Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μήνυση από τον συγγραφέα του βιβλίου για την ιστορία του Tetris εναντίον της Apple και της The Tetris Company

*
Ο συγγραφέας βιβλίου για την ιστορία του Tetris μήνησε την Apple και τη The Tetris Company, υποστηρίζοντας ότι μετέφεραν σε σενάριο ταινίας τα όσα έγραψε χωρίς την άδειά του. Πρόκειται για τον Dan, που κυκλοφόρησε το βιβλίο The Tetris Effect: The Game that Hypnotised the World το 2016 και σύμφωνα με την αγωγή του, έστειλε ένα αντίτυπο στη The Tetris Company, πριν το έργο του βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων. Σύμφωνα με τη The Guardian, ο Ackerman υποστηρίζει ότι η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει άδεις για το IP για που σχετίζονται με αυτό το βιβλίο, αποθάρρυνε παραγωγούς από τη μεταφορά του και του έστειλε επιστολή σε έντονο ύφος.

Στη συνέχεια, ο Ackerman ισχυρίζεται ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της The Tetris Company, Maya Rogers, και ο σεναριογράφος Noah Pink, άρχισαν να εργάζονται για το σενάριο της ταινίας Tetris το 2017, χρησιμοποιώντας το βιβλίο του ως πηγή.


Αν και η ταινία Tetris βασίζεται στην αληθινή ιστορία του αγώνα για την άδεια και την κατοχύρωση της πατέντας του παιχνιδιού στη Ρωσία, η ταινία περιλαμβάνει κάποιες δημιουργικές ελευθερίες με την ιστορία για να κάνει την πλοκή πιο συναρπαστική.

Σύμφωνα με τον Ackerman, η ταινία δανείστηκε ελεύθερα πολλές συγκεκριμένες ενότητες και γεγονότα του βιβλίου" και ήταν "παρόμοια με το ππηγαίο υλικό".

Η μήνυση κατηγορεί την Apple και την Tetris Company για αθέμιτο ανταγωνισμό, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παράνομη παρέμβαση στις επιχειρηματικές σχέσεις του Ackerman και ζητά αποζημίωση τουλάχιστον ίση με το 6% του προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων δολαρίων της ταινίας (τουλάχιστον 4,8 εκατομμύρια δολάρια).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*