Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μια άγνωστη ιστορία των Μαύρων επιστημόνων αφηγείται το ντοκιμαντέρ “The Space Race” (trailer) του National Geographic

Το National Geographic δημοσίευσε ένα νέο trailer για το ντοκιμαντέρ “The Space Race” που αναφέρεται στους πρώτους Μαύρους πιλότους, μηχανικούς και επιστήμονες που έγιναν αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εποχής του «Αγώνα του Διαστήματος». Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο National Geographic τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, και στο Disney+ την επόμενη μέρα.

«Το “The Space Race” συνθέτει τις ιστορίες των Μαύρων αστροναυτών που επιδιώκουν να ξεπεράσουν τα δεσμά της κοινωνικής αδικίας για να φτάσουν στα άστρα, όπως των Guion Bluford, Ed Dwight και Charles Bolden, μεταξύ άλλων», αναφέρει η σύνοψη. «Στο “The Space Race”, οι σκηνοθέτες Lisa Cortés και Diego Hurtado de Mendoza παρουσιάζουν τους πρωτοπόρους Μαύρους πιλότους, επιστήμονες και μηχανικούς που εντάχθηκαν στη NASA για να υπηρετήσουν τη χώρα τους στο διάστημα, ακόμη κι όταν η χώρα τους απέτυχε να επιτύχει την ισότητα για αυτούς στη Γη».


«Από το 1963, όταν η δολοφονία του JFK εμπόδισε τον Captain Ed Dwight να φτάσει στη Σελήνη, έως το 2020, όταν ο απόηχος των κοινωνικών ταραχών που προκάλεσε ο φόνος του George Floyd έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η ιστορία των Αφροαμερικανών στη NASA είναι μια ιστορία παγκόσμιων γεγονότων που συγκρούονται με τις επιδιώξεις ασυνήθιστων ανδρών. Τα λαμπερά όνειρα του Αφροφουτουρισμού γίνονται πραγματικότητα στο “The Space Race”, μετατρέποντας την επιστημονική φαντασία σε επιστημονικά γεγονότα και επαναπροσδιορίζοντας για πάντα το τι σημαίνει «ταλέντο και ικανότητα», προσφέροντάς μας νέους ήρωες να γιορτάζουμε και μια νέα πτυχή της Ιστορίας προς εξερεύνηση».

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*