Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Βασίζεται το La Casa De Papel σε πραγματικά γεγονότα;

*
Η βραβευμένη σειρά La Casa De Papel έκανε την επανεμφάνισή της στις 19 Ιουλίου και όπως ήταν λογικό, σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Ισχύει όμως η φήμη πως η ιστορία πίσω από τη σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα; Οι Τόκιο, Καθηγητής, Ναϊρόμπι, Ελσίνκι, Λισαβόνα, Στοκχόλμη ετοιμάζονται να ληστέψουν την Τράπεζα της Ισπανίας για να σώσουν τον Ρίο, ο οποίος έχει συλληφθεί μετά το ανθρωποκυνηγητό που έχει ξεκινήσει σε όλο τον κόσμο για το 1 δισ. δολάρια που έκλεψε η συμμορία από το ισπανικό κράτος. Η απάντηση στο βασικό ερώτημα είναι πως η ιστορία δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ωστόσο μερικά από τα τμήματά της έχουν επηρεαστεί από πραγματικά περιστατικά.



Ειδικά για τη μάσκα του Νταλί που φορούν οι ληστές, η σύνδεση με το κίνημα που υπήρχε στις αρχές του 20ου αιώνα κατά του μοντέρνου καπιταλισμού από τους ακόλουθους του Νταλί ήταν έντονο. Ακόμη, το μουσικό κομμάτι “Bella Ciao” που έχουμε ακούσει ήδη αρκετές φορές μέχρι και τον τρίτο κύκλο συνδέεται με την αντι-φασιστική κίνηση στην ιστορία της Ιταλίας, για την οποία θεωρούταν και ως ο επίσημος ύμνος. Κάπως έτσι, σκέφτηκε να το ενσωματώσει και ο δημιουργός της σειράς, συνοδεύοντας τις πράξεις της συμμορίας υπό τις οδηγίες του Καθηγητή.

Όλα τα νέα για La Casa De Papel Netflix 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*