Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Top 10 Superhero ταινίες του 2020

*
Επιστρέφουμε για άλλη μια χρονιά στην καθιερωμένη λίστα με τις Top 10 Superhero ταινίες που έρχονται μέσα στο 2020. Μετά τα ‘10s -κατά τη διάρκεια των οποίων σύμπαντα όπως τα MCU και DCEU άνθισαν, δίνοντάς μας εξαιρετικές παραγωγές blockbuster τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο- μπαίνει και το συγκεκριμένο είδος στο νέο του κεφάλαιο, φέρνοντας μας καινούριες συγκινήσεις.

Birds of Prey – 7 Φεβρουαρίου
Με τους: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Chris Messina, Ella Jay Basco, Ali Wong, Ewan McGregor.
Η πρώτη ταινία της λίστας είναι και η μόνη που έχει ήδη εμφανιστεί σε κινηματογραφικές αίθουσες, ξεκινώντας στις 25 Ιανουαρίου στο Mexico City. Είναι spin-off του Suicide Squad (του οποίου το sequel θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου του 2020) και όγδοη ταινία του DC Extended Universe. Πρωταγωνίστρια είναι, φυσικά, η Harley Quinn, η οποία, μετά το χωρισμό της από τον Joker, σπεύδει να σώσει ένα νεαρό κορίτσι από έναν εγκληματία (το Victor Zsasz, serial killer) με τη βοήθεια των Black Canary, Huntress και Renee Montoya. Η Cathy Yan σκηνοθετεί τη μόλις δεύτερη κινηματογραφική της παραγωγή μετά το Dead Pigs του 2018, ενώ η Christina Hosdon υπογράφει το κατά σειρά 4ο σενάριο της καριέρας της, έχοντας γράψει μεταξύ άλλων αυτό του Bumblebee, και αναμένεται να επιμεληθεί και τα The Flash και Batgirl, επεκτείνοντας έτσι τη συνεργασία της με την DC.




Superman: Red Son – 25 Φεβρουαρίου
Με τους: Jason Isaacs, Diedrich Bader, Amy Acker, Vanessa Marshall, Phol Morris, Paul Williams, Roger Craig Smith, Sasha Roiz, Phil LaMarr, Jim Meskimen.
Τι θα είχε συμβεί αν ο Superman είχε καταλήξει στη Σοβιετική Ένωση αντί το Kansas όταν έφτασε στη Γη ως βρέφος; Ο Mark Millar έδωσε την απάντηση στο ερώτημα, που κανονικά κανείς δεν θα έθετε, με τρία ομώνυμα τεύχη comic books πίσω στο 2003, τα οποία έδωσαν έμπνευση στην τηλεοπτική σειρά του 2009 και τώρα στη νέα ταινία animation της DC. Η ιστορία βασίζεται στο Elseworlds και περιλαμβάνει εναλλακτικές εκδοχές τόσο των superheroes της DC, όσο και ανθρώπων της πολιτικής όπως… Joseph Stalin και John Kennedy. Και του Ψυχρού Πολέμου βεβαίως. Μεταξύ των voice actors είναι ο Jason Isaacs (Harry Potter, Star Trek: Discovery) που έχει βρεθεί υποψήφιος για Χρυσή Σφαιρά, ενώ producer και σκηνοθέτης είναι ο Sam Liu (Reign of the Supermen). Δεν θα γίνει κινηματογραφική πρεμιέρα, αλλά απευθείας κυκλοφορία σε DVD και Blu-Ray.


Bloodshot – 13 Μαρτίου
Με τους: Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Toby Kebbel, Guy Pearce, Lamorne Morris, Talulah Riley, Alex Hernandez, Johannes Haukur Johannesson.
Ο χαρακτήρας του Vin Diesel δολοφονείται μαζί με τη γυναίκα του, όμως επιστήμονες τον επαναφέρουν… βελτιωμένο χάρη σε νανοτεχνολογία που τον μετατρέπει σε σούπερ ήρωα και, όταν οι μνήμες του επιστρέψουν, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε από τους Kevin VanHook, Don Perlin και Bob Layton για μια σειρά comic books της Valiant Comics. Η Sony θέλησε αρχικά να δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό σύμπαν βασισμένο στους χαρακτήρες της Valiant, όμως, αφότου έχασε τα δικαιώματα της σειράς Harbinger το 2019, αποφάσισε να ρίξει όλη της τη προσoχή στην ταινία του Bloodshot. Απ’ ότι φαίνεται, η εταιρεία ψάχνεται να μπει στο χορό των ταινιών με σούπερ ήρωες που οδηγούν σε crossover events που τραβούν σαν μαγνήτης το κοινό, όμως για την ώρα τής είναι δύσκολο.



