Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Netflix και Apple TV+ σάρωσαν τα Emmy Awards

*
Το Netflix κέρδισε τα περισσότερα βραβεία Emmy. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε 44 φορές, 11 εκ των οποίων για τη σειρά “The Crown”. Πρόκειται για περισσότερα απο τα διπλάσια βραβεία του κοντινότερου ανταγωνιστή του, HBO Max. Το Apple TV+ κέρδισε 10 βραβεία, 7 εκ των οποίων ανήκουν στην κωμική σειρά “Ted Lasso”.

Τα περισσότερα βραβεία Emmy του Netflix, σύνολο 34, ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα, απο την κατηγορία Creative Arts. Επιπλέον, κέρδισε 10 primetime Emmys. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται βραβεία καλύτερου ηθοποιού για τους: Josh O’Connor, Olivia Colman, Gillian Anderson του The Crown, και του Ewan McGregor για το ρόλο του στο Halston. Η δημοφιλής σειρά “The Crown” έλαβε επιπλέον βραβείο σκηνοθεσίας και σεναρίου, ενω κέρδισε και το βραβείο “best drama series”. Η παραγωγή Queen’s Gambit του Netflix με πρωταγωνίστρια την Anya Taylor-Joy βγήκε η καλύτερη μίνι σειρά.

Στο μεταξύ, το Apple TV+ είχε την καλύτερη χρονιά του μέχρι σήμερα. Απο τα 10 βραβεία που κέρδισε, τα 7 είναι primetime. Απέσπασε 7 πρωτιές στην κατηγορία “comedy”. Τρία βραβεία πήγαν στους Brett Goldstein, Hannah Waddingham και Jason Sudeikis. Επιπλέον το Ted Lasso βγήκε καλύτερη κωμική σειρά.


Το Disney+ έλαβε 14 βραβεία, αλλά μόνο ένα ήταν primetime Emmy. To Amazon και το Hulu δεν έλαβαν κανένα βραβείο, σε αντίθεση με το 2020.

Τα HBO και HBO Max είχαν τις περισσότερες υποψηφιότητες, 130 στο σύνολο. Τους απονεμήθηκαν 19 Emmy, 9 εκ των οποίων ήταν primetime. Οι μεγαλύτεροι νικητές ήταν οι Jean Smart του “Hacks” και η Kate Winslet για τη σειρά “Mare of Easstown”. Η Michaela Cole πήρε το βραβείο για καλύτερο σενάριο στη σειρά “I May Destroy You”.

Είναι εμφανής η επιτυχία του Netflix, το οποίο τρία χρόνια πρίν ήταν ισόπαλο σε βραβεία με το HBO. Επιπλέον, οι 4 πρώτες θέσεις των βραβείων ανήκουν σε υπηρεσίες streaming . Αυτό σίγουρα οφείλεται σε ένα βαθμό στην πανδημία, και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει όταν ο κόσμος μας επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*