Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αντιδρούν τα μέλη της αμερικανικής ένωσης ηθοποιών στη συμφωνία για τη χρήση AI αντί voice actors

*
Η ένωση ηθοποιών, SAG-AFTRA ανακοίνωσε την υπογραφή μιας νέας, πρωτοποριακής, όπως την χαρακτήρισε συμφωνίας, που θα επιτρέψει σε καλλιτέχνες να "διερευνήσουν με ασφάλεια" τις δυνατότητες χρήσης τις φωνής τους από τεχνολογίες που χρησιμοποιούν ΑΙ. Η συμφωνία έγινε σε συνεργασία με τη Replica Studios, μια εταιρεία που ασχολείται με την τεχνολογία φωνής μέσω AI και θα επιτρέψει στα studios που ασχολούνται με την ανάπτυξη video games να αποκτήσουν πρόσβαση στο ταλέντων των μελών της SAG-AFTRA, μέσα από μια δίκαιη και ηθική συμφωνία για την απόκτηση των σχετικών δικαιωμάτων χρήσης. Σχετικό δελτίο τύπου του σωματείου αναφέρει ότι η συμφωνία έχει εγκριθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη. Καθορίζει τους ελάχιστους όρους και προϋποθέσεις, διασφαλίζει τη συγκατάθεση και τη διαπραγμάτευση των ηθοποιών για τη χρήση AI και απαιτεί οι ερμηνευτές να έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν τη χρήση του AI σε νέα projects.

"Η τεχνητή νοημοσύνη έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα και για τους περισσότερους ερμηνευτές, η καλύτερη προστασία από την μη εξουσιοδοτημένη ψηφιακή προσομοίωση της φωνής, της ομοιότητας ή/και της απόδοσής τους είναι μια συμφωνία με τη SAG-AFTRA. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Replica Studios, γιατί αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται σωστά", δήλωσε η πρόεδρος της SAG-AFTRA, Fran Drescher


Ο εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής διαπραγματευτής της SAG-AFTRA Duncan Crabtree-Ireland πρόσθεσε: "Με αυτή τη συμφωνία, έχουμε επιτύχει τη συγκατάθεση κατόπιν πλήρους ενημέρωσης και δίκαιη αποζημίωση όσον αφορά τη χρήση της φωνής και του ταλέντου των μελών μας. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Replica οδηγώντας τον δρόμο για να διευκολύνθουν αυτές τις εταιρείες να έχουν πρόσβαση στο παγκοσμίου φήμης ταλέντο των μελών της SAG-AFTRA με ηθικό τρόπο που διασφαλίζει τη συναίνεση και τη δίκαιη αποζημίωση για τη συνεισφορά τους. Αυτή η συμφωνία ανοίγει επίσης το δρόμο για άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα".

Ο Shreyas Nivas, Διευθύνων Σύμβουλος της Replica Studios, σχολίασε επίσης: «Οι συμφωνίες μας με τους voice actors διασφαλίζουν ότι οι προγραμματιστές παιχνιδιών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας έχουν πρόσβαση μόνο σε ταλέντα που έχουν δώσει άδεια να χρησιμοποιηθεί η φωνή τους ως δεδομένα εκπαίδευσης, σε αντίθεση με την αναρχία που χαρακτηρίζει τις πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης, που χρησιμοποιούν ανήθικες μεθόδους απόκτησης δεδομένων για αναπαραγωγή και σύνθεση φωνών χωρίς άδεια".

Πάντως μια μεγάλη ομάδα ηθοποιών αντέδρασε αρνητικά στα παραπάνω νέα, παρά την έγκριση του σωματείου τους. Μερικά παραδείγματα αποτελούν οι αναρτήσεις στο X των Steve Blum, Kellen Goff, Autumn Ivy και Thomas Mitchells. Λογικά, το θέμα θα έχει και συνέχεια.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*