Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Disney πούλησε ένα μεγάλο κομμάτι της κινηματογραφικής της δραστηριότητας στη Sony!

*
Σύμφωνα με το Variety, η Disney σύντομα θα αναθέσει εκτός των τειχών τη διανομή των προϊόντων ψυχαγωγίας για το σπίτι, μέσω συμφωνίας με τη Sony Pictures Entertainment. Η νέα συμφωνία θα εχει ως αποτέλσμα η Sony να κατασκευάζει, να διανέμει και να προωθεί DVDs, Blu-rays και άλλα φυσικά μέσα για τις κυκλοφορίες που ανήκουν στη Disney.

Η Sony θα πουλάει μόνο όλες τις νέες κυκλοφορίες και τους τίτλους καταλόγου της Disney σε φυσικά μέσα χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο διαφόρων πωλητών λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ενώ η Disney θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις ψηφιακές εκδόσεις των προϊόντων της. Υπάρχουν εικασίες στην αναφορά ότι η αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις στη Disney, αλλά σημειώνεται ότι αναμένεται η εταιρεία-κολοσσός να πραγματοποιήσει μια εσωτερική αξιολόγηση σε όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες που υποστηρίζουν την ψυχαγωγία με φυσικά αντίγραφα κατά τη μετάβαση στη Sony.


Σύμφωνα με αναφορές, η Disney διαρρέι ότι η συμφωνία με τη Sony έγινε ως ένας τρόπος για την εταιρεία να συνεχίσει να πουλάει φυσικά αντίγραφα των ταινιών και των τηλεοπτικών εκπομπών της αποτελεσματικότερα, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των καταναλωτών. Αυτό έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αναφορές ότι η Disney θα απομακρυνόταν από την πώληση φυσικών μέσων, πράγμα που σήκωσε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά τις διαδικτυακές αντιδράσεις, ωστόσο, είναι αλήθεια ότι οι πωλήσεις των φυσικών μέσων έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ η προβολή μέσω streaming συνεχίζει να αυξάνεται. Αναφορές δείχνουν ότι οι πωλήσεις των φυσικών μέσων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 28% στο πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Παρά τη μείωση, υπάρχει ακόμη ένα αρκετά μεγάλο κοινό για τα φυσικά μέσα, και πρόσφατα μερικοί σκηνοθέτες ενθάρρυναν τους θεατές να υποστηρίξουν τη μορφή, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν πάντα τις δικές τους αντίγραφα των ταινιών που αγαπούν. «Ο Σκοτεινό Ιππότης ήταν μία από τις πρώτες ταινίες την οποία τη μορφοποιήσαμε ειδικά για την κυκλοφορία σε Blu-ray επειδή ήταν μια νέα μορφή τότε», δήλωσε ο Κρίστοφερ Νόλαν σε προβολή του Oppenheimer το 2023. «Και στην περίπτωση του Oppenheimer, αφιερώσαμε πολλή φροντίδα και προσοχή στην έκδοση Blu-ray [...] και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τη φωτογραφία και τον ήχο, βάζοντάς τα στο ψηφιακό πεδίο με μια έκδοση που μπορείτε να αγοράσετε και να έχετε στο σπίτι και να την τοποθετήσετε σε μια βιβλιοθήκη, ώστε κανένα κακό streaming service να μην μπορεί να έρθει και να το κλέψει από εσάς». 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*