The New Mutants – 3 Απριλίου
Με τους: Maise Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga, Blu Hunt, Henry Zaga.
Σας θυμίζει κάτι; Η ταινία αυτή έχει εμφανιστεί ξανά σε λίστα αναμενόμενων ταινιών με σούπερ ήρωες και έχει υποστεί μπόλικες καθυστερήσεις έως ότου η Disney αποκτήσει τα δικαιώματα της 20th Century Fox —πρώην Fox και νυν 20th Century Studios– και ορίσει την τελική (ελπίζουμε) ημερομηνία πρεμιέρας της. Είναι η μοναδική ταινία τρόμου της παρούσας λίστας και, αν και βασίζεται σε comic books της Marvel, δεν ανήκει σε καμία περίπτωση στο MCU. Αφορά στην ιστορία 5 εφήβων που ανακαλύπτουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους σε μυστικές εγκαταστάσεις και παλεύουν να δραπετεύσουν. Σαν highlight στη μεταβατική περίοδο από το Fox Marvel universe στην Disney είναι τα σχόλια του σκηνοθέτη του New Mutants, Josh Boone, που κατηγορούν την Fox για την αλλαγή του timeline μετά την αποτυχία του X-Men: Apocalypse, φέρνοντας όλες τις ιστορίες στη δική μας, μοντέρνα περίοδο.


Black Widow – 1 Μαΐου
Με τους: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harboyr, O.T. Fagbenle, William Hurt, Ray Winstone, Rachel Weisz, Robert Downey Jr.
Η εικοστή τέταρτη ταινία του MCU, πρώτη για την 4η φάση του, μας πάει πριν από εκεί που μείναμε με το Spider-Man: Far From Home και λίγο μετά τα γεγονότα του Captain America: Civil War. Η Natasha Romanoff πρέπει να τακτοποιήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν της, παρέα με την αδελφή της. Ο χαρακτήρας της Black Widow έκανε ντεμπούτο (στο MCU) με το Iron Man 2 το 2010, χρόνια μετά τις προετοιμασίες της Lionsgate για μια solo ταινία της. Έκτοτε, ταινίες που θα έχτιζαν καλύτερα τους Avengers έχαιραν της προτεραιότητας της Marvel, ενώ λέγεται πως ο Ike Perlmutter (chairman της Marvel Entertainment) δεν είχε καλή άποψη για ταινίες με πρωταγωνιστές γυναίκες ή ανθρώπους μειονότητας. Ο CEO της Disney, Bob Iger, αποκάλυψε πως ο ίδιος (ο Perlmutter) δεν ήθελε τα Black Panther και Captain Marvel. Όταν όμως ο Iger ανέλαβε τα ηνία, τα πράγματα άλλαξαν και ύστερα από πολλά χρόνια η Black Widow αποκτά τη δική της κινηματογραφική παραγωγή.



Wonder Woman 1984 – 5 Ιουνίου
Με τους: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright, Connie Nielsen.
Το 1984 η Diana Price επανασυνδέεται με τον Steve Trevor και έρχεται αντιμέτωπη με τους Maxwell Lord (εμφανίστηκε στις σειρές Smallville και Supergirl) και Cheetah (η σημαντικότερη εχθρός της Wonder Woman). Σκηνοθετεί ξανά η Patty Jenkins, συνεισφέροντας αυτήν τη φορά και στο σενάριο. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε την εμφάνιση και της Circe, συμμάχου της Cheetah, ελπίδα που μπορούμε να έχουμε τη στιγμή που η Gal Gadot κάνει τη γενικότερα αναμενόμενη δήλωση πως υπάρχει κάτι… τρελό στην ταινία. Ή, ποιος ξέρει, την εμφάνιση του Urzkartaga, του αρχαίου Θεού που βοήθησε την Cheetah να αναπτύξει τις δυνάμεις της.


