Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο Robert De Niro κατηγορεί την Apple για λογοκρισία (video)

Ο Robert De Niro επέκρινε την Apple και το Gotham Film & Media Institute, ισχυριζόμενος ότι η ομιλία του στα Gotham Awards λογοκρίθηκε. Σύμφωνα με πηγές του Variety, αυτό φαίνεται πως έγινε λίγα λεπτά πριν της ομίλίας από υπάλληλο της Apple, προκειμένου να αφαιρεθεί η κριτική του διάσημου ηθοποιού για τον Donald Trump και τη βιομηχανία της ψυχαγωγίς.

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής το βράδυ της Δευτέρας για την απονομή του Gotham Historical Icon και του Creator Tribute στο Killers Of The Flower Moon του Martin Scorsese. Είναι μια ταινία που διανέμεται από την Apple και επικεντρώνεται σε μια σειρά δολοφονιών που στοχευαν τους ανθρώπους της φυλής Osage στην Οκλαχόμα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 μετά την ανακάλυψη πετρελαίου στην περιοχή.


Αρχικά, ο De Niro είπε ότι υπήρχε ένα λάθος στο teleprompter, πριν συνειδητοποιήσει ότι ολόκληρα τμήματα της ομιλίας του είχαν αφαιρεθεί. Έτσι, αντί αυτού, ο De Niro έβγαλε το τηλέφωνό του για να διαβάσει την ομιλία. "Θέλω να πω μόνο ένα πράγμα. Η αρχή της ομιλίας μου επεξεργάστηκε, κόπηκε και δεν το ήξερα. Και θέλω να τh διαβάσω", είπε ο De Nro πριν ξεκινήσει να διαβάζει τις ενότητες της ομιλίας που λείπουν, που παρατίθενται στη συνέχεια:

"Η ιστορία δεν είναι πια ιστορία. Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Ακόμη και τα γεγονότα αντικαθίστανται από εναλλακτικά γεγονότα και οδηγούνται από θεωρίες συνωμοσίας και ασχήμια. Στη Φλόριντα, οι νεαροί μαθητές διδάσκονται ότι οι σκλάβοι ανέπτυξαν δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσωπικό τους όφελος.

Η βιομηχανία του θεάματος δεν είναι άτρωτη σε αυτή την πάθηση. Ο Δούκας, Τζον Γουέιν, είπε για τους ιθαγενείς Αμερικανούς: "Δεν αισθάνομαι ότι κάναμε λάθος που τους αφαιρέσαμε αυτή τη σπουδαία χώρα. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που χρειάζονταν νέα γη και οι Ινδιάνοι προσπαθούσαν εγωιστικά να την κρατήσουν για τον εαυτό τους".

Το ψέμα έχει γίνει απλώς ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιο των τσαρλατάνων. Ο πρώην πρόεδρος μας είπε ψέματα περισσότερες από 30.000 φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του και συνεχίζει με τον ίδιο τον ρυθμό στην τρέχουσα εκστρατεία του να επανέλθει. Αλλά με όλα του τα ψέματα, δεν μπορεί να κρύψει την ψυχή του. Επιτίθεται στους αδύναμους, καταστρέφει τα δώρα της φύσης και δείχνει ασέβεια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την «Ποκαχόντας» ως προσβολή".

Κλείνοντας την ομιλία του, De Niro τόνισε ότι σκόπευε να ευχαριστήσει την Apple και το Gotham Film & Media Institute, πριν αλλάξουν τα λόγια του. "Αλλά δεν έχω διάθεση να τους ευχαριστήσω καθόλου για αυτό που έκαναν. Πώς τολμούν να το κάνουν αυτό, αλήθεια", είπε ο De Niro.

Το Variety αναφέρει ότι οι κατηγορίες του Ντε Νίρο σχετικά με τη λογοκρισία έχουν απορριφθεί από "μια πηγή που σχετίζεται με την ταινία", η οποία αντίθετα ισχυρίζεται ότι το περιστατικό οφείλεται σε κακή επικοινωνία. Λέγεται ότι είχαν δημιουργηθεί πολλαπλές εκδόσεις της ομιλίας και ότι τόσο η Apple όσο και οι κινηματογραφιστές δεν γνώριζαν ότι ο De Niro δεν είχε εγκρίνει το τελικό προσχέδιο".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*