Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Παίζουμε το Spider-Man Remastered σε Steam Deck και Desktop PC

*
Το Spider-Man Remastered βρίσκει το δρόμο του για τους υπολογιστές με τη Sony να συνεχίζει να δίνει στους PC users της ευκαιρία να παίξουν αποκλειστικούς τίτλους του Playstation. Το παιχνίδι απαιτεί περίπου 70GB στο σκληρό δίσκο, ενώ μετά το αρχικό download (που έγινε αρχές Αυγούστου) πήρε ένα update της τάξης των 37GB (το οποίο βέβαια όσοι κατεβάσουν το παιχνίδι θα είναι ήδη ενσωματωμένο). Διαθέτει μια πληθώρα από ρυθμίσεις ώστε να μπορεί κανείς να απολαύσει το παιχνίδι σε διάφορα configuration. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το γεγονός ότι το Spider-Man Remastered έγινε Steam Deck Verified πριν κυκλοφορήσει και φυσικά παίζει αρκετά καλά στη φορητή κονσόλα της Valve όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, σε ανάλυση 720p30 και με ρύθμιση γραφικών medium. Όσο και να προσπαθήσαμε να παίξουμε με μεγαλύτερο frame rate, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς ακόμα και με min settings και ελάχιστη ανάλυση, τo frame rate πάντα έπεφτε κοντά στα 30fps. Ωστόσο σε 720p30 παίζει αρκετά σταθερά.


Παίζουμε το Marvel's Spider-Man Remastered για υπολογιστές στο Steam Deck της Valve σε 720p30 με medium settings.


Πηγαίνοντας τώρα στο desktop μας, δοκιμάσαμε το παιχνίδι σε σύστημα με 32GB μνήμης DDR4, Ryzen 3900x και RTX3080 10GB. Με όλα τα εφέ στο μέγιστο και χωρίς raytracing/DLSS, το frame rate είναι αρκετά μεταβαλλόμενο και μπορεί να πέσει ακόμα και στα 45-50fps ή να ανέβει στα 120fps. Έχοντας ωστόσο ενεργό το VRR, η εμπειρία είναι άριστη, ενώ μάλιστα μπορεί κανείς να απολαύσει πραγματικά το παιχνίδι εφόσον έχει και ένα DualSense χειριστήριο συνδεδεμένο ενσύρματα στο PC, ώστε να λειτουργούν όλες οι λειτουργίες του. Από εκεί και πέρα, ενεργοποιώντας το Raytracing προφανώς και το frame rate μειώνεται σημαντικά οπότε η χρήση του DLSS είναι επιβεβλημένη. Μετά το μεγάλο update που αναφέραμε, το παιχνίδι εμφανίζει και άλλες μεθόδους upscaling, όπως το AMD FSR 2.0 αλλά και το σύστημα της ίδιας της Insomniac που προφανώς χρησιμοποιείται και στο κώδικα του PS5, τα οποία δοκιμάσαμε στο desktop αλλά δε περιλαμβάνονται στο βίντεο του Steam Deck το οποίο είχε γυριστεί πριν το σχετικό update.



Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο τίτλος είναι πανέμορφος στον υπολογιστή, ενώ είναι πραγματικά απολαυστικό να παίζει κανείς το Spider-Man όπου και αν βρίσκεται μέσω του Steam Deck, αν και η αυτονομία της συσκευής δύσκολα θα ξεπεράσει τις 2 ώρες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nixxes Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*