Morbius – 31 Ιουλίου
Με τους: Jared Letto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal, Tyrese Gibson.
Ο Michael Morbius υποβλήθηκε σε ένα αποτυχημένο πείραμα που στόχευε στο να θεραπεύσει τη σπάνια αιματολογική πάθησή του με αποτέλεσμα την μετατροπή του σε αιμοδιψές βαμπίρ. Έκανε την εμφάνισή του σε τεύχος της σειράς comic book The Amazing Spider-Man και στη συνέχεια απέκτησε τις δικές του ιστορίες. Στη νέα παραγωγή live-action, Morbius γίνεται ο Jared Leto, περνώντας από το DCEU όπου υποδύθηκε τον Joker για το Suicide Squad στο Sony Marvel Universe, στη δεύτερη ταινία του εν λόγω universe μετά το Venom. Παρόλα αυτά, υπάρχουν συνδέσεις με το MCU, τουλάχιστον στο trailer της ταινίας. Εκτός ενός γκράφιτι του Spider-Man παρέα με τη λέξη Murderer, στο τέλος βλέπουμε τον Vulture που υποδύεται ο Michael Keaton, όπως και στο Spider-Man: Homecoming. Περιμένουμε πλέον να δούμε αν είμαστε κοντά στην κινηματογραφική εμφάνιση των Sinister Six, το group σούπερ κακών που θέλει να καταστρέψει τον Spider-Man.



Venom 2 – 2 Οκτωβρίου
Με τους: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Reis Scott, Naomie Harris.
Η τρίτη ταινία του Sony Marvel Universe. Ο Tom Hardy έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για το Venom 3, γεγονός που δύσκολα προκαλεί έκπληξη, δεδομένων του τι θέλει να χτίσει η Sony Pictures αλλά και της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας της πρώτης ταινίας. Από τις ελάχιστες πληροφορίες που υπάρχουν για την πλοκή ξέρουμε πως ο Cletus Kasady δραπετεύει από το Ravencroft όπου βρισκόταν με τη Shriek (δεν ξέρουμε όμως αν έχει το Carnage symbiote), αλλά και ότι θα πάρουμε μια γεύση από το παρελθόν του, καθώς ο Tom Hardy δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία με τα απομεινάρια του ορφανοτροφείου όπου βρισκόταν (ο Kasady) όταν ήταν μικρός. Το Venom 2 είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Andy Serkis μετά το Mowgli του Netflix.


The Eternals – 6 Νοεμβρίου
Με τους: Richard Madden, Gemma Chan, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh, Don Lee, Barry Keoghan, Angeline Jolie, Kit Harington.
Οι Eternals, μια αθάνατη εξωγήινη φυλή, επανενώνεται για να προστατεύσουν την ανθρωπότητα από τους Deviants ύστερα από τα γεγονότα του Avengers: Endgame. Η Marvel, εν αναμονή της ταινίας, έσπευσε να παραγγείλει την εκτύπωση περισσότερων αντιτύπων του ομώνυμου βιβλίου από τους Neil Gaiman και John Romita Jr. (ο δεύτερος έκανε τα σχέδια). Πρόκειται για το πιο μεγαλεπήβολο σκηνοθετικό εγχείρημα της Chloé Zhao (The Rider, Songs My Brothers Taught Me), κάτι που ισχύει στον τομέα του σεναρίου για το δίδυμο Matthew Firpo και Ryan Firpo, οι οποίοι, μέχρι πρότινος, είχαν δουλέψει μονάχα σε τηλεοπτικές παραγωγές μικρού μήκους ή ντοκιμαντέρ.



Justice League Dark: Apokolips War – TBA
Με τους: TBA
Το sequel του Justice League Dark του 2017 και δέκατο έκτο φιλμ animation του DC Animated Movie Universe, που ανακοινώθηκε στο Comic-Con 2019 του San Diego. Παρόλο που στην ουσία δεν γνωρίζουμε… τίποτα, υπάρχει η πιθανότητα επιστροφής του Matt Ryan ως John Constantine, ενώ φήμες λένε πως είναι βασισμένο στο Darkseid War. Παρόλα αυτά δεν θα μάθουμε τίποτα με βεβαιότητα μέχρι και την κυκλοφορία του Superman: Red Son, όταν και θα γίνει διαθέσιμο το πρώτο teaser trailer.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*