Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έφυγε από το ζωή ο μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

*
O σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, γνωστός και ως Vangelis, άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 17 Μαΐου, σε νοσοκομείο της Γαλλίας, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Ο Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου γεννηθηκε στις 29 Μαρτίου 1943 στην Αγριά Μαγνησίας. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής και σημαντκότερη διάκριση της καριέρας του ήταν το βραβείο Όσκαρ που του απονεμήθηκε το 1982, για τη μουσική της ταινίας "Οι δρόμοι της φωτιάς". Επίσης έχει συνθέσει τη μουσική σε ταινίες όπως: Blade Runner, Αλέξανδρος, Χριστόφορος Κολόμβος και Ελ Γκρέκο.


Το 2002 του ανατέθηκε να γράψει τη μουσική για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε σε Κορέα και Ιαπωνία.

Τα πρώτα του βηματα στη μουσική σκηνή τα έκανε τη δεκαετία του '60 με το συγκρότητα Forminx, που έμεινε γνωστό για τη μεγάλη του επιτυχία, "Jeronimo Yanka". Στη συνέχεια μετακόμισε στο Παρίσι, όπου μαζί με τον Ντέμη Ρούσο ίδρυσαν τους Aprodite's Child. Αποχώρησε το 1975 και συνέχισε με τη λαμπρή σόλο καριέρα του.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*