Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

O James Earl Jones παραχωρεί σε AI τη φωνή του Darth Vader

*
Ο James Earl Jones είναι η εμβληματική φωνή του Darth Vader από το ξεκίνημα του Star Wars, αλλά στα 91 του, φαίνεται ότι είναι διατεθιμένος να κάνει άλλος τη δουλειά για αυτόν. Σύμφωνα με δημοσείευμα του Vanity Fair, ο Jones παραχώρησε τα δικαιώματα για το αρχείο της δουλειάς του ως voice actor, επιτρέποντας στην ουκρανική startup Respeecher να αξιοποιήσει την τεχνολογία AI και να αναδημιουργήσει τον ήχο της φωνής του στο Obi-Wan Kenobi της Disney Plus.

Για να το κάνει αυτό, το Respeecher χρησιμοποιεί ηχητικά αποσπάσματα για να «κλωνοποιήσει» τη φωνή ενός ηθοποιού, επιτρέποντας σε ένα στούντιο να ηχογραφήσει νέους διαλόγους δίχως την φυσική παρουσία του ηθοποιού. Ο Matthew Wood, supervising sound editor στο Skywalker, δήλωσε στο Vanity Fair ότι παρουσίασε στον Jones την επιλογή μόλις «ανέφερε ότι ήθελε να μη συνεχίσει» με τον ρόλο του Darth Vader. Αφού ο Jones έδωσε στην Lucasfilm την άδεια να χρησιμοποιήσει τη φωνή που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη, το Vanity Fair αναφέρει ότι το στούντιο ανέθεσε στη Respeecher να κάνει τον Vader να ακούγεται σαν τον «σκοτεινό κακό που υποδύθηκε ο Jones πριν από 45 χρόνια» στο Obi-Wan Kenobi της Disney Plus.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φωνή του Vader στο Obi-Wan μοιάζει περισσότερο με τη φωνή σε παλαιότερες ταινίες και λιγότερο με τη φωνή του Jones στο The Rise of Skywalker του 2019. Παρά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από το στούντιο για τη φωνή του Vader, ο Wood λέει ότι ο Jones λειτουργεί ως σύμβουλος και εξακολουθεί να βοηθά στην καθοδήγηση του studio, αναφορικά με την απόδοση του χαρακτήρα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*