συνέχεια στην προσπάθεια τους. Η απόπειρά τους ήταν εξ αρχής φιλόδοξη και το έργο τους δύσκολο. Αρκετά λάθη έγιναν από θέμα παραγωγής σε τεχνικό επίπεδο και η παρουσία ατόμων άσχετων με τη σκηνή ίσως να μην είχε θέση. Ούτε η Στικούδη κολλούσε σε ένα τουρνουά League of Legends και όσο αγαπητός και αν είναι ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης, ίσως να μην είναι ο καταλληλότερος για να απονείμει το τρόπαιο. Οι διοργανωτές φάνηκε να ακούν το feedback των φιλάθλων και υποσχέθηκαν αλλαγές στο μέλλον. Η δεύτερη season του LGC θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2017 και οι τελικοί αυτήν τη φορά να γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τότε, καλή επιτυχία στο Summoner's Rift. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • League of Legends
    • 12+ pegi 12+
      • 8.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (25)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://eune.leagueoflegends.com/ FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Raphael
    • Δεν το παρακολούθησα ούτε πρόκειται καθώς η ελληνική κοινότητα είναι τραγική. 9/10 επαγγελματίες παίκτες νομίζουν πως είναι θεοί αυτοί μόνο και άλλοι όχι, όπως ο Forgiven στην φωτογραφία.

      Επίσης Στικούδη; Κοντοπίδης; Τραγική διοργάνωση θα ήταν μόνο και μόνο από αυτό....

*