Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αντίδραση προκαλεί η απόφαση της Disney να χρησιμοποιήσει AI για το poster της δεύτερης σεζόν της σειράς Loki

*
Το poster για την προώθηση της δεύτερης σεζόν της σειράς Loki στο Disney+ έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο στρατόπεδο των graphic designers, καθώς φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε κάποιο AI. Η κοινότητα ανησυχεί καθώς φαίνεται πως πολλές εταιρίες πλέον χρησιμοποιούν AI για την δημιουργία εικόνων και αντικαθιστούν το ανθρώπινο δυναμικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Disney δέχεται αρνητική κριτικη για την χρήση AI καθώς χρησιμοποίησε τέτοια τεχνολογία για την σειρά Secret Invasion.

Αρκετοί χρήστες στο X (Twitter) αναφέρουν πως το background που χρησιμοποιήθηκε είναι παρόμοιο με μια φωτογραφία στο Shutterstock με όνομα "Surreal Infinity Time Spiral Space Antique". Μερικοί από αυτούς χρησιμοποίησαν εργαλεία για να σκανάρουν αν όντως είναι AI-Generated και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά. Σύμφωνα με τους κανόνες του Shutterstock, απαγορεύονται εικόνες φτιαγμένες με AI εκτός αν έχει χρησιμοποιηθεί το εργαλείο του site.

To The Verge προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τη Shutterstock και την Disney για τα παραπάνω παράπονα, ωστόσο καμία από τις δύο δεν απάντησε. Μόνο οι δημιουργοί θα ξέρουν την πραγματική απάντηση.


Screenshots of the Loki season 2 poster with sections highlighted to show visual errors. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*